Men det er jo bare en due!

af Carsten Krog Pedersen

Eller måske er det street…?

Jeg har i hvert fald tilbragt nogle dage på en altan i en by i Danmark!
Ikke ligefrem ønskescenariet for en naturfotograf…


Og så alligevel – Jeg var så heldig at bo hos en god ven – Jon, hvis mantra er; “alt kan fotograferes”
Det måtte jeg så efterprøve. Jeg var jo nødt til at gøre et eller andet, for ikke at kede mig ihjel i en middelstor dansk by.

Husskade ved middelstor dansk virksomhed.

Det handler om at være ude

Derfor tilbragte jeg nogle timer på terrassen eller altanen, som det vist hedder når det er oppe i luften! Der var kort til kaffen og sofaen, hvilket ofte er en mangelvare i naturfotografisk sammenhæng. Faktisk blev jeg helt glad for den natur jeg kunne nå herfra. Mange ville måske sige: “men det er jo bare en due!”, men faktisk syntes jeg at netop kollisionen mellem natur og mennesket er super spændende.

At gøre billederne vedkommende

Jeg kunne godt tænke mig at det var et motivområde, som flere fotografer undersøgte. Det ville give muligheden for, at gøre naturen mere vedkommende for det moderne menneske, som ofte kun opholder sig i asfalt junglen. Måske kunne de begynde at undre sig over, hvor fuglene i byen egentlig kom fra. Måske en ræv eller en sommerfugl, eller måske bare den fjollede fotograf, som pludselig ligger og roder rundt midt på gå gaden, for at få et billede af en gråspurv i en vandpyt (ja, det har jeg altså oplevet!! Det var selvfølgelig FotoMalia Brian, der var mand for den oplevelse.)

Husskade på vej hjem.

Mange gange ved asfalt indianeren ikke engang, hvor dyrene i køleboksen kommer fra, så det kunne være en fin formidlingsopgave for os fotografer.

Forbud mod kultur i naturbilleder

Som naturfotograf i Danmark kan det også var meget svært at undgå menneske skabte ting i billederne, så hvorfor ikke bare gå all in?

Solnedgang over en middelstor dansk provinsby.

Jeg syntes faktisk at selv “landskabsfotografierne” blev helt hæderlige. Men det er måske nok mindre eksotisk at hænge rygende Randers op på sin væg, selvom der er solnedgang i baggrunden, end det er at hænge en palmestrand op, hvad ved jeg!

Duerne er jo ej heller verdens mest eksotiske fugle, men i mangel af et fuglefjeld, så er de faktisk meget gode at øve sig på. Måske på denne tid man endog kunne fange noget natur i julebelysning, det kunne da være meget sjovt. Men heldigvis så oplever jeg også en opblødning i den naturfotografiske forbuds tilgang til fotografiet, som handler om at der ikke må være menneske skabte ting i naturfotografi.

Måske man kunne opfordre jer til at vise jeres jule-urbane-natur-fotos på FotoMalias facebook side; Fotomalians!

Relateret indlæg

Smid en kommentar til os