Det startede stort og endte enkelt…

af Jakob Kjøller

For en måneds tid siden havde vi i  fotoklubben planlagt en dag i studiet, det var en af de der dage, hvor jeg skulle prøve noget nyt med MANGE lamper.

Men det gik ikke lige som det skulle…

 

Stort og flot skal det være

Da vi var tre der havde investeret i Godox AD600-lamper, havde vi små 8 stk. til rådighed, jaja det er ca. 7 mere end der egentlig er brug for, men nu havde vi dem 😉

Ja, længere er den ikke. Vi havde lavet et setup, hvor der skulle bruges flere lamper, og vi havde en meget tålmodig Pernille, vores model, at arbejde med. Normalt er det ikke det store problem at bruge flere lamper, denne gang skulle der bare males med lys, og det er sværere end man lige tror, specielt fordi det er meget små koncentrerede portioner af lys der skal til, for at man kan få det billede frem der er planlagt.

Men en lang historie kort, så var der mange små ting, der bare ikke var på plads, og til sidst valgte jeg at sparke idéen til hjørnet.

Men intet er så galt, at det ikke er godt for noget, og nogle gange skal der bare en lille smule lys til, for at vise det hele.

Stort set det første skud jeg lavede, jeg brugte en striplight fra hver side til at tegne Pernilles krop, det giver lige et “strejf” af lys, og vi ser hende komme ud af billedet.

 

Take 2 – K.I.S.S. – Keep It Simple Stupid

Når alt andet fejler, så trykker jeg på reset-knappen og bruger de kneb man kender, nemlige en hvid baggrund, en hvid beauty dish, og en boom arm, meget enklere bliver det ikke.

En beauty dish skyder lyset ind i pladen i midten, hvorefter lyset bliver reflekteret tilbage i reflektoren og sørger for, at der ikke er et hotspot midt i lyset.

 

På det første billede havde jeg lyset placeret lidt oppe til højre (min højre), og små 4 meter fra hende, da lyskilden er lille, og afstanden relativ lang, bliver skyggerne hårde og definerede.

Lang afstand til lyset, giver en god fordeling af lyset.

 

Da jeg gerne ville over i et lidt kontrastfuldt sort/hvidt look, hev jeg flashen helt hen til hende, samt lidt længere over mod højre. Da lyset kommer tætter på bliver fall off anderledes, så baggrunden bliver mørkere, samt skyggerne bliver blødere.

Enkelt sort/hvidt

Billederne har været en tur igennem Capture One 10, samt da de var skudt lodret, er der tilføjet mere baggrund i Photoshop.

P.S. Pernille og jeg har allerede en aftale om at prøve det oprindelige billede igen, lykkedes skal det sku 😉

Relateret indlæg

Smid en kommentar til os