Fuck fuck fuck… (update)

af Brian - fotomalia.dk

Jeg syntes lige jeg ville give en update på hvordan det går med mit HD nedbrud..

RCC – Den lokale computer biks

Jeg håbede jo på at den lokale computer biks kunne klare skærene, og de virkede også positive da jeg kom med disken… Men en dag efter kom tilbagemeldingen, de kunne intet gøre og deres bedste råd var at sende den til Ibas… Altså bruge 3-8000kr. på at få min data tilbage…

Fuck fuck fuck… Hjem og se hvad Ibas var for nogen, og se om det var en mulighed. Men jeg syntes altså bare at det er rigtig mane penge, så jeg tænkte at der måtte være en bedre løsning.

Nikon SB900

Ja nu har jeg altid ment at den bedste løsning på et rigtig lorte problem er at købe noget nyt grej, så det har jeg gjort! Jeg har lige fået en SB900 mere hjem, for dem kan man jo ikke få for mange af.

Ej jeg havde faktisk bestilt dem, inden skaden skete og ikke kun for at få en mere. Min gode gamle SB800, som har overlevet anakonda angreb, tab fra diverse højder og ikke mindst svømmetur med pirat fisk, er simpelthen ved at være død. Faktisk virker den som den skal, det er bare mega bøvlet at bruge den, fordi displayet er gået i stykker – jeg bruger den kun som remote, og hvis jeg kommer til at trykke på en knap, så tager det cirka 15-20min at få den på ret køl igen.

Som i kan se er den ved at være ret ramponeret, men den kan stadig bruges i en snæver vending..

Normalt kan jeg slet ikke få fingrene fra nyt grej, men denne gang har mine tanker bare været et andet sted..

Brev fra Nikon Pro

For noget tid siden, sendte jeg mine to flagermus billeder ind til Nikon Pro, for at se om de ville trykke dem i deres blad. I dag har jeg så fået svar..

Til dem der ikke lige kender Nikon Pro, så er det et blad som Nikon sender til folk der har brugt alt for mange penge på grej – Nikon udvælger nogle billeder og skriver lidt om  – Tja Nikon grej… Jeg tror man kan finde noget om bladet på Nikon.dk

Kort resume og løst oversat fra engelsk: “Tak for dit brev, og de fantastiske billeder, de er gået videre til den sidste bedømmelse, og vil bliver vurderet for at skulle komme i bladet”…. Fuck hvor cool – Men billederne ligger kun på den disk som jeg ikke kan få kontakt til og jeg har kun et eksemplar i lav opløsning…

Tja det er så et af de rigtig mange billede, som jeg forsøger at finde igen..

Jeg skal have de billeder tilbage..

Get data back

Nå jeg tænkte at jeg lige ville bruge lidt livliner inden jeg sender harddisken til laboratoriet, så jeg har snakket med en af mine bekendte som nok må gå efter den meget fornemme betegnelse “computer nørd” – jeg ved det han er rigtig cool.. Han henviste mig til programmet “Get Back Data” og det tænkte jeg, det lyder da lige som det program jeg har brug for..

I går aftes satte jeg så harddisken til min computer og startede programmet op og den fandt harddisken og begyndte at tygge på den – 30min 1%, 3 timer 3%, 5timer 6% og sådan tyggede den af sted.

Efterhånden som den tyggede sig igennem, skrev den “file @ sector – 2474944” men hvad betyder det så – jeg ved det faktisk ikke endnu, for da jeg skulle i seng var den kun kommet til 65% og jeg tænkte at så var den nok klar når jeg vågnede næste morgen. Men nej – Windows havde nemlig valgt at opdatere en eller anden dims som jeg ikke har noget forhold til og derfor så skal systemet da lige genstartes – hvilket betyder at Get Back Data ikke blev færdig…

Så nu er jeg der hvor Get Data Back igen tygger på min harddisk og jeg sidder klistret til skærmen, med alle fingre og tær krydsede… vi er nu på 89%.. og den har fundet en masse ting, men er det mine billeder?

Relateret indlæg

6 Kommentarer

Thomas Hupfeldt maj 12, 2011 - 11:07 pm

Jeg krydser fingre. 🙂

Besvar
Mads - fotomalia.dk maj 12, 2011 - 11:13 pm

Fcuk – hvor er det megablæret, hvis “vores” flagermusbillede kommer med i bladet. Jeg har jo bygget den sorte mur af madrasser, som man ikke kan se på billedet! Du må sidde op i nat, og holde øje med at windows ikke genstarter og så krydser vi alt, hvad der kan krydses for at “Get back data” (fedt navn i øvrigt) virker som det skal!

Besvar
Anders maj 12, 2011 - 11:26 pm

Uha. Vi krydser alt hvad krydses kan 😉

Gad vide hvor mange af Fotomalia’s trofaste læsere der lige nu hanker op i deres (manglende) backup strategi. Jo, jeg er skam også i fuld gang 😉

Min strategi med en secondary copy ved import i Lightroom på en anden disk er vist ikke en dårlig plan, selvom det fylder af H…. til 😀

Besvar
Stffn maj 12, 2011 - 11:33 pm

Jeg har kun gode erfaringer med IBAS, dog aldrig brugt dem selv. Men jeg har henvist et par stykker dertil..

Jeg har ikke oplevet at det har været så dyrt som det du nævner. Nu har du jo så godt nok også en del filer. Jeg ville ikke være i tvivl hvis jeg havde så fede billeder, og jeg er sikker på at folkene hos IBAS kan få dem frem igen – de er virkelig dygtige og nogen af verdens førende. (Man skulle tro jeg fik provision!)
Jeg håber det lykkedes for dig

Besvar
Mikko maj 12, 2011 - 11:35 pm

Jeg har erfaringer (rigtigt gode) med “Get Data Back”. Ring eller skriv endelig, hvis du får brug for noget hands-on-support 😉

Besvar
lars p b maj 15, 2011 - 2:30 pm

Tillykke, fedt 🙂

Besvar

Smid en kommentar til os