Manfrotto 035 Super Clamp m. Manfrotto 237HD Heavy Duty Flexible Arm 52CM – TEST!!

af Kasper - fotomalia.dk

SÅDAN! Jo længere overskrifter jo bedre 🙂 Nej det hedder produkterne rent faktisk.. På Manfrotto’s hjemmeside hedder clampen, “Universal Super Clamp with ratchet handle”…. Hvem finder på den slags…? Hvorfor kalder de den ikke “Universal Super Clamp with ratchet handle an 8mm bolt with turn handle and detachable jaw for tableclamping purposes 16mm spigot hole CLAMP!” så er de da sikker på at folk ved hvad de snakker om.

Nå men nok om lange navne, vi har en lang test foran os.!

Manfrottos super clamp er vel egentlig mest designet til studiebrug. Den er helt specielt lavet til at kunne sidde MEGET godt fast på et rør – nærmere bestemt rør med en diameter på 13-55mm… men som de  opfindsomme fotografer vi jo allesammen er, så kan den jo også sidde fast på mange andre mærkelige ting.

Der følger blandt andet en plastikdims med som man kan sætte i clampen som gør at den sidder rigtig godt på lige ting som en bordkant og den slags.

Nå men Manfrotto’s Superclamp taler næsten for sig selv. Den kan simpelthen spændes på alt! Bare man holder sig rimeligt indenfor det område den kan gabe over. I fotomaliaregi har vi et “Magic Arm Kit” hvor der sidder en Super Clamp i den ene ende.

Denne Magic Arm, bruge vi blandt andet til vores MTB shoot, hvor vi spændte et kamera på en bindegal MTB rytter som blæste igennem skover uden at tage hensyn til det dyre grej der sad på hans forgaffel…….. MEN den virker og den holder!

Jamen er det alt jeg har at sige om Superduperclampen? JEPS det er det faktisk. Alle seriøse og semi seriøse fotografer bør eje en Super Clamp og sådan er det bare.! MEN man kan faktisk overhovedet ikke bruge en Super Clamp til nogetsomhelst, medmindre man har en eller anden pind/stativ/kuglehoved/magic arm/flexible arm osv. at sætte i clampens 16mm spigot hul. Derfor spurgte jeg Kamerakompagniet om jeg kunne låne en sådan clamp, men med en Heavy Duty Flexible Arm istedet (sådan en har jeg nemlig aldrig pillet ved) og det er i princippet den jeg tester og ikke Super Clampen, for den behøver slet ikke testes….!

Er du gal en gang vrøvl.. Men jeg orker ikke at begynde at slette i det…

Da jeg første gang så denne Heavy Duty Flexible Arm, tænkte jeg at den kunne bruges til alt muligt sjov. Jeg kunne montere et lille let Hero HD actionvideokamera på den, spænde superclampen på en møghurtig bil og se om jeg kunne køre fra politiet og filme det samtidig…. Men det kan ikke lade sig gøre med Heavy Duty Flexible Arm… Nå men så kunne jeg spænde den på en hjelm og løbe en tur med den mens jeg filmede mig selv… Nej det virkede heller ikke… Nå men så kunne man jo sætte sin reflektor på den og….. Nej det var den ikke stærk nok til… OK.. Så må man da i det mindste kunne smække en Nikon SB-800 flash på den og få et mega fleksibelt flashstativ som man kan spænde op over alt! Tja…. Tjo… hmm…

Det virker sådan set også godt nok.. Specifikationerne på Heavy Duty Flexible Arm, siger at den kan bære 0,5kg og en Nikon SB-800 med sko og batterier, vejer kun 466gram så det skulle jo ikke være det store problem… meeeen jo… Den kan faktisk kun holde cirka 400gram strakt lige ud i luften… Det findes også en almindelig Flexible Arm som er specificeret til at kunne holde 300gram, men det kan da også være meget smart at have et sted at ligge sine cigaretter, for det er nok det tungeste den kan bære…

Billedet ovenover er taget fra Flickr. Det er det eneste sted i verdenen (nettet) hvor jeg kunne finde et billede af en Heavy Duty Flexible Arm i brug… Ikke det kønneste opsæt, men smart nok til macrofotografering (som manden skulle bruge det til). Jeg kunne bare forestille mig at det var møgirriterende at hvergang han flyttede kameraet, så rykkede flashen sig? Men det kan man vel leve med..

Her er et billede som jeg har stjålet fra Joe McNallys hjemmeside. Fed fotograf! Dette billede er gjort muligt af Manfrottos Super Clamps. Der sidder flash overalt og kameraet – som i kan se, hænger langt ude fra brandbilen.. Alt sammen fastgjort med Super Clamps og Magic Arms IKKE Heavy Duty Flexible Arms.!

Håber det er ok at låne dette billede…? Det er det nok ikke… Hmm.. shhhhhhhhh…

Som i nok kan se, er der ikke lavet meget test i dette indlæg alligevel. Mest fordi Manfrotto’s Super Clamp er så genial god at det ville være krænkende at teste den, men også fordi at Manfrotto’s Heavy Duty Flexible Arm, er – efter min mening, så mærkelig en ting og den er til så specielle formål, at jeg tror kun det er den helt professionelle grejnørd der bare MÅ eje alt hvad Manfrotto har lavet der køber den..

Dette indlæg er i stedet blevet en opfordring.. Skal i spænde jeres flash fast et mærkeligt sted, så køb nogle Super Clamps med kuglehoveder til. Skal i spænde tungere ting som jeres kamera MEGET godt fast, så må i grave lidt dybere i lommen og købe jer Manfrottos Magic Arm Kit, som kan klare ALT!! Hov ja for søren… og så kan Super Clampen holde til 15kg!!

Tak fordi i kiggede med! 🙂

Relateret indlæg

5 Kommentarer

Frederik Overgaard januar 5, 2011 - 7:40 am

Så ingen Heavy Duty arm men den kære magic arm – det var dog fornuftigt.

Jeg har engang til en koncert været med til at hænge et prof videokamera i sådan to (magicarm) – det holdte uden problemer. Den er altså ret fed!

Besvar
Anders januar 5, 2011 - 10:21 am

Ja, Superclamp’en er et uundværlig værktøj. Har selv 3 stk, – eneste problem er at de vejer som et ondt år 😉

Men jeg skal da vist have en magic arm, eller måske denne flexible arm…

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk januar 5, 2011 - 11:16 am

Super Clampen er super go’. Sjovt nok, så var det ikke meningen at dette indlæg skulle handle så meget om Magic Arm’en, men man kan næsten ikke komme uden om den når man snakker om Super Clampen. Det er en helt genial sammensætning og man vil ikke blive skuffet hvis man investerer i sådan et kit.

Besvar
Catarina januar 5, 2011 - 6:22 pm

Hi hi ja de to jeg har investeret i har også en langt navn.
2 stk. Manfrotto 175F-1 Spring Clamp w/flash sho
Måske jeg skulle ønske mig sådan en arm, selvom jeg ikke lige kan se hvad jeg skal bruge den til her og nu, men det kan jo være det kommer. 😀

Man skulle jo nødig gå ned på udstyret. 😉

Besvar
Bornholmeren marts 25, 2011 - 5:51 pm

Har lige fået en 237HD hjem og undre mig over hvad du skriver “Den kan faktisk kun holde cirka 400gram strakt lige ud i luften”

Min SB-900 (550g) kan 237HD holde “lige vandret ud, stragt hele ud”, det er faktisk min 175Clamp der har problemer med at holde den sig fast til bordet.

Kan jo være jeg har fået en “Fotomalia” edition, som er revideret version efter denne skuffende test.. :op

Besvar

Smid en kommentar til os