Pol filter – Kina – Test!

af Kasper - fotomalia.dk

 

Ja det er måske lidt kedeligt, men vi skal jo gennem det… Pol-filtre…

Jeg vil ikke fortælle en masse om hvordan og hvorledes man kan bruge et pol-filter i felten, det vil jeg lade Brian om (ik’ Brian?). Men jeg vil derimod teste et billigt cirkulært pol-filter og se om det kan levere varen!

Jeg har fået fat i et billigt cirkulært pol-filter fra vores dealer – fotoimport.dk. Dette filter koster 129kr mod 400-500kr for det dyre “high end” filtre.

Det vigtigste man skal have for øje når man køber billige filtre, er om gevindet på filtret som man skruer på objektivet er godt nok fremstillet. Jeg har været udsat for at ødelægge gevindet i mit objektiv fordi gevindet havde nogle grater. MEN det er ikke tilfældet her. Gevindet på dette filter er supergodt!

Hvis ikke vidste det i forvejen, så bruger man et pol-filter til at fjerne synlige refelktioner med – altså lidt ligesom et UV filter som fjerner de UV reflektioner… men bare på en helt anden måde…

Et pol-filter består af to dele som sidder sammen. En fast del som sidder på objektivet og en drejelig del. På begge dele sidder et såkaldt cirkulært pol-filter. Når man så drejer på… ja.. den drejelige del.. daaaa…. Så kan man fjerne/mindske nogle af de reflektioner der er på et objekt. (Spørg Brian hvis i vil vide mere…)

Her er et eksempel med en hammer! Hvem faen tar billeder af en hammer?!? DET gør JEG!! Det er et vildt spændende motiv som jeg altid kommer tilbage til når jeg skal have noget adrenalin i hverdagen.

Som i kan se har pol-filtret haft den effekt at de fleste reflektioner på håndtaget er væk og billedet virker mere “roligt”. Jeg ved der er mange som bruger pol-filter til naturbilleder, men det er også supergodt til for eksempel produktfoto.

Når hamre ikke er spændende nok længere, tager jeg ofte billeder af kopimaskiner.. I skulle prøve det, det burde næsten være forbudt… aaahh..

Som i kan se på billedet her, så er der vildt mange reflektioner, især i glasset.

MEN, med et lille drej på pol-filtret, er billedet pludselig blevet meget mere lækkert.!… Eller… Det er jo et billede af en kopimaskine…

Nå men konklusionen er at!

1. Filtret leverer varen uden problemer. Det fjerner reflektioner helt perfekt!

2. Gevindet på filtret er god kvalitet – på det jeg har fået ihvertfald..

3. Når man drejer på filtret, kunne det godt have kørt lidt mere “smoooooth”, men det er ikke umiddelbart noget problem, det virker bare ikke så lækkert som for eksempel et Hoya filter, men det koster jo så også lige 4 gange så meget… næsten..

Tak fordi i kiggede med på denne sindsoprivende og spændende gennemgang af et meget meget kedeligt filter…. og en meget meget kedelig fortæller….. snøft…. mit liv er for kort til det her….

Relateret indlæg

10 Kommentarer

Catarina oktober 28, 2010 - 9:21 am

Rart at vide at de også fås billiger, for ja, de er skisme lidt dyre dem fra HOYA. 😉

http://www.catarina.dk/2008/10/31/cirkul%C3%A6rt-pol-filter/

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk oktober 28, 2010 - 9:28 am

Ahaaaa Catarina! Det er godt at se du har lavet et ligeså “spændende” indlæg hos dig 😉

Nej spøg til side, de er geniale de filtre og faktisk så sælger fotoimport alle størrelser til 129kr, det er billigt. !

Besvar
Catarina oktober 28, 2010 - 10:12 am

Ja, det er vildt billigt og jeg skal da også have fat i et enkelt mere samt et par at deres clamps:)

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk oktober 28, 2010 - 10:25 am

He he 🙂

Ja det er godt med billige ting 🙂 Men man kan også købe sig fattig når det er for billigt, for så køber man tit og ofte for meget 😉

Husk at købe skruer til clampsene 🙂

Besvar
Erik oktober 28, 2010 - 5:55 pm

Super fin test 🙂 Er selv ejer af selv-samme filter.. Bare i Ø77 🙂
MEN… Kan du evt lave nogele 100% crop. af de samme billeder?
Jeg legede med nogle billige nd filtre (brugte dem for at kunne holde en stor blændeåbning), men jeg kunne hurtigt se at det meste helvedes meget skarphed!! 🙁
Er pol filteret godt nok i dette tilfælde?

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk oktober 29, 2010 - 10:02 am

Hej Erik.
Mange tak for kommentaren.
Jeg laver lige et “edit” på mandag til dette indlæg hvor jeg laver nogle crops og kigger på billedforvrængning og skarphed

Tak for inputtet 🙂

Besvar
Jesper Mikkelsen oktober 28, 2010 - 10:08 pm

Kasper det kunne du godt have fortalt inden jeg brugte 800 kr på et filter. Men det filter du omtaler som et pol filter er det det samme som et UV filter ? Jeg købte mit filter for at beskytte min linse da jeg bruger denne i luften (faldskærm)

/Jesper

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk oktober 29, 2010 - 9:02 am

Ha ha ha 🙂 hej Jesper. Ja det baklager jeg dybt 🙂 et polfilter er ikke det samme som et uv filter og til dit brug hvor du springer ud af flyvemaskiner, dur et polfilter ikke da man skal justere på det hele tiden, men et uv filter er perfekt til dit brug. Jeg tror også uv filtre er billigere inde på fotoimport 🙂

Besvar
Pol filter – Kina – Test! Nr.2 ! | Fotomalia.dk november 3, 2010 - 12:01 pm

[…] i måske har læst i kommentarerne til mit indlæg “Pol filter – Kina – Test!”, så var der nogen (Erik) der var utilfredse med min mangelfulde anmeldelse af dette filters […]

Besvar
Lars S Lang april 23, 2018 - 5:40 pm

Hejsa. Ja – et pol filter har reddet mange af mine solskins billeder. Og HUSK nu, at det virker bedst med solen ind fra siden, helst ca, 90* og ikke på telelinser på lang brændvidde. Virker Maximalt på vidvinkel og op til ca 50 mm. Hilsen Fotolang.

Besvar

Smid en kommentar til os