Samsung Story Station 1.5 TB HX-DE015EB, Aluminium

af Brian - fotomalia.dk

Jep, så har jeg lige (eller for ca. 4 måneder siden) fået en ny backup Harddisk…

Nedbrud!

Min gode gamle Western Digital – Mybook World valgte pludselig at gå ned, fuldstændig uden varsel, og i mine øjne uden grund. Heldigvis var dette bare min ene backup HD, så det er kun meget få og ubetydelige billeder som er gået tabt. Men fuck hvor det stinker når sådan noget sker og for pokker hvor er jeg glad for at jeg ikke levede efter ordsproget “backup er for tøsedrenge”.

Nå nu skulle jeg så ud og finde en ny HD og egentligt var min tanke at jeg bare ville have en ny fra WD, meeen så tænkte jeg alligevel at det næsten ville være for kedeligt og at i, fotomalias faste læsere da havde fortjent at jeg testede noget andet..

Derfor efter timers surfen faldt valget på …. Samsung Story Station 1.5 TB HX-DE015EB, Aluminium (aka. SSS)

SSS har et lækkert design, og den er enkel og i mine øjne lækker – hvilket jeg syntes er fedt!

Samsung Story Station 1.5 TB HX-DE015EB

Hvorfor faldt valget lige på SSS, Tjaa designet havde helt sikkert en del med valget at gøre, men faktisk var den vigtigste feature at den havde en eSATA indgang, fordi det giver en overførselses hastighed på 3.0 Gbps i modsætning til en USB2 som er på 480 Mbps.

Og hvad betyder det så på normal dansk…. tja det betyder kort sagt at det går hurtigere med en eSATA indgang end med en USB2 indgang – okay hurtigere er selvfølgelig ikke særligt fortællende, for en flad orm er jo også hurtigere end en snegl, men det er jo ikke ensbetydende med at en fladorm er hurtig.

En lille test.

For lige at se hvad det egentligt betyder har jeg lavet en lille og meget videnskabslig test (som altid her på FotoMalia).

Jeg har flyttet 3.09GB fra en stationere hardisk ud på SSS’en via USB2 tilslutningen og derefter tilbage igen, jeg  gjorde jeg præcis det sammen til SSS’en via eSATA tilslutningen og tog tid på alle fire overførsler.

USB2

Kopiering til SSS HD – 3.09GB – 2.07.01 minuter (ca. 25.6mb/s)

Kopiering tilbage på stationær – 3.09GB – 0.33.05 minuter (ca. 109mb/s)

eSATA

Kopiering til SSS HD – 3.09BG – 0.24.01 minuter (ca. 150mb/s)

Kopiering tilbage på stationær – 3.09GB – 0.23.05 minuter (ca. 150mb/s)

Som i kan se er SSS markant hurtigere med eSATA tilslutningen, og det er virkelig fedt både hvis man skal flytte meget data på en gang, men faktisk også hvis man bare arbejder fra den.

Det er eSATA indgangen her på bagsiden der gør forskellen, og det gør, efter min mening, denne HD til et godt køb. Den er kun små kr.100,- dyre end en uden en eSATA tilslutning.

Er den fed?

Ja jeg syntes den er fed, den har et lækkert design, og den fungere (indtil videre) perfekt, jeg syntes den er hurtig og forholdsvis støjsvag. Alt i alt er jeg rigtig godt tilfreds, og den  kan klat få FotoMalias eftertragtede anbefaling – det er helt sikkert noget Samsung kommer til at mærke.

Som jeg allerede har skrevet, så ser den jo lækker ud, og tænd/sluk knappen på forsiden er lavet som en drejeknap som føles rigtig lækker og  kvalitetsagtig… Med drejeknappen kan man også skrue op og ned for den LED lampe der fortæller dig om HD arbejder – det ved jeg så ikke hvad jeg skal bruge til og der måtte de for min skyld gerne have sparet – men måske der er nogen der syntes det er sjovt.

Det eneste minus jeg har fundet ved denne HD, hvilket egentlig ikke er HDens skyld, er at det tog det meste af 6 uger for SHG.dk at levere den – til trods for at den stod til at være på lager da jeg bestilte…. Det er ikke i orden – stram op!

Backup

Jeg har alle mine billeder liggende tre steder, på to forskellige lokationer. Det er bøvlet at holde det opdateret, og jeg er ikke helt god nok til at få kørt backup, men jeg syntes det er et must når man tager så mange billeder som jeg gør, og det ville jo være en katastrofe hvis jeg mistede mine billeder..

Vi kan nok alle blive enige om at Backup er vigtigt, men hvad gør i og har i nogen gode tips..?

Relateret indlæg

4 Kommentarer

Mikkel Christensen januar 29, 2011 - 3:37 pm

Har købt to 1,5 tb i Aldi. Mener de kostede 500 kr stykket. Købte dem udelukkende pga prisen, da de kun skal bruges til backup og ikke i det daglige. Jeg burde dog også tage backup noget oftere end jeg får gjort :/

Besvar
Brian januar 29, 2011 - 6:51 pm

Det var da også en fin pris… Jeg tror jeg gav omkring 650 for den her.

Jeg ved ikke hvorfor det er man er så dårlig til at få lavet backup, det er jo ikke det helt store det kræver…

Besvar
Kim januar 29, 2011 - 7:45 pm

Hej Brian,
Tak for din blogpost – den rammer ind i mine egne undersøgelser af mulighederne for backup på en okay måde.
Jeg undersøger for tiden mulighederne for ekstern backup. Det vil her sige backup et andet sted end hvor jeg bor. Eksternt for at undgå følgerne af brand, tyveri og des lignende.

Hvilke muligheder ser du for ekstern backup, hvordan gør du evt. selv?

Mvh. kim

Besvar
Frederik Overgaard januar 30, 2011 - 12:19 am

Jeg har en Timecapsule til at stå sammen med computeren. Den tager så backup en gang i timen og sikrer mod nedbrud. Har en ekstern backup der er fysisk gemt – lige nu så godt jeg ikke kan huske hvor den er..

Besvar

Smid en kommentar til os