(T-Dag) Barske bisser (Brian Nonbo)

af Brian - fotomalia.dk

Barske bisser og store bøffer – det er på ingen måde noget man ofte finder her på FotoMalia, men i dag har vi fået besøg af en fotograf som har styr på den slags.

Se hvad det går ud på i dagens indlæg.

 

BRIAN NONBO

Brian Nonbo – FotoMalia er helt overbevist om, at det ikke er sidste gang du hører dette navn, inden for den fotografiske verden, hvorfor? Tjo, fordi han efter vores mening har flair for det hersens fotohalløj!

Brian har kun været i faget i kort tid, men har allerede rigtig godt styr på sin teknik, faktisk er et af hans billeder blevet udvalgt og trykt i den eftertragtede årsbog fra fotosiden 1x.com – ikke en bedrift der er helt nem! I dag viser Brian en spændende og måske lidt anderledes serie af billeder, som ligger hans hjerte og passion nært.

Vi er stolte af at kunne præsentere: Brian Nonbo!

 

 

Fedt – så fik jeg muligheden for at komme med min udgave af en Gæsteblog her på Fotomalia. Denne genre af portrætter som jeg vil skrive om her, er noget jeg har en stor passion for at arbejde med. Her er det ”Key Words” som Power, Tough, badass, Gangster og Fighter der kommer til sin ret.

 

OM MIG

Jeg er en gut på 28 år. Jeg har slæbt mig igennem en bodybuildertilværelse og kæmpet mig igennem en MMA-verden. Jeg har knoklet mig igennem en lang årrække som dørmand. Jeg har været og kæmpet mod hårde typer i mange år af mit liv, men i dag er jeg en gift, selvstændig erhvervsdrivende familiefar, som lever drømmen nu som fotograf. Min passion er at kreere. Kameraet er blevet mit redskab. Det, at jeg kan udvikle billeder og historier i alle disse lag og samtidig begrænset til “kun” et foto. Det udfordrer mig på den helt rigtige måde.

_170713

Billedet er sammensat af to billeder. Redigeringen tager udgangspunkt i den kolde og varme tone som mødes på kroppen for at skabe et mere unikt muskel portræt.

 

EN EKSTRA DIMENSION

Som fotograf tænker man ofte på et billede som det klik kameraet laver når du trykker på udløseren og så er billedet skabt. Men den nutidige måde at arbejde med billeder på, er dette kun en del af det endelige resultat. I dag er det muligt at kreere billeder som kun fantasien sætter grænser for.

Disse portrætter er sammensat af flere billeder. Billederne er skudt hver for sig på helt forskellige tidspunkter. De bliver redigeret hver for sig inden de bliver sat sammen. Det gør at man kan udvikle et billede meget mere.

Ved at skyde billederne hver for sig, får man friheden til at tage baggrundsbilledet når lyset fx er helt rigtigt. Man kan lave HDR-billeder for at opnå en større dynamik. Samtidig har man fuld kontrol over modellen ved at tage dem i et fotostudie. Som man kan se, bruger jeg et 3 lysopsæt. Det gør at modellen fremstår super skarp og meget detaljeret.

IMG_9776_220813-Edit

Street baggrunden med grafitti på væggende, street hætte trøjen og det kolde street blik han har i sine øjne suplere hinanden på en fed måde.

 

PERSONERNE

Personerne på disse billeder er folk fra den rå gade, de lever og ånder i den rå virkelighed som billederne udstråler. Deres kroppe og psyke er brugt og slidte som de rå omgivelser man ser dem i. Billederne er et udtryk for, at det er her de høre hjemme. Selv om disse billeder er meget redigerede, så rammer personernes ønske om stemning altid meget tæt på den type menneske de er. Det gør billederne autentiske på deres egen måde.

IMG_5526_280813-Edit

Her skabes en meget rå attitude ved samspillet mellem den tattoverede krop og den totalt smadrede hal som danner baggrunden.

 

TEKNIK

Udstyr

Jeg bruger et Canon 5D mark ii + 24-70mm f2.8 L + 50mm f1.2 L til at lave disse billeder. Til redigeringen bruger jeg Photoshop Cs6 og Lightroom 4.

Den tekniske udførelse af billederne består af 3 etaper.

 

#1 Portrættet:

Portrættet bliver taget i fotostudie med et 3 lyssetup. 1 stk softbox eller beautydish oppefra og 45 grader ned lige for modellen. 2 stk strip bokse en i hver side for at give det fede kant lys.

 

#2 Baggrunden:

Baggrunden bliver taget separat. Her kan man vælge at tage et enkelt billede, som så kan justeres i et HDR-billede, som er sammensat af 3-5 billeder.

 

#3 Redigeringen

Redigeringen består af 3 faser. Først en redigering og frilægning af portrættet i Photoshop. Dernæst en redigering af baggrunden enten HDR-redigering eller en Photoshopredigering. Billederne bliver herefter sat sammen og komponeret, hvorefter de bliver redigeret som et samlet billede både i Photoshop og til sidst i Lightroom.

mma_mulenga_1094_160713-Edit ”Im going to destroy you”

 

HVAD ER VIGTIGT?

Jeg har spurgt flere af dem, der henvender sig med et ønske om denne type billeder, om hvorfor de lige valgte mig som fotograf.

Svaret er ofte, at de godt kan lide, at jeg kan forholde mig til deres ønsker. Jeg tror på, at jo bedre man kan forholde sig til sin model eller den ide man vil udføre, jo bedre bliver resultatet.

Her er det vigtigt at huske på, hvad der sker med folk når de kommer foran et kamera. En stor rå fyr kan meget hurtigt blive lige så usikker som et genert barn.

For at opnå det ønskede look er det vigtigt, at man giver den hele armen. Man skal så vidt muligt komme til et punkt, hvor ingen føler det er pinligt at overdrive poseringer eller udtryk. I studiet skyder jeg Teathered, så jeg kan visse modellen hvad der virker og ikke virker. På den måde får de en bedre forståelse for det endelige resultat.

IMG_5444_280813-Edit

De store muskler og det intense blik skaber her et billede jeg er helt vild med. Tankerne glider hurtigt over i en Hulkfigur der har smadret alle hans omgivelser.

 

FOTOGRAFISK BAGGRUND

Jeg har fotograferet i ca 4 år. Jeg er selvlært fra mange, mange timers nørderi. Jeg har brugt Youtube utroligt meget og har her fulgt mange af verdens store fotografer. Ikke for at efterligne, men som ren inspiration. Samtidig har jeg brugt meget tid på at studere andres billeder på Fotostart.dk, 500px.com og 1X.com. For mig handler det om, at jo mere jeg ser og studerer andres ideer inden for forskellige genre, jo skarpere bliver jeg til at tænke ud af boxen.

6899_090612And2more-Edit Igen er det super fedt at man kan få modellen til at stå så fedt frem på en separat baggrund og stadig have en rød tråd i håndbind og lokale.

INSPIRATION

Inspirationen til mine billeder kommer fra Amerika. Nærmere betegnet Joel Grimes, som er en sportsportræt fotograf i verdensklasse. Joel har et super fedt syn på komposition af billeder. Dette har jeg forsøgt at lære en masse af og herfra skabe min egen stil. Der er dog lang vej før jeg selv er tilfreds. Jeg ser dette som et livsprojekt til, at finde min helt egen stil inden for denne genre. For at kunne det skal man kunne teknikkerne i blinde og det har ind til videre resulteret i de billeder, som i ser her.

Tak fordi du læste med, jeg håber du kunne bruge mine ord og billeder – hvis du vil se mere af det jeg laver, så kig med her.

 

FOTOMALIA SIGER TAK

Til slut vil FotoMalia gerne sige tak til Brian Nonbo for et spændene og inspirerende indlæg, og lægge bolden hos dig, vores friske læser. Smid en kommentar, så vores gæst føler sig velkommen… Du er selvfølgelig også velkommen til at stille spørgsmål, jeg er sikker på at Brian nok skal være frisk på at svare!

 

Relateret indlæg

2 Kommentarer

Mads - fotomalia.dk oktober 25, 2013 - 8:15 am

Hej Brian,
wow – mega fede billeder. Jeg synes du har ramt en rigtig fed stil, kan godt se at Joel Grimes har været en god “læremester”. Er vild med, hvor skarpt muskler og tattoos står frem på dine motiver.
Godt arbejde!
Vh. Mads

Besvar
brian oktober 25, 2013 - 12:19 pm

mange tak skal du have 🙂 ja han er super inspirerende og laver nogle virkelig godt arbejde 🙂

Besvar

Smid en kommentar til os