Sigma 135 mm F1.8 Art – First impressions

af Theis Poulsen

Det der med udstyr det har jeg jo ret meget en svaghed for. I øjeblikket prøver jeg lige at trække lidt i bremsen og lade være. Det blev ikke gjort nemmere, da jeg besøgte Jakob og Njal foto var forbi. 

En dag København

Som du sikkert har opdaget, så afholdt Jakob for nylig hans første workshop i flash. Jeg havde taget turen fra Herning hele vejen til København, for at hjælpe Jakob lidt på dagen.

Da jeg ankom om morgenen dukkede en grejpusher fra Najl foto også op. Han havde en pose med, og i den lå en 135mm F1.8 fra Sigma. Nu er det vist ikke nogen hemmelighed, at jeg har en svaghed for den brændvidde, og at det er en af de optiker jeg har savnet mest, siden jeg skød med Canon.

Faktisk har jeg været ude og købe en manuel 135mm F2, fordi jeg bare syntes, at det gør det så lækkert til portrætter.

Så der var ingen tvivl om, at det her ville blive en store fristelse.

Sigma 135 mm Art F1.8 – Nikon

135 mm

Jeg havde som sagt Canons 135 mm L F2, dengang jeg skød med de rødringede objektiver. Det skal også siges, at det nok er det objektiv, jeg har savnet mest siden mit skifte til Nikon.

Jeg har sparket til Nikon mange gange, men det har ikke resulteret i en fra deres side. Nu har de så lavet deres 105mm i stedet for, men for mig gør den bare ikke lige trikket.

For et par år siden lånte jeg en Samyang 135 mm F2, som er en manuel optik. Den var jeg faktisk så imponeret over, at jeg aldrig leverede den tilbage, men i stedet endte med en faktura. Jeg har den stadig i tasken og bruger den jævnligt.

Den giver nogle super fede billeder og har en fantastisk billedkvalitet, som faktisk er noget foran Canons.

Den har bare det der problem med, at den har manuel fokus, og det har jeg bare aldrig været kæmpe fan af.

Sigma 135 mm Art F1.8 – Nikon

Sigma 135 mm F1.8 Art

Da Kjøllerbob og jeg var til Photokina, var vi blandt andet på besøg på Sigma og se de nyheder, som de præsenterede på det tidspunkt. Afslutningsvis spurgte vi selvfølgelig også ind til, om der var andet spændende på vej. Det svarede de ikke rigtig på, men det havde vi nok heller ikke forventet.

Dog lagde vi en bestilling på en 135 mm, og de må jo have lyttet lidt efter. De har dog glemt den billedstabilisering som vi bad om 🙂

Nu stod jeg så endelig med en fin lille kasse med en Nikonversion af den optik, jeg har ventet på i rigtig længe. Den blev hurtigt pakket ud, og førstehånds indtrykket er var rigtig fint. Den minder om de andre Art-objektiver jeg har. Jeg har både deres 35 og 50 mm og den nye 135 mm er i byggekvalitet og udseende meget lig dem.

Den er selvfølgelige lidt større, men det er ikke voldsomt, når man tænker på, det er en 135 mm. Hvis jeg sammenligner med min Samyang, er den lidt tykkere, men den er også F1.8 vs F2 og der skal jo også være plads til autofokusmotoren.

Så kort sagt et rigtig lækkert produkt i samme kvalitet, som vi kender fra andre Art-objektiver fra Sigma.

Sigma 135 mm Art F1.8 – Nikon

Billedkvalitet

Det er jo nok her de fleste spiser ører og afventer dommen. Nu skal det siges, at jeg kun havde objektivet på mit kamera et par timer en dag, hvor min fornemmeste opgave var, at hjælpe Jakob og ikke at skyde billeder og lege med grej.

Når det er sagt, så nåede jeg alligevel at få et par skud i kassen. Det første billede jeg tog var af Henrik, og allerede da jeg så billedet bag på kameraet stod jeg og bandede lidt for mig selv. Det var allerede nu tydeligt, at det her var en optik jeg virkelig skulle tage mig sammen for at skilles fra.

Sigma 135 mm Art F1.8 – Nikon

Sigma har med deres nye Art-serie vist, at det er muligt at lave nogle rigtig skarpe objektiver, uden de behøver at koste en formue. Deres nye 135 mm ser så absolut ikke ud til, at være nogen undtagelse. Den tegner super skarpt og baggrunden bliver fantastisk cremet. Der er virkelig tale om et bokeh-monster her.

En af de ting som overraskede mig rigtig positivt var farverne, kontrasten, i billederne. Der er selvfølgelig mange ting der spiller ind på, hvordan disse bliver dannet, men objektivet har også en del og skulle have sagt. Her er der heller ingen tvivl om, at Sigma har ramt plet. Der er et eller andet over filerne, som bare er super super lækkert.

First impressions Sigma 135 mm Art F1.8 til Nikon

Helt kort så er der tale om en vinder. God byggekvalitet som vi kender fra Art-objektiverne. Det tegner fantastisk skarpt, farver og kontrast er super lækre og bokeh bliver mega nice.

Jeg skød også med lysindfald i objektivet, og den står ret fornuftigt imod flare.

Autofokus virker til at være ok, det er ikke i over lydstempo, men det fungerer fint, og F1.8 giver ikke meget at spille med, så hurtig action er nok ikke lige målgruppen alligevel. .

Jeg er sikker på, at vi her har med en vinder at gøre og en optik der er fantastisk til portrætter og ikke mindst kunne finde plads i mange bryllupsfotografers taske.

Skulle jeg komme med nogle ønsker, så kunne AF måske være en smule skarpere (kan være fordi jeg kun havde den så kort tid). En helt anden ting er VR – hvor pokker er den Sigma?????? Det ville da være oplagt, at have stabilisering i et objektiv af den her type….

Sigma 135 mm Art F1.8 – Nikon

More to come

Jeg havde som sagt kun objektivet i hånden et par timer, men jeg ved, at det flyttede hjem til Jakob efterfølgende. Jeg satser stærkt på, at han kommer med et lidt med uddybende review. Hvis ikke så kan I altid spamme ham i kommentarene eller på facebook med jeres spørgsmål 🙂

 

 

Relateret indlæg

1 Kommentar

Michael B. Rasmussen maj 8, 2017 - 9:44 am

Hej Theis.
Lige da jeg så overskriften tænkte jeg at jeg skulle læse om endnu et gammelt russisk objektiv jeg skulle bruge resten af ugen på at finde på ebay ??. Men ak det var bare en helt almindelig Sigma med en afsindigt lækker bokeh og skarphed ?.

Besvar

Smid en kommentar til os