HÄHNEL GIGA T PRO FJERNUDLØSER TEST!

af Kasper - fotomalia.dk

Test af HÄHNEL GIGA T PRO FJERNUDLØSER. Kort og godt!

Dette er et re-post, efter vores uheldige kollaps på Fotomalia. Men nu skulle alt også være helt tilbage til det normale igen 🙂

Der findes jo en uhyggelig bunke forskellige trådløse fjernudløsere derude i den store verden og jeg har prøvet rigtig mange af de billige til under 200kr og der er INGEN af dem der har levet op til selv mine mindste forventninger.. De gør ikke det der står på pakken, de svigter hver anden gang, batteriet bliver fladt med det samme. Men er det også det samme for denne GIGA T PRO?

God fjernudløser?

Når vi nu er ved batterierne, så kan vi ligesågodt tage DEN med det samme! HVAD ER DER MED DE IRRITERENDE CR batterier!?!?!?! Vi er jo allesammen så glade for vores opladelige AA eller AAA batterier og vi har dem i rå mængder. JAA der er mere GUF i et CR litium batteri og det fylder mindre og de kan ligge længere uden at tabe strøm end de 3 opladelige AA batterier man ellers skulle bruge til samme effekt, men jeg vil MEGET hellere have en kæmpe batteripakkerygsæk med AA batterier end skulle ud og købe et CR møgbatteri som man aldrig kan finde når man mangler det….

Når det er sagt og det ikke kan være anderledes, må vi videre i teksten..

Hänel’s fjernudløser, består som de fleste, af to dele – en sender og en modtager, MEN her stopper al sammenligning! Både sender og modtager har et display hvor man kan få diverse informationer. På modtageren får man godt nok kun information om hvilken kanal den står på, men det er også super lækkert i forhold til andre fjernudløsere, hvor kanalen skal vælges med nogle små kontakter bagpå. Man kan hurtigt danne sig et overblik hvis man bruger flere udløsere sammen.

En anden ting der faktisk er ret smart ved denne udløser, er at når man trykker halvt ned på knappen, så lyser lysdioden grønt på både sender og modtager. Ja det er set før på andre fjernudløsere, men jeg har aldrig set det virke så godt som her.

Når man så trykker knappen helt ned for at udløse… ja… udløseren.., så lyser de begge to rødt! Det er monster smart at man hele tiden har en indikation af at det hele virker og at der ikke mindst, STADIG ER BATTERI PÅ!!

Når man bruger den trådløse del af denne trigger, så sidder modtageren rigtig fint placeret i hotshoen på kameraet og fra den, går der en ledning ned til kameraet. Herfra styres det hele så fra senderen.

OG det er her det nu bliver rigtig sjovt!

Senderen kan en hel masse ting, single shot, burst, udløser timer, lang eksponering (BULB) som samtidig med at den holder udløser knappen nede, viser i displayet hvor lang tid der er gået – GENIALT!

MEN en anden og MEGET mere interassant ting denne GIGA T PRO kan udrette, er TIMELAPSE!!! Jubiiiii 🙂

Ja i hørte helt rigtigt, denne trigger kan bruges på alle Nikon’s (eller Canon’s hvis man er til den slags) kameraer til at lave en timelapse-sekvenser med. JA man kan også bare indstille sit Nikon D300 til at tage intervaloptagelser til timelapse, men igen kan jeg ikke lade være med at nævne at Nikon D300 er lavet af de samme mennesker som står bag nemID…… Det er noget bøvl at sætte kameraet op til timelapse…- for slet ikke at snakke om når man skal resette den.. Denne lille trigger gør den process meget nemmere.! Man indstiller tiden mellem hvert billede, så indstiller man hvor lang tid udløser knappen skal holdes nede, hvor mange billeder den skal tage (1-99 eller uendelig) og så trykker man bare på play! TA DAAAAA! letID!!

Og her blir det så endnu mere smart! Man kan vælge at lave timelapsen trådløst, men det er jo normalt ikke nogen grund til.. Derfor har Hähnel gjort det geniale, at man kan koble senderen direkte til kameraet og dermed spare BATTERI på modtageren. Noget der til gengælder imponerende usmart, er at den ikke viser i displayet hvor mange billeder den har taget når den står på uendelig… Man kan sætte den fra 1-99 eller på uendelig – hvem laver en timlapse på kun 99 billeder? Og hvor meget dyrere havde det været at lade den gå op til 99999999? hmm…
Det virker som om at alle procenter af hardware kameraer, ser det som et must at have en fjernudløser i deres program, men de glemmer mange gange lige at gå fra smart til genialt og hvis Hähnel liiiige havde brugt 5 minutter mere på udvikling (eller hvis det havde sendt den til os til test, FØR de satte den på markedet), så havde den faktisk været genial..
Med det sagt, så ER det den bedste fjernudløser til prisen på markedet efter min ydmyge mening. Faktisk har jeg allerede købt og betalt for den og alle mine andre udløsere er smidt ud – men der var heller ikke mere batteri på dem..
Den får 3,5 kajkager ud af 5 herfra.
Lige en sidste ting! Hvis i ikke kan sove i aften, så er her et Link til producentens hjemmeside. Her ligger der en videopræsentations af GIGA T PRO og det er måske den mest kedelige og u-entusiastiske mand jeg nogensinde har hørt på…. HÄHNEL!!! RING TIL OS NÆSTE GANG!! Vi skal nok teste og lave præsentationsvideoer for jer! http://www.hahnel.ie/index.cfm?page=dslrremotecontrols&id=60&pId=60

Relateret indlæg

9 Kommentarer

Catarina marts 1, 2011 - 10:33 am

Efter ar have læst din geniale test af af HÄHNEL GIGA T PRO FJERNUDLØSER, bestilte jeg én med det samme, da mit kamera ikke har timelapse funktionen indbygget og jeg derfor at måtte have en lidt træls opstillig, men ledninger og pc.

Jeg har også fået den og lave en lille test, og den virker bare gør den. Super let og lige til. 🙂

Nu glæder jeg mig til at får den rigtigt i brug, men jeg venter lige til vejret bliver en smule varmere, for med skal helt kart afprøves i det fri, hvor jeg virkelig kan mærke at jeg ikke er bundet af ledninger. 🙂

(PS øverste billede er den til Canon)

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk marts 1, 2011 - 10:49 am

Hej Catarina. Tak for din kommentar igen 😉 Det er godt observeret at den overse indpakning er den til Canon, den til Nikon er grå 😉

Jeg glæder mig også til det bliver bedre vejr, det er simpelthen for koldt at rende rundt udenfor..

Besvar
Blodpølse februar 9, 2012 - 1:53 am

Kasper, et andet batteri-issue er, at det kræver værktøj at skifte batteriet i senderen men ikke i modtageren!!!! Det er ikke bare ugennemtænkt amatør-design. Nej det er ligefrem himmelråbende tåbeligt, da senderen ikke kan slukkes – Kun sættes i standby – og derfor ofte starter af sig selv og sluger strøm. F.eks. hvis man har den i lommen eller i en tætpakket fototaske!!! Og så står man pludselig ude i junglen og skal ikke blot finde et sjældent batteri men også en værktøjskasse!!

Besvar
Kasper - fotomalia.dk februar 9, 2012 - 8:37 am

Ha ha ha ha!!! 🙂 Åååha, du lyder som mig når jeg brokker mig over de imponerende tåbelige ingeniører, som aldrig kommer udenfor deres lodderum og ser hvor deres tåbelige produkter er med til evig gru og had – og sikkert også starter krige fordi folk bliver så sure over at lortet ikke virker 😉

Besvar
Jakob Hovman oktober 20, 2012 - 4:22 pm

Hallå Kasper…
Jeg har købt en brugt Giga Pro idag…
Når den nu er så billig…
kunde jeg godt finde på…
at bore huller og lodde ledninger og afbryder…
til en batteripakke på senderen…
Det gør ikke noget senderen bliver større…
lige nu er den nem at tabe…!

Det er godt at være dansker…
vi producerer ikke mange ting fra bunden af…
så vi er nødt til at være gode til interfaces…
Ind i lodderummet igen…
Hilsen Jakob.

Besvar
Brian - fotomalia.dk oktober 21, 2012 - 9:29 am

Hej jakob – og velkommen til, jeg tror du er ny her?
.
Kasper er lige pt i Norge, og ligger formentlig bræk i noget hjemmebrændt, men jeg er sikker på han nok skal smide en kommentar når han en gang kommer oven på igen!
.
tak for din kommentar!

Besvar
Kasper - fotomalia.dk oktober 22, 2012 - 5:29 pm

Hej Jakob.
Velkommen til! Ja ðet er lækkert at modificere noget selv og give det en ny og bedre funktion 🙂
Tillykke med din Hæchkechnel, det er et fint lille stykke grej til billige penge.
.
Til Brian! Jeg fik desværre ikke hjemmebrændt i denne omgang, vi er gået over til at tygge stærk svensk snus og det giver også kraftige opkastningstendenser 🙂

Besvar
Thomas Juel februar 16, 2014 - 12:36 pm

Hej

Jeg har selv denne fjernudløser, er super glad for den.. Anvender den meget til mine Car-Rig billeder “Se hjemmeside”

Eneste minus er at udløseren går i standby mode efter noget tid, her kunn ejeg godt selv ønske at styre om enheden skal slukke eller ej..

Mvh Thomas

Besvar
Brian - fotomalia.dk februar 17, 2014 - 7:12 pm

Wow det er lækre billeder du der viser frem – det kan vi lide!

Besvar

Smid en kommentar til os