Hvem rydder op? (fotofælde)

af Brian - fotomalia.dk

Vi har jo som I måske ved fået hvalp, og som nogen af jer måske også ved, så går min kone pænt meget op i hund! (tjek hendes blog her) – Nå, hun går altså rigtig meget op i hund, og en af de ting hun ligger rigtig meget vægt på er aktivering. I den forbindelse smider hun ofte en del af hundens foder ud i haven så hunden skal gå og søge efter det.

Det er sjældent at hunden får ryddet helt op efter sig selv, så tit ligger der lidt rester når vi går i seng, men underligt nok er der aldrig noget tilbage når vi kommer op næste morgen. Det store spørgsmål er så: Hvem rydder op?

Hvem kan det være

Jeg havde en klar idé om hvem det kunne være, for vi ser ofte pindsvin omkring huset, men det er jo kun gætterier, for jeg anede det ikke – jeg indrømmer gerne at det var lidt ønske tænkning at det var pindsvin, for jeg syntes de er lidt seje, og jeg har længe gået med en idé til at pindsvine billede inde i hovedet.

Idé og opsætning

For at have et eller andet at gå ud fra, håbede jeg bare at jeg havde ret i mit gæt om at det var pindsvin, og min idé tog udgangs punkt i dette.

Jeg ville gerne lave et billede der fortælte at der sker spændende ting lige ude i de danske haver, mens vi bare sidder og ser flimmer, min stue var altså en vigtig del af min historie og skulle derfor med.

For at fange svinet brugte jeg selvfølgelig en af mine fotofælder, i første omgang brugte jeg en “Aktiv” fælde, som jeg fik arrangeret så den dækkede det område hvor jeg gerne ville fotografere pindsvinet, og så min stue var en del af baggrunden, jeg fik ligeledes arrangeret lys og kamera, så det hele gik op.

For at at forsøge at styre pindsvinet ind til kameraet på den rigtige måde lavede jeg en barriere og lage et spor at foder som den forhåbentlig ville følge, da den så ville vende rigtigt på billedet. Jeg lage efterfølgende en lille bunke foder der hvor jeg gerne ville have pindsvinet til at ende. Nu var der igen kun tilbage at vente.

Udstyr:

Nikon D300

Sigma 10-20mm

SB900 (Master) på TTL flash kabel

2 SB800

Aktiv fotofælde

Hjemmelavet vejrbeskyttelse til kamera

Flashkondomer (Plast poser)

Manfrotto Magic arm

2 Justin klamps

Trampolin + Magic arm = Stativ

Hvem gik i?

Der gik faktisk kun 7min fra jeg havde slukket lyset i stuen, til der var det første dyr i fælden, jeg var ikke faldet i søvn, og da den ene blitz stod inde i stue var jeg slet ikke i tvivl om at der var gevinst (jeg sov på sofaen for at holde lidt øje med fælden – en SB800 på 1/4 af fuld udladning virker ret kraftig når man ligger i et helt mørkt rum), jeg fløj op, for at se hvad der var gået i, men der var ingen ting.. hmm jeg lagde mig ned igen, og 3 min efter fyrede flashen igen. Jeg kunne stadig ikke se noget, så nu blev jeg stående for at se om der kom noget tilbage og det gjorde der…

En stor fed hankat!

Tja ikke lige det jeg havde håbet på, men ok..

Nå katten åd alt mit lokkemed, så jeg måtte lige ud at fylde op (i får ikke det billede af mig der fylder foder på  i underhylder – det er ikke noget kønt syn). Så var det hele klar igen og  jeg lagde mig ind på sofaen igen og tænkte nu sker der nok ikke mere, men 6min efter skød fælden igen, jeg tænkte at det nok var den skide kat igen, men ville lige tjekke, og hvem var kommet på besøg.

Yees det virkede, og den rigtige gæst kom på besøg.

Det er fandme fedt når ens plan virker, og når der så kommer billeder i kassen så er det jo ekstra godt.

Der kom alt ialt 28 pindsvinebilleder, 7 kattebilleder (to forskellige) og et enkelt billede af en halvfed, meget bleg mand i kassen i nat – Hehe jeg tror jeg skal på jagt igen i nat!

Hvad har jeg lært?

Jeg er egentlig nogen lunde tilfreds med billedet, men jeg har fået endnu en erfaring med vores fotofælde, som skal laves om i næste version. Fælden tager kun et billede (jeg har sat kameraet på Single shoot) når strålen bliver bliver brudt, og så længe objektet ikke fjerner sig fra strålen nulstiller fælden ikke. det vil i praksis sige at hvis svinet sætter sig der hvor strålen er, og først flytter sig når den er mæt, får jeg kun et billede.. Hmm det skal lige justeres.

Relateret indlæg

5 Kommentarer

Anders august 9, 2010 - 12:09 pm

Cool. Kan mærke på det hele, at jeg vist snart skal i gang med at lave en fotofælde også. De er jo ganske brugbare 🙂

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk august 9, 2010 - 6:07 pm

Det er jo top klasse det der Brian!
Det er kanon godt det af svinet. Fedt at du har tænkt over lyset inde i stuen.
Vi må snart få lavet fotofælde version 3.0 beta så du kan teste den 🙂

Besvar
Mads august 9, 2010 - 6:23 pm

hehe – det er da supercool det der! Jeg kommer til at tænke på da jeg var dreng, der gravede jeg syltetøjsglas ned i mine forældres have, det var superfedt at skulle ud at tjekke nattens fangst dagen efter – lidt samme ting her, jeg har dog aldrig fanget et pindsvin 🙂

PS: Jeg skal se “underhyle-billedet”, det lyder underholdende 😉

Besvar
Brian august 9, 2010 - 8:22 pm

Jeg har også gravet syltetøjs glas ned i haven da jeg var knægt, og ja det er lidt samme følelse man har når man vågner om morgnen – faktisk er jeg også kommet op til tide de sidste par dage, det er en ekstra bonus.

Du skal ikke glæde dig, det er sku skræmmende..

Besvar
Mikkel august 11, 2010 - 2:54 pm

Sejt! Elsker pindsvin så håber du gør alvor af din idé!

Besvar

Smid en kommentar til os