Solen skinner altid i Thy

af Jon Detlefsen

For fjerde gang har vi holdt fotoworkshop på Kirsten Kjærs Museum i Thy, og to, af mange, vigtige erfaringer fra workshoppen er, at vi har en begyndende afhængighed af den, og at solen altid skinner i Thy

Det var vores fjerde workshop på Kirsten Kjærs Museum, og det begynder at ligne en tradition. Som undervisere er det en enorm fordel at afholde sit arrangement på et sted og under nogle omstændigheder, som vi kender godt.

Og vi kender efterhånden også personalet hos YR ganske udmærket, da vi gentagne gange må ringe og bede dem ændre vejret til fotoworkshop-vejr. De er utroligt lydhøre og fleksible. Tak for det YR!

Kontinuiteten i at vende tilbage igen og igen giver ro, og vi kan i stedet øge fokus på workshoppens indhold, som vi til stadighed søger at gøre bedre. Vi har en god skabelon, den holder vi fast i, men der kan altid finjusteres hist og her. Vi forandrer os som mennesker, og vi får nye input og erfaringer, som vi bruger i næste workshop.

Stemninger fra fotoworkshop på Kirsten Kjærs Museum i Thy 8. – 9. september 2018. 

Halvårligt højdepunkt

Workshoppen har været udsolgt alle fire gange, vi indtil videre har holdt den. Og vi har en venteliste, som kun bliver længere og længere.

Personligt er workshoppen blevet til et af forårets og efterårets absolutte højdepunkter, vi glæder os hver eneste gang, og vi ser allerede frem til næste workshop-weekend.

Samtidig sætter museet pris på vores tilstedeværelse en weekend hvert halve år, når vi kommer og udøver vores form for kunstnerisk udfoldelse. Et sted, som Kirsten Kjærs Museum, er et sted for kulturel og kunstnerisk mangfoldighed, og den gør vi rigere med vores fotoworkshop.

Der kommer selvfølgelig en workshop igen i foråret 2019.

Det er en helt særlig oplevelse, når Mie fra NaturmadThy tropper op ved bålpladsen og tilbereder svampesuppe og lammeribs til de hårdtarbejdende fotografer!

Udsøgt forplejning fra NaturmadThy

Det er også fjerde gang, at vi får mad fra Mie Buus og NaturmadThy.

På weekendens workshop sørgede Mie, og hendes datter Pia Buus, for kaffe fra egen kaffefarm i Nicaragua og kage lørdag eftermiddag, udsøgt middag lørdag aften og bålmad søndag.

Maden er baseret på økologiske og lokale råvarer, så vidt det overhovedet er muligt. Meget af det grønne kommer fra Mies egen have, urter og svampe kommer fra naturen og kødet fra fritgående dyr.

Vi var blandt hendes første kunder, da hun var nystartet, og faktisk går det så godt for Mie og NaturmadThy, at vores arrangement er blevet for småt til hende.

Hun har bl.a. ansat sin datter i firmaet, da øget travlhed kræver personaleudvidelse. Men selvom vi er blevet fo små, fortsætter vi det gode samarbejde, og det sætter vi uendelig pris på.

Vi giver ordet til vores deltagere

Vi behøver ikke skrive stolpe op og stolpe ned om, hvor engagerede og entusiastiske, vore deltagere på workshoppen er. Det kan de selv få lov at fortælle, og samtidig kan nogle af deres flotte billeder fra workshoppen nydes i galleriet her under:

Foto: Peter WigenFoto: Henry von Würden JørgensenFoto: Benedicte WibergFoto: Frank NielsenFoto: Bjarne HansenFoto: Henning Schjødt PetersenFoto: Lars HyllebergFoto: Frank NielsenFoto: Mogens RokkedalFoto: Henry von Würden JørgensenFoto: Lars HyllebergFoto: Henning Schjødt PetersenFoto: Mogens RokkedalFoto: Bjarne HansenFoto: Peter Wigen

”Tak for en stærkt inspirerende og måske vanedannede workshop. For mit vedkommende vil jeg fremhæve workshoppens fokus på processen og legen, frem for det færdige resultat. Og på, at de indlagte billedevalueringer i samme ånd cirklede om ideen og fortællingen og i mindre grad om de mere traditionelle fokusområder, såsom beskæring, komposition, balance osv. Dem kender de fleste af os så godt.”

– Lars Hylleberg, workshopdeltager.

”Jeg havde behov for at komme ud af boksen og få nye inspiration til min tilgang til fotografering. Kurset dækkede absolut de behov, og mere til, samtidig med, at det foregik med mega dygtige og behagelige fotografer som undervisere, der på deres praktiske tilgang og meget erfaring fik det hele til at gå op i en højere enhed.”

– Frank Nielsen, workshopdeltager.

“Workshoppen flyttede virkelig nogle grænser og vendte de klassisk fototeknikker og dyder lidt på hovedet. Rigtig gode oplæg af Carsten og Jon, der fik alle til at arbejdede entusiastisk med teknikkerne. Der kom virkelig spændende og sjove ting på billederne.”

– Henry von Würden Jørgensen, workshopdeltager.

”Jeres behagelige, ukrukkede, gavmilde tilgang til os kursister skabte en rigtig god stemning, hvilket desværre gjorde, at weekenden føltes alt for kort; jeg kunne nemt have brugt en hel uge med jer og de andre kursister. I har i den grad udvidet min horisont og givet min interesse for fotografi et helt nyt liv.”

– Peter Wigen, workshopdeltager.

 

Sådanne udtalelser varmer uendeligt, og hvad kan vi gøre andet end at holde endnu en workshop. Og endnu en. Og endnu en…?

Vil du også med Carsten og Jon på fotoworkshop på Kirsten Kjærs Museum? Så send en mail til workshop@sagaevent.dk og vær blandt de første i køen til at købe billet til workshoppen i foråret 2019.

Relateret indlæg

Smid en kommentar til os