Så er der nyt fra Olympus – 100 år og et nyt Pro Kamerahus OM-D E-M1X !!!

af Jakob Kjøller

Jeg tror faktisk at Olympus, var de første der sådan rigtigt fik success med de spejlløse kamera, mere præcist deres Pen-serie og Micro Four Thirds system. 

I dag var jeg ude og høre om det nyeste skud på stammen, deres nye “store” pro kamerahus

Jeg har smækket lidt video sammen, med de ting som jeg syntes var mest interessante, den kan du se her. I løbigt af dagen på dagen, der vil jeg opdatere med alle detaljerne omkring kameraet.

Kamerahuset og ergonomi

Kamerahuset er udviklet til at give professionelle resultater med maksimal driftssikkerhed og brugervenlighed. Det betyder at huset er forseglet og er godkendt til IPX1, dog har Olympus selv testet huset, under noget der mindede om et brusebad, og det var stadig funktions dygtigt (så længe alle klapper er lukket).

Der har været fokus på, at kamerahuset skal kunne bruges både horisontalt og vertikalt, uden at fotografen skulle opleve nogen foreskel. Derfor har man valgt at implementere de samme knapper, både horisontalt og vertikalt.

 

Billedstabilisering

Typen af billedestabilisering er Sensorskift, og skulle være verdens bedste Femdimensional billedstabilisering, med vertikal eller horisontal aktivering, automatisk med kompensation på op til 7,5 EV-trin, hvor af 5 af dem er i kameraet, og de sidste 2,5 skal findes i de objektiverne der har indbygget billedstabilisering.

  • 7,0 ved brug af M.Zuiko Digital ED 12-40mm f/2.8 PRO (brændvidde = 40 mm (35 mm-ækvivalent: 80 mm))
  • 7,5 ved brug af M.Zuiko Digital ED 12-100mm f/4.0 PRO (brændvidde =100 mm (35 mm-ækvivalent: 200 mm)), med IS i kamerahuset indstillet til Fra, billedhastighed: høj

Dette giver dig muligheden for at at håndholde dit kamera, på meget længere lukkertider, end dem man normalt kan stå stille i. Til mødet, havde de eksempler på 4 sekunder håndholde billeder, på både korte og lange brændvidder.

 

Auto Fokus

Det fornyede AF-system, er nok en af de mere interessante ting. Der er selvfølgelig Eye AF, men i tre udgaver:

  • Øjenfokus
  • Øjenfokus på venstre øje
  • Øjenfokus på højre øje

Men det rigtig smarte er den hurtige intelligent motivsporing. Hvad betyder det? Jo, det betyder at Olympus har lært AF-systemt hvordan en motorcykel, en motorcykelhjem og en bil ser ud, på denne måde så ved systemet, hvad det skal fokusere på, bare på baggrund af motivet. Ser det en mand på en motorcykel, så låser den på hjelmen og følger denne, igennem de 121 krydsfokus punkter som Auto fokussen har at arbejde med.

Pro Capture

To hurtige TruPicVIII-billedprocessorer giver hurtig reaktion og nye innovative funktioner

Pro Capture-tilstand til actionfotografering, der understøtter RAW-optagelse uden blackout

 

Opløsning og billeder

20,4 MP Live MOS-sensor med forbedret supersonisk bølgefilter til reducering af støv. Derudover kan det levere 50 MP håndholdt High Res Shot, eller 80 MP hvis det er taget på stativ, begge filer er i RAW formatet.

Live ND-funktion til langsomme lukkereffekter uden eksternt filter

Størrelse

Et af Olympus hoved mål, er at lave et stærkt kamera, der samtidigt er let og ikke fylder så meget. Dimensioner: B 144,4 mm x H 146,8 mm x D 75,4 mm Vægt: ca. 849 g (kun kamerahus), 997 g (med to batterier og SD-kort).

Video

Hovedfunktioner for “OM-D Movie”-video:
4K og C4K,
OM-Log400,
Forskellige IS-niveauer,
120 fps ved optagelse i høj opløsning i FullHD

Blandede bolsjer

Integrerede feltsensorer for at føje detaljeret metadata til billeder og video
Funktioner til optagelse uden flimmer
To UHS-II SD-kortåbninger til hurtig reaktion
To batterier i innovativt patronsystem og USB-opladning

Men hvad koster det?

E-M1x kan fås fra slutningen af februar 2019 til en vejledende udsalgspris på 24.999 kr. (kun kamerahus).

Se det hele live

Olympus har valgt at steame det hele live i dag, så sæt dig ned i sofaen, kontorstolen og følg med 😉

 

Relateret indlæg

Smid en kommentar til os