Husk Sort-hvid!

af Kasper - fotomalia.dk

 

Til alle jer derude der ligesom mig engang imellem bare er røvtrætte af at jeres kameraer bare ikke vil som i vil og skidtet bare ligger i tasken og samler støv.

Jeg har lige haft sådan en periode, men så gjorde jeg noget rigtig sjovt, jeg sad og kiggede alle de billederne igennem jeg nogensinde har taget og prøvede alt muligt med dem blandt andet at konvertere dem til sort-hvid.

Sort-hvid er rigtig godt til en masse ting.
Her er for eksempel et billede af min søn hvor jeg har ærget mig over i lange tider at jeg fik indstillet den lorte hvidbalance forkert ligesom han sad helt perfekt, MEN der er håb.

Jeg prøvede at ændre det til sort-hvid og lysne det lidt, skar en lille smule og voilá! Langt bedre, nu har jeg det fasktisk i en ramme og jeg er glad for billedet nu.

Her er et andet billede hvor jeg synes det “roder” lidt i baggrunden og man mister lidt fokus fra ansigtet.

Her er sort-hvid også rigtig godt, det giver simpelthen mere ro i billedet og fokus ligger nu meget mere på ansigtet, især når det skal i en ramme og folk står på afstand og kigger på det – måske skulle jeg også beskære dette billede lidt?.

Her er min søn helt ny på hospitalet og jeg var helt vild da jeg fik det her billede, men han havde en del snask i hovedet som jeg ikke var opmærksom på før jeg kom hjem og så det på stor skærm.

MEN med sort-hvid lægger man ikke mærke til det, selvom jeg nu foretrækker billedet i farver, men det er jo smag og behag nu fokuserer man i det mindste på babyen og ikke snask :-).

Håber i kunne bruge dette lille fif.

Hvis i kigger hele jeres fotosamling igennem og udelukkende tænker “sort-hvid” så finder i helt sikkert en masse billeder som i ikke før havde set som potentielle “vinderbilleder”.

Relateret indlæg

6 Kommentarer

Bornholmeren juni 23, 2010 - 8:52 am

nu er sort-Hvid ikke bare sort-hvid, men det kan gøres på massere af forskellige måder.
Et start sted kunne være at kigge lidt her: http://www.blackandwhitedigital.com/Intro/index.html

Har tidligere brugt en kombination af hue/saturation samt B/W adjustements i Photoshop.

Besvar
Brian juni 23, 2010 - 9:50 am

Hej René..

Jeg er helt enig i at der er rigtig mange måder at lave B/W billeder på, jeg tror egentlige bare det Kasper gerne ville med dette indlæg var at vise at hvis man konvertere billedet til et “greyskale” (for en egentlig B/W konvertering tror jeg ikke Kasper har været ude i)så kan man få ro på billeder som måske har for meget “støj” / forstyrrende elementer i form af unødvendige farver.

Sort/hvid konvertering i sig selv er jo en videnskab..

Besvar
Bornholmeren juni 23, 2010 - 10:12 am

Hej Brian

Indlægget var nu ment som tillæg til Kasper’s oplæg omkring Sort/hvid, for de af Fotomalia’s læsere der kunne finde det interessant at læse lidt mere om sort/hvid billeder.

Besvar
Brian juni 23, 2010 - 10:59 am

Hej René..

Det var også sådan jeg læste dit indlæg, jeg ville bare komme med et tillæg til det..

fedt at du tager dig tid til at poste mere viden, det er jo det det handler om..

Besvar
Sort/Hvid billeder januar 17, 2011 - 7:37 pm

[…] Faktisk er det nok for lidt billeder jeg konverter om, men noglegange gir’ det altså en andet udtryk. Og man kan faktisk også redde lidt kedelige billeder på den måde, se bare her. […]

Besvar
Mikkel Christensen januar 17, 2011 - 8:33 pm

Faldt lige over den her side:
http://www.hedislimane.com/

Ikke kun sort/hvid, men mange er. Tjek bl.a billederne af Robert De Niro:
http://www.hedislimane.com/diary/

Besvar

Smid en kommentar til os