Nikon D4 – Mini-preview

af Brian - fotomalia.dk

Ja nu smed vi jo vores lille D4 Unboxning på den anden dag, men faktisk er det ved at være nogle uger siden jeg fik kameraet – vi ville bare gerne præsentere det på bedste FotoMalia-maner – håber at vores lille video fik nogen af jer til at trække på smilebåndet! (vi havde det ihvertfald sjovt – og Jesper Elgaard lever stadig videre!)

Idag tænkte jeg, at jeg lige ville vise et par billeder!

DE FØRSTE PAR TUSINDE

Jeg har efterhånden fået skudt et par tusinde billeder (faktisk er de fleste fra regnskovens royale besøg), og jeg kan allerede nu fortælle, at D4 uden tøven er det fedeste kamera jeg nogensinde har skudt med!

Det er så lækkert bygget, foto- og videodelen spiller super sammen, og funktionaliteten er i top! I starten syntes jeg, at grebet var lidt bedre på D3s, men nu har jeg efterhånden fundet mig rigtig godt tilrette i D4´eren, og hold op jeg er en glad mand!

Nå, ikke mere snak – vi skal kigge lidt billeder!

Mit første billede – okay, det bliver et langt indlæg hvis jeg forsætter på denne måde!

FORBEREDELSERNE

Jeg har i virkeligheden ikke haft de store opgaver, men lidt er det da blevet til. I forbindelse med åbningen af DanmarksParken (i Regnskoven) har der været lidt promotionmateriale der skulle laves, samt lidt billeder fra når vi fik dyr hjem. Det fleste af selve reklamebillederne lavede jeg med et D800 inden jeg fik mit D4, så derfor er disse primært fra de nye beboere.

En af de ting der sprang mig i øjnene med det samme, var det dynamiske område den nye sensor kan få med – læg specielt mærke til den mørke pels og himmel, der er fine detaljer i begge dele…

Her har vi en af de nye grissebasser – autofokus er som forventeligt hurtig og præcis, og jeg er helt vild med, at de har videreført
D7000´erens fokusvælger, det er en fornøjelse!

Også lige et billede af regnskovskokken, som skal stå for at lave alt den fantastiske mad i den nye bondegårdsrestaurant.

INDVIGELSEN

I forbindelse med åbningen af den nye udstilling, var der royalt besøg, og her fik jeg lov til at mingle lidt med verdenspressen – jeg tror aldrig jeg bliver den store pressefotograf, for jeg er slet ikke god nok til at forudse, hvor det sneer!

Men lidt blev det da til…

Grevinden var sød, lige at skrue den sidste skrue på plads – det var nu pænt af hende!

Prinserne lukker brevduer ud – hold da fast der er skræld på med 10 billeder i sekundet, det skal man lige vænne sig til. Faktisk varierer jeg meget mere imellem CL og CH end jeg gjorde på mit D700 (Continues Hi/Lo)

Duerne er klar og lidt nervøse før afgang! Mit første indtryk er, at lysmåleren eksponerer noget lysere end D700 og D3s. Og så synes jeg det er meget underligt, at Nikon har valgt at vende om på +/- på eksponeringskompensationen…

Sådan ser det ud når Asser fortæller, hvor mange tissemænd en snog har!

Vejen til DanmarksParken går igennem naturen – igen er det en fornøjelse med den nye måde at skifte imellem AF-S og AF-C det fungerer virkelig godt og det er lækkert, at man ikke behøver at flytte opmærksomheden fra søgeren for at se de forskellige AF-modes.

FOR MIG SELV

Selv om der har været alt for travlt, så har jeg alligevel haft et par minutter til fotografere – eller det har der egentligt ikke, men det har jeg taget mig..

D4 reagerer lynhurtigt, og det er en fornøjelse at arbejde med. Jeg kan kun sige, at jeg er meget imponeret og at det uden tvivl er det bedste kamera jeg nogensinde har arbejdet med. Selv om det er et stort hus, er det faktisk over 100g lettere end mit gamle setup, og jeg nyder det store hus.

Støjforholdet er på ingen måde så revolutionerende som D3´s var, jeg syntes umiddelbart, at de ligger meget tæt op af hinanden – D4 har dog den lille fordel med sine 16MP. Ovenstående billede er taget på ISO 5000 og det ser i mine øjne ret fint ud..

Jeg regner med at komme med en mere gennemarbejdet test i løbet af de næste par måneder, men nu skal jeg lige ud og bruge kameraet lidt mere, så jeg kan lære det ordentligt at kende. Lige nu er jeg lidt farvet af, at jeg bare syntes det er super fedt!

Håber I kunne lide mine første billeder.

Relateret indlæg

2 Kommentarer

Axel From L juni 30, 2012 - 1:05 pm

Tak for testen – jeg mener også, du har gjort det godt .. ..

Besvar
Brian - fotomalia.dk juni 30, 2012 - 10:23 pm

Mange tak – der skal nok komme mere!

Besvar

Smid en kommentar til os