På dybt vand (om at blive en bedre fotograf)

af Brian - fotomalia.dk

Hvis man ønsker at blive en bedre fotograf, er jeg helt overbevist over at man er nød til at udfordre sig selv, og “komme ud på dybt vand”!

Jeg blev for noget tid siden spurgt, af nogle bekendte, om jeg ikke ville tage nogle gravid billeder af dem. Min første indskydelse var egentlig at det havde jeg ikke rigtig lyst til, for det havde jeg ikke rigtig prøvet før, og hvis nu det ikke blev godt, og hvad nu hvis og hvad nu hvis….

Men så sparkede jeg mig selv i røven og sagde ja, for jeg har for længe siden besluttet mig for at jeg vil være god til det her med billeder og at jeg er nød til at udfordre mig selv.

Så jeg fik arrangeret et møde i min lille lejlighed, hvor jeg havde bygget et studie, meget lig det Kasper er igang med at bygge og havde det hele klar..

Hjemme studie

Noget af det jeg følte som den største udfordring, inden jeg fik besøg, var “smalltalk”, mine vante motiver er sku ligeglad om jeg siger buhhh eller bøøh, men når man fotografere mennesker er dette noget af det vigtigste, hvis ikke din “model” føler sig tryk foran dit kamera, så får du aldrig gode billeder.

Nå men jeg fik besøg, og de var selvfølgelige mega søde, og de var jo vildt motiverede for at få taget billeder (Hmm, hvad havde jeg regnet med, de havde jo selv spurgt) og “small talken” kom jo helt af sig selv. Fotoshootet gik rigtig godt, og både dem og jeg var godt tilfreds med resultatet – det var faktisk rigtig fedt.

Gravid

Gravid

Det jeg så endnu en gang lærte, er at det handler hele tiden om at udfordre sig selv, og prøve nye ting – det giver erfaring, og erfaring giver bedre billeder!

Relateret indlæg

Smid en kommentar til os