Jeg elsker naturligt lys..

af Brian - fotomalia.dk

Ja i dag skal vi en tur i den mørkeste kælder for at kigge lidt på hvad “naturligt” lys kan…

Nå ja, det er billedet fra ugens billede fra i sidste uge..

Hvad er naturligt lys?

Tja det er vel et meget godt spørgsmål.  Naturligt lys, er det kun sol lys? hvad så med ild – hvis ild er naturligt, hvad så med et stearin lys – hvis et stearinlys er hvad så med en glødelampe – og hvis en glødelampe er hvorfor så ikke en flash??

Tja som sagt er der nok ikke noget entydigt svar, og egentligt er det slet heller ikke det jeg ville skrive om idag. Jeg bliver ofte helt vildt overrasket over hvor fedt naturligt lys kan være, og det er jo egentligt underligt, for det er jo i bund og grund det man ofte prøver at efterligne med flash.

Nå lad os lige kigge på billedet..

Ja nu er det jo ikke fotokunst, det er jeg godt klar over, meeen forholdene taget i betraktning så syntes jeg faktisk det er helt godt..

Bag om billedet

Billedet har taget ca. 11sekunder at stille op, og af planlægning ca. det samme.. Så det er jo i virkeligheden ikke ret længe.

Billedet er taget på 14mm og som sagt kun med det tilstedeværende lys (D700 – 14-24mm – 14mm – 1/60sek – f/: 2.8 – ISO1600), der er ikke lavet nogen form for efterbehandling, udover lidt vignettering og en lille smule mere kontrast, også er billedet er lavet mindre, altsammen i lightroom.

Ja rentegner bliver jeg nok heller ikke, det er jeg sku ret dårlig til..(iPhone foto)

Her et meget hurtigt skitse over hvordan lyset var.. jeg ved ikke om den giver mening, men lyset på Peter (ham med pegefingeren) kommer fra et lille rum hvor der var en ret varm belysning, Peter står i dør åbningen, og det blå lys bag ham stammer fra et meget blåligt lysstofrør der hænger bag ham. det er det enkelt, men jeg syntes sku det virker..

Hvad syntes i, virker det? og hvad syntes i er fedest tilstedeværende lys eller flash?

Relateret indlæg

6 Kommentarer

Kasper - Fotomalia.dk januar 31, 2011 - 3:47 pm

Det er et super fedt billede! Det kan godt være at du ikke synes det er fotokunst, men det er meget kreativ brug af det lys der er i lokalet og om man så kalder det omkringværende lys eller det naturlige lys… Tja..

Sjovt nok, så din sætning med “ca. 11sekunder at stille op, og af planlægning ca. det samme.. Så det er jo i virkeligheden ikke ret længe.” Det er præcis hvad din kone siger om dig… 🙂

Besvar
Brian Rasmussen januar 31, 2011 - 11:02 pm

Du vil slet ikke vide hvad din kone siger om dig..

Kasper du er nem at imponere, men det er dejligt at du kan lide hvad jeg laver – selv når det går stærkt..

Besvar
Mads januar 31, 2011 - 6:49 pm

Jeg synes også det er et cool billede. Jeg har ikke taget billeder nok til at have en præference for den ene slags lys frem for den anden.

Jeg kan rigtig godt lide, når man er dygtig nok til at bruge det lys som findes i forbindelse med ens motiv, men jeg synes det er møgsvært.

Jeg kan rigtig også rigtig godt lide at man kan bygge billedet op med lys ved hjælp af flash, men det kræver jo mindste lige så meget fotokendskab som arbejdet med det naturlige lys… Så jeg er nok til begge dele, men hver ting til sin tid.

Besvar
Brian Rasmussen januar 31, 2011 - 11:02 pm

Hej Mads, øvelse gør mester, så det er bare at komme ud at tage nogle billeder..

Men når man kan trylle i PS så behøver man jo heller ikke kunne tage billeder – det er i hvert fald det jeg høre alle sige..

Besvar
Catarina januar 31, 2011 - 7:05 pm

Nu har jeg kikket længe på billedet og jeg kan skitte blive enig med mig selv om hvad jeg synes… kan selv godt lide naturligt lys, men jeg er lidt i tvivl med den der blå farve – er nok ikke til blå… tror jeg.

Men jegg kan godt lide Peters udtryk og den løftede pegefinger, det passer egentlig meget godt ind når det er dig der er fotografen Brian. 😆

Besvar
Brian januar 31, 2011 - 10:07 pm

Hej Catarina…

Fedt at du forholder dig kritisk og siger din mening, det sætter jeg stor pris på – der skal jo åbenbart ikke så meget til at imponere de to andre 🙂

Jeg syntes at den blå baggrunds farver står i kontrast til de varme farver der er på Peter og hans røde trøje, denne kontrast gør for mig billedet lidt mere – hmm intenst eller giver lidt mere drama..

men dejligt vi ikke nødvendigvis er enige..

Besvar

Smid en kommentar til os