Konkurrence…

af Brian - fotomalia.dk

Normalt ville jeg bare smide ugens billede op idag, men jeg har været vidt omkring med mine billeder i denne uge og jeg har derfor haft svært ved at vælge ugens billede. Derfor slog det mig… – Hmm det kunne da være at bloggens læsere ville hjælpe..

Derfor, kommer der her fem billeder som I kan vælge imellem og som I kan se så spænder det meget vidt hvad jeg har taget billeder af i denne uge.

For at gøre det hele en tand mere spændende, så tror jeg sku jeg smider et gave kort på kr 250 til fotoimport.dk i puljen. For at deltage skal du altså stemme på det billede du syntes skal være “ugens billede” og der kan kun stemmes en gang og på et billede. Onsdag trækker jeg så lod imellem alle dem der har stemt og finder vinderen..

Smid din stemme i en kommentar til dette indlæg.

1. Billede til foredrag omkring hundenssprog

2. Springtamarin

3. Panorama billede fra Afrika kuplen i Randers Regnskov (tryk på billedet for stort)


4. High speed fotografering med fotomalia teamet.

5. Svineri efter High speed fotografering med fotomalia teamet – Måske et lidt rodet billede, men jeg tror aldrig har har grint så meget som den aften/nat/morgen (tak for det gutter i er i verdensklasse)

Jeg glæder mig til at se jeres stemmer, og håber i har haft en god uge..

Relateret indlæg

21 Kommentarer

Jesper Videbæk september 5, 2010 - 3:50 pm

Øj – det er da heller ikke nemt.

2’eren for den fede bokeh og det opmærksomme udtryk. (hvis du lige kloner den stump gren væk neders til venstre).

4’eren for den tekniske sværhedsgrad.

5’eren for hygge og venskab.

Hmm – ælle bælle – jeg vælger nr. 2

Besvar
Bente Astrup september 5, 2010 - 4:03 pm

Nr. 1 for det intense look og smukke portræt af en tilsyneladende tilfreds menneskeven :))

Besvar
Søren Skovsgaard september 5, 2010 - 4:20 pm

Hmmm… Gode billeder.

Som allerede nævnt – dejlig bokeh på 2’eren, men jeg savner øjenkontakt.

4’eren er også interessant, men vil gerne have været endnu tættere på æblet, så man kunne se dejtaljerne i explosionen nærmere, og den hvide stang æblet er på distrahere.

5’eren viser jo bare hvor sindsyge i er – det ved de fleste der følger denne blok jo.

Så lige som Bente så falder mit valg også på 1’eren. Selvom man spadsere stolt som en anden dronning, så skal man da aldrig være for stolt til lige at slikke sig om snuden – det ville vi mennesker sikkert også gøre, hvis vi kunne 🙂

Besvar
Brian september 5, 2010 - 5:06 pm

Hej Søren..

Jeg har lige fuldt dit råd, jeg var egentlig enig med dig og tænkte… ja det gør jeg lige..

Besvar
Marie september 5, 2010 - 5:45 pm

Stemmer klart på billede 1 – for det er sku en lækker hund!

Besvar
Søren Skovsgaard september 5, 2010 - 6:24 pm

Hej Brian

Det gjorde klart billede 4 meget mere interessant…

Besvar
Jacob september 5, 2010 - 7:24 pm

Klart det sidste billede 😉

Gid vi alle havde nogle fotonørder at nørde med !!

Any way super fed blok. Ikke som så mange andre “pengemaskiner” med reklamer i hoved og røv og “anmeldelser” som bare er super gode … bla bla.

Fed blok fra hverdagens store foto-gøremål 🙂

Vh. Jacob.

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk september 5, 2010 - 7:31 pm

Nu ved jeg ikke om jeg må stemme.. Eftersom det er Brian der har lavet dagens indlæg er jeg vel kategoriseret som læser lige nu 🙂

Jeg stemmer selvfølgelig helt klart på nummer 5.
Det er så fedt med den flamberede grovbolle 🙂 NED MED ØKOLOGI!!

Besvar
Per september 5, 2010 - 7:57 pm

Helt klart nr. 2 – ingen tvivl der 😉

Besvar
Lennard september 6, 2010 - 8:47 am

Hmmm det er svært – som sædvanlig gode billeder allesammen.
Men tror jeg stemmer på nr. 1 – dejligt udtryk den har.

Besvar
Frank september 6, 2010 - 9:43 am

Jeg stemmer på billede nr. 1 ! Det beviser klart, at også hunde har et udviklet kropssprog, som vi mennesker kan tolke og forstå 🙂 God historie du fortæller med det billede.

Besvar
Gorm Branderup september 6, 2010 - 11:48 am

Jeg stemmer på bil. 4 med forventning om en mere detaljeret gennemgang, m. flere billeder detaljer om kaliber mv. 😉

– På bil 5. er det et “billigt” gult arbejdslampestativ i bruger til, at holde flash med? Kan du ikke poste et nærbillede?

/Gorm

Besvar
Jesper Videbæk september 6, 2010 - 1:23 pm

Jeg synes også jeg fornemmer en Berlingo øverst til højre!
Det da løgn, ikk? Ingen nærbilleder, tak 😉

Besvar
Gorm Branderup september 6, 2010 - 2:13 pm

Det var ikke for, at være nedladende i min kommentar, kan se at den måske kan misforståes. Jeg var faktisk interesseret i gode billige ideer, så hvis i har tilsvarende “alternative” løsninger på udstyr – må i meget gerne poste dem.

Besvar
Jesper Videbæk september 6, 2010 - 2:32 pm

😉 Hvis det var mig du tænkte på, så opfattede jeg det ikke nedladende eller noget. Det er jo god fornuft ikke at købe et Manfrotto hvis et Bauhaus stativ klarer opgaven lige så godt.
Jeg har bare lidt svært ved at overføre samme logik til en Berlingo. [ironi]

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk september 6, 2010 - 2:31 pm

# Gorm. Det blev slet ikke opfattet negativt, tværtimod, vi sætter en ære i at finde billigere løsninger 🙂 Det er helt rigtigt set at det er et billigt lampestativ vi har brugt, jeg have ikke nok sttiver og Brian havde glemt sit, så måtte vi improvisere og faktisk virker det helt perfekt.
Øverst på sådan et stativ er der et gevind som passer med en standard 10mm bolt. Jeg satte en lang bolt i som stak lidt ovenud og på den monterede min hotshoeholder, smart ik? 🙂

#Jesper Det er desværre godt set, der ER en Berlingo 🙂 Næste gang skal vi se om vi kan finde nogle lidt finere biler som baggrund 🙂

Besvar
Bornholmeren september 7, 2010 - 2:08 pm

Billede 1
Vinklen på billedet, tipper det og gør det lidt mere interssant, især grundet størrelsen på hvalpe, som går på de tynde brædder. Samtidigt med at bene i højreside virker som en “modvægt” og et holdepunkt i billedet, som jeg synes bevirker at der opnåes en stabilitet i billedet.
Sidder og spekulere på hvad hvorfor hvalpen slikker sig om munde, øjene er fikseret på noget i højreside som ikke er på billedet. Kan også være det bare er et tilfædligt tidspunkt som er ramt. Billedet synes jeg ikke har noget “specielt” over sig, ud over en sød hvalp, men i det sammenhæng det er taget (foredrag omkring hundenssprog) vil det måske virke indlysende.

Billede 2
En af regnskoven små indbyggere, som nævnt fra andre.. virker grenen i nederst venstre side forstyrrende.. enten burden den ikke være der, eller også skulle der være mere af grene med, som i det tilfælde bidragede til motivet.
Når man oplever springtamarinerne i regnskoven, er de ofte nysgerrige og billedet ligger på til at den kigger på noget.. men hvad?

Billede 3
Så gik du amok med vidvinklen, det vil ikke undre mig hvis du har brugt det på højkant også sammen sat xx antal billeder (mindes at kunne huske du har lavet det nummer med 10.5mm fisheyen). En af grunden til jeg tror det er sat sammen af flere billeder, er den udbrændthed i kuplen og bladende til venstre.
Ved du tidligere har brugt noget ligende HDR, hvor du har blandet 2 eksponeringer, for at undgå for mørke og udbrændte steder.. men i dette billede er stenene prioriteret (de mørke områder) og det er på bekostning af kuplen og bladene.. men effekten med sådanne et panorama virker :o)

Billede 4
Bang.. stakkels æble.. hvor mange måtte lade “livet” før du fik billedet? ;o)
Tekniske godt billede, brug af synkronisering med flash og lukketid.. kan også være der er brugt Kasper metoden (Bust mode og efter 10.000 billede samt 10kg æblmos på gulvet) også prøve sig frem ;o)

Billede 5
Skæv vinkel (Sikkert pga. du lå på jorden, rulleden rundt og grinede) :o)
Flammen som ligger samme med vinklen og forstærker “skævheden”
Billedet er en teaser, da man gerne vil vide hvad den bolle har gjort jer.. men når jeg tænker på hvordan Fotomalia weekenden var ang. afbrænding af snobrød, undre det mig pludselig ikke ;o)

Og hvilken får min stemme??

Ingen ;o)

Svært at sige nr x, da alle har hver sin historie og synes du skal vælge det billede som giver de bedste mindre fra den ugen.. ;o)

Besvar
Brian september 7, 2010 - 7:46 pm

Hold da op alle de kommentar – Fedt!!!

Dejligt med alle jeres konstruktive kommentarer, det er sku fedt..

Og Bornholmeren, det var da noget af en smøre, men fedt at du tog dig tid til virkelig at gå i dybden med billederne..

Med hensyn til hunde billedet (som lige nu ser ud til at vinde – min kone går helt bananas hvis det vinder) så er det at slikke sig på snuden – det man kalder for et dæmpende signal.

Dæmpende signaler bruger hunde når de er i en situation hvor omgivelserne bliver for meget for dem. Boss, som vores hund hedder, er ved at blive miljø trænet, og syntes åbenbart at det er lidt overvældende at gå på denne bænk.

Med hensyn til Panorama billedet er det korrekt at det er sammen sat af flere billeder (21 stk) men det er taget med min nye 14-24mm (sweeeet) og jeg har ikke lavet noget HDR halløj

Besvar
Bornholmeren september 7, 2010 - 10:59 pm

Skrev også kun du tidliger havde lavet noget HDR ligende med at blande 2 eksponeringer (den bade bro, ved morgen sol/aften sol).. godt klar over det ikke er HDR, men stadig en “blanding af flere eksponeringer”

Yep, 14-24mm er et dejligt stykke glas :o)

Besvar
Bornholmeren september 8, 2010 - 6:21 pm

Brian => ang. billede nr. 1, som jeg skrev uden at kende at det med tungen er et dæmpet signal, når man ved det giver billedet mere mening, end tidligere når det “bare” er en hvalp der slikker sig om munden ;o)

Besvar
merete juni 9, 2016 - 8:41 pm

Nr 4 fordi det ser vildt sejt ud 🙂

Besvar

Smid en kommentar til os