Photoshop – øjne

af Mads - fotomalia.dk

Pyha – det er ved at være længe siden at jeg har fået postet noget. Lad os kigge lidt på et lille photoshop-tip, der gør øjne lidt mere spændende at kigge på.

Der findes utallige måder at gøre øjne lidt mere spændende at kigge på i Photoshop. Men jeg vil vise jer en hurtig og superenkel måde at gøre øjnene lidt mere intense at se på, de er trods alt noget af det første som fanger vores blik, når vi kigger på et foto.

God fornøjelse – og god weekend, når i kommer der til 😉

Psst. Jeg har også fundet linket til en af vores posts, hvor jeg viser, hvordan i kan fjerne røde øjne.
Husk; I kan altid, hvis det har interesse, klikke i menuen “Emner” til højre og vælge “Photoshop/lightroom”, der ligger masser af tutorials. 🙂

Relateret indlæg

9 Kommentarer

Brian januar 14, 2011 - 7:55 am

Hej Mads…

Velkommen tilbage, dejligt at have hele holdet på banen igen…

Bare lige for at punke dig så er det ikke en krokodille men en Alligator, hvilket tydeligt ses ved den tandstilling og hovedeform den har…

Men til dig forsvar, så er alle alligatorer faktisk krokodiller – men det er en længere snak som jeg ikke vil kede vores læsere med..

Dejligt at have dig tilbage, og god tut – øjnene er jo det vigtigste i et billede..

Besvar
Catarina januar 14, 2011 - 8:26 am

Tak for tippet, det er da noget jeg skal tænke over at bruge engang imellem. 🙂

Besvar
Kim januar 14, 2011 - 3:51 pm

Jo tak, den var fin.

Besvar
Søren Skovsgaard januar 14, 2011 - 4:33 pm

Hej

Hmm, Mads du siger Ctrl+Space, men der vises Ctrl+M – selvfølgelig bare en lille detalje, men for jeres store læseskare af døve personer en vigtig detalje 🙂

Det kunne være rart i sådan et indlæg eller i opfølgning hertil at se hvordan det samme kunne være lavet i LR3, specielt for os der som Brian laver næsten alt her.

Brian, jeg regner med at det er dig der har taget billedet af alligatoren. Dejlig skarphed, man kan jo se både din blitz og paraply i øjet. Men kunne det ikke være placeret sådan at man kun så refleksionen af lyset i øjet?

Besvar
Mads januar 14, 2011 - 4:42 pm

Hej Søren. Ja det er desværre så irreterende med de genveje der vises forkert. Programmet generer selv alt, hvad jeg taster – men nogle af tasterne bliver ‘fordansket’ dvs. at space bliver til mellemrumstast og derfor skriver den M. Jeg kan ikke regne ud, hvordan jeg lige snyder mig uden om endnu 🙂 Men tak fordi du gør opmærksom på det. Rigtig god weekend 🙂

Besvar
Brian januar 15, 2011 - 7:56 am

Hej Søren..

Hmm jeg skal lige forstå spørgsmålet rigtigt, mener du at man kun skal kunne se reflektionen af lyset i øjet – Det er jo faktisk kun lyset du ser, det der gør at du kan se flashen og stregerne i paraplyen er jo fordi det skygger for lyset.

Men hvis du bare ville se en 10kantet refleks, så kunne man have skudt igennem paraplyen istedet for at bruge den reflekterende.

Man kunne også ha placeret den i en anden vinkel for at reducere reflektionen, men ly ville lyset også ligge anderledes.

Håber det var svar på dit spørgsmål..

Besvar
Søren Skovsgaard januar 16, 2011 - 9:35 pm

Tak for svaret – havde ikke lige tænkt på at det faktisk var skyggerne af paraplyen og blitzen man ser.

Besvar
Marie januar 15, 2011 - 8:46 pm

Hej Mads.. Rigtig fin video..
Hvis man må komme med et ønske til en kommende video så kunne jeg rigtig godt tænke mig hvis du ville fortælle og vise om “content aware scaleing” – specielt med at gøre billeder længere..

Besvar
Mads januar 16, 2011 - 9:29 am

Hej Marie,

Tak for det.

Du kan tro jeg vil vise noget Content Aware Scaling. Du er også velkommen til at sende mig et par billeder, som måske har drillet i den forbindelse, så kan jeg bruge dem som eksempel og så kan du se, hvordan jeg ville være gået til opgaven.

Besvar

Smid en kommentar til os