(QuipS) Hold fokus og spar batteri

af Brian - fotomalia.dk

Er det dig eller dit kamera der har kontrol, og styrer hvornår du skal kigge billeder? 

Ja, jeg tænkte nok du gerne ville have kontrollen, og dermed spare energi og holde fokus!

BILLEDVISNING

Som standard er de fleste kameraer sat til at vies billeder automatisk efter optagelse – hvorfor? Tja, det ved jeg virkelig ikke, jeg syntes det er vildt forstyrrende og det er altid det første jeg slår fra!

Ved at slå automatisk billedvisning fra, oplever jeg, at jeg holder mere fokus på, hvad der sker foran kameraet, og jeg mister ikke så nemt fokus til min skræm  –  på denne måde går jeg ikke glip af så mange billeder, som hvis jeg hele tiden skulle kigge mine optagede billeder igennem.

Nikon-D4---back

Ja, sådan skal et kamera se ud – ingen billedvisning, ud over når det er allermest nødvendigt – du vælger hvornår det er!

 

Jeg bruger stort set kun min skærm til at tjekke, om min eksponering er som jeg forventer – dette gør jeg typisk et par gange når jeg kommer til et nyt motiv, men når først jeg har fundet min eksponering, så ser jeg ikke mere på skærmen.

Der er to årsager til, at jeg arbejder på denne måde – #1 – er for at holde fokus på det jeg skal fotografere.  #2 – er for at spare batteri – LCD-skærmen bruger en hel del strøm, og jeg vil gerne optimere mit workflow, så jeg bruger mindst muligt batteri – specielt når jeg er på tur, langt væk fra stikkontakter!

 

OPSÆTNING

På mit kamera finder man opsætningen af denne funktion under “Playback menu” menupunkt “Image review″  – “OFF”.

Det var det…

 

SÅ ER DET OP TIL DIG

Så er bolden på din banehalvdel, og jeg glæder mig til at se, om du kan “oversætte” dagens Quip til dit kamera. Hvis opsætningen er den samme på din model, så smid også gerne lige en kommentar, så andre kan se, hvilke modeller har samme opsætning!

Hvis man lige skal skubbe lidt til Canon-folket – det kan et Canon kamera da ikke, kan det?

Husk der er street kredit på spil!

 

FÅ DIT QUIP PÅ FOTOMALIA

Hvis du har en funktion, som du tænker kunne blive til et godt Quip, eller hvis der er en funktion i dit kamera, som du godt gad at vi skulle lave et Quip om, så send os en mail, og så kan det være, at vi smider dit Quip op allerede i næste uge!

Fejl: Kontaktformular ikke fundet.

 

 

Relateret indlæg

10 Kommentarer

Lars Holst Hansen november 5, 2013 - 7:10 pm

Jeg bruger heller ikke auto image review på min D4, men har programmeret Fn-tasten til det så man hurtigt kan se sidste billede med et tryk fra højre ringfinger – smart med store eller tunge objektiver som kræver understøttelse af venstre hånd…

Besvar
Ard Jongsma november 7, 2013 - 2:13 am

Lars, du er genial! Mens jeg læser hvad du skriver føler jeg hvordan jeg altid skal vride mig for ay trykke på Play knappen mens jeg holder min 200mm. Jeg var slet ikke klar over at man kunne det! Men nu skal jeg jo omrokere en masse andet fordi mine højrehåndsknapper er temmelig overbelastede i forvejen 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk november 9, 2013 - 2:41 pm

He he – i må indføre en fn knap mere til dig 😉

Besvar
Brian - fotomalia.dk november 9, 2013 - 2:38 pm

Det er Sgu lidt smart – det tror jeg lige jeg skal prøve af!..

Jeg har prøvet Ards løsning, men det virker ikke rigtigt for mig..

Tak for input

Besvar
Lars Holst Hansen november 7, 2013 - 5:29 pm

Tak tak Ard, men egentlig har jeg fået tippet af Morten Hilmer. Han ER genial… og flink til at dele tips… 😉 Det er rigitigt at man kan få problemer med mangel på knapper. Hvad har du normalt på Fn-knappen? Jeg har selv DOF previev på “DOF” knappen men bruger det egentlig ikke så tit. På min gamle D200 havde jeg non CPU lens på Fn-knappen. Det var dengang der ikke var et objektiv nummer men man frit kunne modificere max blænde og brændvidde med indstillingshjulene. Genialt til ikke koblede objektiver… Desværre forkrøblede Nikon denne UI fra D3/D300…

Besvar
Ard Jongsma november 7, 2013 - 9:25 pm

Tak til Morten så! Eller hvor tippet nu har sin oprindelse. Jeg skulle fotografere pinviner i dag med heldragt liggende i deres lort, så det var en udmærket lejlighed. Nu mangler jeg bare en knap som automatisk slår mine læsebriller ned.
Jeg har normalt spotmåling på øverste knap (dof) og eksponeringslås på nederste. Jeg bruger dem i kombo. Spot->lås, spot->lås, hele tiden. Tror det kommer fra musikfotograferingen hvor lyset skifter konstant og man aldrig kan stole på matrix. Det passer mig bedst fordi jeg er ‘venstreøjet’ og stornæset hvilket gør låseknappene på bagsiden svære at bruge, og så er jeg konstant i gang med mit fokuspunkt, som jeg bruger den ene tommelfinger jeg har til.

Besvar
Lars Holst Hansen november 7, 2013 - 11:37 pm

OK, jeg har ingen dedikeret ekspolås (D4), selvom man naturligvis kunne omprogrammere AF-on knappen eller en anden som dig… Jeg har ekspolås (og VR) ved halvt aftræk og har så afkoblet AF som jeg aktiverer med AF-on. Fokus mode står så altid på C men kan så virke som S ved at fjerne tommelen fra AF-on. De nye gummi multi knapper er fede i det man kan flytte fokus punkt både ved at skubbe og “hive”.

Besvar
Brian - fotomalia.dk november 9, 2013 - 2:43 pm

Jeg er også ret vild med de nye gummi knapper – det er ret nemme at bruge 😉

Besvar
Kasper Raabe Rasmussen december 1, 2013 - 9:06 pm

Skriver mig lige op til nyhedsbrevet

Besvar
Brian - fotomalia.dk december 2, 2013 - 10:09 pm

Hej Kasper..

Vores Nyhedsbrev er ikke rigtigt kommet igang endnu, men det kunne da godt være vi skulle kigge på det nu når der er en abonnent 😉

men hvis du vil følge med i vores indlæg, så skriv dig heller op til at modtage dem!

Besvar

Smid en kommentar til os