Nikon D4 vs Nikon D5300 – Hvad er hvad

af Brian - fotomalia.dk

Nå nu må vi vist hellere få det afgjort – kan man se forskel på, om et billede er taget med et Nikon D4 vs et Nikon D5300?

Se svaret i dagens indlæg!

 

NIKON D4 vs NIKON D5300

Som flere har været så søde at pointere, så er en sammenligning af Nikon D4 og Nikon D5300 måske en lille smule fjollet – og dog, for det kommer jo lidt an på, hvad formålet med sammenligningen er.

Jeg har det sidste stykke tid haft fornøjelsen af at arbejde en hel del med Nikon D5300, og jeg skal blankt erkende, at jeg blev meget positivt overrasket over, hvad det kamera kan, når man snakker om billedekvalitet.

For når alt kommer til alt, så er der faktisk ikke den store forskel på de to kameraer – hvis altså forholdene er bare nogenlunde fornuftige.

Nå, lad os lige kigge på de to billeder igen. Husk, et af billederne er lavet med Nikon D4 og et med Nikon D5300.

Billede #1

Nikon D5300 vs Nikon D4

 

Billede #2

Nikon D5300 vs Nikon D4

 

Tja det er ikke helt nemt – måske specielt på en hjemmeside, hvor man ikke kan kigge billederne i fuld opløsning. Men hvem kigger også billeder i fuld opløsning? Og nej, det ville ikke blive meget nemmere, hvis vi printede dem.

Anyways…. Der var faktisk en lille overvægt i folk, der gættede rigtigt. Måske fordi de var en anelse heldige, eller måske de bare har øjne for den slags. Trods overvægten til den rigtige side, så tror jeg, at vi alle kan blive enige om, at det var svært at vurdere.

Nu til resultatet:

#1 er taget med Nikon D5300 – exif er Nikon D5300 – 70-200mm – 200mm – f/ 2.8 – 1/200sek – ISO 2000

#2 er taget med Nikon D4 – exif er Nikon D4 – 70-200mm – 200mm – f/ 2.8 – 1/250sek – ISO 2500

 

Bum der var det – og nej Exif er ikke 100% ens så JA, det er da helt fjollet at lave en sammenligning på denne måde. Men nu var pointen jo faktisk bare at vise, at Nikon D5300 følger rigtig rigtig godt med, og at hvis forholdene er fine, så kan det lille kamera uden de store problemer følge med det noget dyrere kamera.

 

NIKON D4 – KAN DET SÅ BETALE SIG?

Nu er der helt sikkert en hel del der sidder og tænker over, hvorfor man så skal give 40.000 kroner mere for et D4, hvis billedekvaliteten er næsten den samme?

Det er jo et godt spørgsmål, men svaret er faktisk ikke så svært – fordi du får markant mere kamera!

Nikon D4 vs Nikon D5300Det er meget mere end bare et stort kamera, men får. Men, ja det er da også lidt større.

Som der også er flere der påpeger, så trækker Nikon D4 fra Nikon D5300, lige så snart vi kommer op i de rigtig høje ISO værdier – altså over ISO 3200. Og det er jo ikke så underligt, da den har en større sensor og færre megapixels.

Mange falder måske i og tror, at det er på billedekvaliteten, man ser den største forskel på de to kameraer. Men selv billedekvaliteten i de høje ISO værdier er langt fra det eneste, man får ekstra. Og måske er det faktisk slet ikke det vigtigste.

Håndtering, søger, autofokus, hastighed. Ja, Nikon D4 skiller sig faktisk ud på stort set alle punkter i forhold til Nikon D5300. Det er netop derfor, at den er pengene værd for dem, der har brug for dette. Tænk på det som en F1-racer. Her er alt tunet til perfektion, alt skal gerne virke for at kunne opnå de resultater, som kræves af en bil i den klasse.

Når alt er tunet optimalt, har man for alvor mulighed for at rykke grænsen for, hvad der er muligt. Nikon D4 er kameraet for dem, som har brug for at præstere på dette niveau.

Har vi brug for det? Tjnææ, det er nok de færreste af os, som egentligt har det. Men selv om man ikke lever i en verden, hvor det er detaljerne, der afgør, om vi vinder eller taber, så kan man jo sagten nyde at køre i en top tunet sportsvogn

Og JA, udstyret gør en forskel! – men mere om det i et senere indlæg.

Relateret indlæg

Smid en kommentar til os