(T-DaG) #6 Postproduktion (Charlotte Aurora)

af Brian - fotomalia.dk

Så er det igen blevet torsdag, og det betyder at vi er klar med indlæg #6 fra Charlotte Aurora!

I denne uge tager hun os med igennem hendes hvordan hun planlægger hendes store shoots.

 

CHARLOTTE AURORA

Denne uges gæst har en ganske særlig tilgang til det at lave billeder, hun står nemlig ikke selv bag kameraet, til trods for at hun styrer alt andet!

Hendes særprægede billeder har deres helt egen stil og er ganske enkelt i en klasse for sig – det er yderst sjældent at man ser koncepter der er så gennemført og gennemarbejdet som hendes kreationer er. De gennemførte koncepter, kombineret med yderst kreative idéer og en kompromisløs tilgang til valg af model og lokation er uden tvivl det der får denne uges gæst til at skille sig ud!

Med en uddannelse som “Production Designer” fra Kunstakademiets Designskole (konceptdesign til film, TV og digitale spil) samt mere end 20 års erfaring som syerske, må man sige at hun har det store kørekort til symaskinen. Hun har i mere end 14 år syet kostumer til både film og teater og er i dag reative director, kostume-designer, stylist og kvinden bag Charlotte Aurora Design.

Som du måske allerede har gættet, så har vi fået fornemt besøg af ingen mindre end Charlotte Aurora Madsen, og hun vil som allerede nævnt, fortælle om sine arbejdsprocesser over de næste 6 uger!

Hvis du vil se mere af Charlotte’s arbejde, så kan du finde det her:

Charlotteaurora.com  – FaceBook – Instagram

 

 

POSTPRODUKTION

De fleste fotografer ved godt, at det rigtig store arbejde først starter efter at shootet er overstået. Så skal der udvælges billeder og redigeres på livet løs. Det, jeg vil fortælle om her, er alt det andet, der også kan/skal gøres, for at det bliver en succesoplevelse for alle.

 

#1 – TAK

Det er en rigtig god ide, at skrive til teamet allerede samme aften, og takke for en god dag. Men sørg for kun at skrive ting, du kan stå inde for!  Hvis en model ikke har været særlig god, og aldrig skal være med i dit shoot igen, så skal du endelig ikke skrive noget om et shoot en anden gang!

Fotomalia_6_2

Creative director, kostumedesigner & stylist: Charlotte Aurora Design. Fotograf: Michael la-Cour. Model: Cille Elite

 

#2 – INDRAGELSE

Det er totalt en smagssag, om man inddrager sit team i redigeringsfasen eller ej.  Jeg gør det sjældent selv, for jeg har som regel en klar ide om, hvad jeg gerne vil have. Min erfaring er, at det ofte bliver ”for mange kokke fordærver maden”. Og man kan aldrig gøre alle tilfredse. Til gengæld kan jeg godt finde på at inddrage teamet i andre ting, fx i hvad titlen skal være.

 

#3 – VISNING AF BILLEDER

Mange af mine shoots er lavet til at blive udgivet, og derfor må billederne ikke postes før bladet er udkommet. Jeg er altid lidt påpasselig med at poste billederne i team-gruppen på Facebook.

Selvom jeg tydeligt skriver, at billederne IKKE MÅ POSTES, har mange en tendens til at springe teksten over, når der er billeder, og poster dem alligevel. Så sender jeg hellere billederne i en privat chat til hver enkelt person, hvis de spørger efter billederne, før de må postes. Men jeg skriver i gruppen, hvad status er. Fx at nu har jeg set billederne igennem og de er bare fantastiske. Eller at nu er billederne redigeret og sendt til blad, osv.

Fotomalia_6_6

Creative director, kostumedesigner & stylist: Charlotte Aurora Design. Fotograf: Debabrata Ray. Model: Cecilia Ranum & Karen Rathje

 

#4 – DELING AF DE FÆRDIGE BILLEDER

Når billederne må postes, uploader jeg dem til dropbox og poster linket i team-gruppen på Facebook. Jeg uploader altid billederne både i en printversion og en skærm/facebook version. Det gør jeg, fordi det er det, jeg selv sætter pris på at få fra andre fotografer.

 

#5 – POSTNING AF BILLEDERNE

Jeg lægger altid billederne i en bestemt rækkefølge i dropbox og skriver, at der må postes et billede om dagen i den rækkefølge, startende fra i dag. Min erfaring er, at det giver mere pondus at poste et billede om dagen i fem dage end at poste fem billeder på én dag.

Jeg kan selv have en tendens til at begynde at arbejde på nye ideer inden jeg er færdig med den forrige. Det fungerer egentlig rigtig fint for mig at give mig selv lov til det. Det, at lægge et shoot lidt væk og så finde det frem igen og se på det med friske øjne, giver ofte noget rigtig godt for det færdige resultat.

 

FOTOMALIA SIGER TAK

Så er vi snart ved vejens ende af Charlotte Aurora’s imponerende bidrag – sikke noge kreationer og sikke et indblik hun deler! se med i næste uger hvor Charlotte slutter serien med det sidste indlæg!

Selv om der er mere på vej, så vil vi igen gerne takke Charlotte, fordi hun har valgt at dele hendes fantastiske arbejde, og ikke mindst hendes process – det er intet mindre end inspirerende at se!

TAK!

Og som altid, smid meget gerne en kommentar eller et spørgsmål!

 

Top billeder – Creative director, kostumedesigner & stylist: Charlotte Aurora Design. Fotograf: Michael la-Cour. Model: Cille Elite

Relateret indlæg

Smid en kommentar til os