(T-DaG) #3 Styling (Charlotte Aurora)

af Brian - fotomalia.dk

Så er det igen blevet torsdag, og det betyder at vi er klar med indlæg #3 fra Charlotte Aurora!

I denne uge tager hun os med igennem hendes hvordan hun arbejder med udviklingen af de koncepter der ligger til baggrund for hendes fantastiske historier/billeder

Nyd det!

 

CHARLOTTE AURORA

Denne uges (0g de 6 næste ugers) gæst har en ganske særlig tilgang til det at lave billeder, hun står nemlig ikke selv bag kameraet, til trods for at hun styrer alt andet!

Hendes særprægede billeder har deres helt egen stil og er ganske enkelt i en klasse for sig – det er yderst sjældent at man ser koncepter der er så gennemført og gennemarbejdet som hendes kreationer er. De gennemførte koncepter, kombineret med yderst kreative idéer og en kompromisløs tilgang til valg af model og lokation er uden tvivl det der får denne uges gæst til at skille sig ud!

Med en uddannelse som “Production Designer” fra Kunstakademiets Designskole (konceptdesign til film, TV og digitale spil) samt mere end 20 års erfaring som syerske, må man sige at hun har det store kørekort til symaskinen. Hun har i mere end 14 år syet kostumer til både film og teater og er i dag reative director, kostume-designer, stylist og kvinden bag Charlotte Aurora Design.

Som du måske allerede har gættet, så har vi fået fornemt besøg af ingen mindre end Charlotte Aurora Madsen, og hun vil som allerede nævnt, fortælle om sine arbejdsprocesser over de næste 6 uger!

Hvis du vil se mere af Charlotte’s arbejde, så kan du finde det her:

Charlotteaurora.com  – FaceBook – Instagram

 

STYLING

Dette indlæg er en fortsættelse af mine to forrige indlæg om at generere ideer og udvikle koncepter, men dette indlæg kan også sagtens læses uden kendskab til de forrige.

Den type billeder, jeg laver, kaldes ”editorials”. Det sættes tit i bås med fashion photography og product photography. Men hvor fashion har fokus på mode og trends, og product har fokus på produktet, har editorials fokus på historiefortælling. Og en eller anden form for historie er altid mit udgangspunkt.

Mange af mine shoots er koncepter, der er bygget til, at jeg selv syer alle kostumerne. Men jeg får også ideer, hvor jeg mixer og matcher hvad jeg allerede har, og spicer det op med accessories, jeg har liggende.

Kodeordet er ”gennemført”! Jo mere gennemført, jo stærkere fremstår stylingen.

Her er liste med ting, der er værd at tænke over, for at få et gennemført udtryk:

 • Formatet
  Skal du lave portrætter eller fuldfigur? Dit tilbehør skal nemlig stemme overens med beskæringen.
  Laver du portrætter, kan du med fordel gå meget op i detaljer, og samtidig vil det være totalt spildt at gå op i sko.
  Laver du fuldfigur, er de små detaljer helt lige gyldige, og her kan man ofte tænke ”more is more”.
 • Makeup artist!
  Det er et virkelig vigtigt element for noget, der skal være overdrevet. Min erfaring er, at jo mere frie hænder makeupartisten får, jo mere villige er de til at sige ja til et tfp-samarbejde. Man kan sagtens have et tema og nogle farver de skal holde sig inden for, men hvis man lægger op til at de selvfølgelig gerne må lave noget de også kan bruge i deres portfolie, så er de meget samarbejdsvillige.
 • Helhed
  Man kommer langt med en vild makeup. Men hvis modellens negle også matcher, er det endnu bedre. Det kan være svært at finde sko, der passer, men det kan løses fx med en sløjfe, der bindes om anklen.
 • Accessories
  Store ting er godt, såsom fjer, tyl og blonder.
 • Location
  Hvor skal billederne skydes? Fjer, snore, bånd og andet let og løsthængende er ikke så godt, hvis det er et sted med vind. Ikke kun fordi det kan forstyrre modellen, men især fordi det ofte ikke bliver så godt på billeder. Så test det i kameraet først, og hvis det blæser for meget, må det af eller bruges på en anden måde.

 

Fotomalia_3_1

Creative director, kostumedesigner & stylist: Charlotte Aurora Design. Fotograf: Michael la-Cour. Modeller: Vicki Laursen, Maja Shining, Mikkel Brunberg & Kybele

 

På mit eget projekt, som jeg har fortalt om i tidligere indlæg, ville jeg lave et shoot med fire modeller (tre kvindelige og en mandlig), hvor alt skulle holdes i sort, hvidt og rødt. (Billedet herover er fra omtalte projekt)

Det blev for kvinderne stylet på den måde, at jeg syede tre kjoler, fandt tre par sko, tre par sokker og tre parykker. Og så lagde jeg det simpelthen op i alle de mulige kombinationer, jeg kunne finde, og tog billeder af det undervejs. Bagefter fandt jeg de sammensætninger, jeg bedst kunne lide, og stylede modellerne ud fra det.

Den mandlige models kostume blev lavet ud fra, hvad der passede til pigerne. De fik også en rekvisit hver, som blev stylet og fordelt, så de passede ind med resten.

Fotomalia_3_2

Creative director, kostumedesigner & stylist: Charlotte Aurora Design. Fotograf: Michael la-Cour. Model: Linnea Thomasia

 

Et andet projekt, jeg lavede, blev bygget op om en bestemt model, og kun lavet af ting jeg allerede havde. Det er en meget tatoveret kvindelig model, der er tatoveret hele vejen op ad halsen. Inspireret af maorierne fra New Zealand, valgte jeg at fortsætte tegningerne op i hendes hoved.

Eftersom det vigtige var ansigtet og hendes tatoveringer, blev det meste af tøjet holdt meget neutralt for ikke at stjæle fokus.

Ligesom med billedkomposition, har man også brug for at blive ledt hen til det, man skal se på modellen, og fuld knald på det hele er ikke altid den bedste løsning. Det kommer igen an på hvilken historie man gerne vil fortælle.

Herunder et par eksempler mere på styling i mine billeder

 

 

 

FOTOMALIA SIGER TAK

Uhh… Vi kan næsten ikke vente til næste uge! Men men men, vi må vente en hel uge..

Selv om der er mere på vej, så vil vi igen gerne takke Charlotte, fordi hun har valgt at dele hendes fantastiske arbejde, og ikke mindst hendes process – det er intet mindre end inspirerende at se!

TAK!

Og som altid, smid meget gerne en kommentar eller et spørgsmål!

 

Fotokredit for topbillede;Creative director, kostumedesigner & stylist: Charlotte Aurora Design. Fotograf: Nathan Photography. Modeller: Regina Piil, Kiki Schou & Shelma Kullenberg

Relateret indlæg

Smid en kommentar til os