16 dec. – Fsnaps november

af Theis Poulsen
Fotomalia - fsnaps - novemeber - Brian

Ja ja det er ikke i starten af måneden, men det er jo lige det med at få inddrevet billeder fra alle Fotomalia drengene. 

Husk billederne er ikke nødvendigvis vores bedste, vigtigste, sejeste, grimmeste eller fedeste. Det er bare et billede, som vi har valgt ud, fordi det var det, vi følte for.

Det kan være alt mellem himmel og jord. Fra PhaseOne til mobiltelefon eller noget, Mads har tegnet med farvekridt.

 

Novembers billeder

Novembers billeder er som altid en perlerække på Cavling niveau. Vi arbejder med emner som kampsport dyb religion kunst, havets tiltrækning og andre store emner.

Billederne er dem som vi har følt vi manglede at blære os lidt med eller som var sjove, fuld af følelser, skøre eller lærerige.

 

JAKOB KJØLLER (aka. KJØLLER BOB)

Mit måneds billede, er fra en opgave for en personlig træner. Hans og hans team Hoya Cross, havde mig en dag inde i Vesterbronx Gym, hvor vi lavede alt muligt og umuligt. Der kommer flere billeder fra shootet her, på den anden side af nytår.

Her var store vinduer, og et spejl der lige skulle leges med.

 

MADS BO PEDERSEN

Legede lidt med at genskabe et billede af min far og jeg. Det gamle billede er fra julen 1991 og det nye er selvklart fra julen 2015.

Fotomalia Fsnaps - november - Mads

Det er utroligt at se – Mads’ stil er den samme nu som i 1991

 

BRIAN RASMUSSEN

Min datter sofie til hendes første graduering. Spændt i hele kroppen og med “mange” timers træning gør hun klar til at vise hvad hun har lært – mon Sabum-nim Claus er tilfreds!

Fotomalia - fsnaps - novemeber - Brian

Selvfølgelig var han det – Sofie er nu den stolte indehaver af Gult Mon bælte!

 

ARD JONGSMA

Måske ikke det mest kreative billede af denne måned, men en interessant teknisk udfordring: Vor Frue Kirke i Nyborg har fået en sindssygt flot blyindfattet gavlvinduesparti og ville have et godt foto af det. Problemet er bare, at der hænger både en voldsomt stor korsskulptur og en kæmpelysekrone lige hen over altret foran vinduet (billedet til venstre).

Fotomalia - fsnaps - november - Ard

Hvis du kigger godt på detaljerne i billedet til højre kan du se hvordan jeg fotograferede ‘igennem’ Jesus og lysekronen. 

 

THEIS POULSEN

November var vist en travl måned for alle os Fotomalia hoveder. Det der med at lave en julekalender til jer læsere er et KÆMPE arbejde. Hvis du sætter pris på vores arbejde er der sikkert også nogen du kender der gør. Så husk endelig og fortæl om os og vores sjove lille leg. Link til os så andre kan være med til at grine og trække håret ud på sig selv i frustration.

Billedet er fra begyndelsen af måneden hvor jeg var ude og skyde reklame for hundemad.

Fotomalia - Fsnaps - November - Theis

 

Jeg huskede for engangs skyld at skyde et lille Behind the Scenes billede. Jeg bander typisk over jeg glemmer det så er helt glad over jeg huskede det. Vi fotograferede i en udstilling hos HTH køkkener – sjovt, spændende og udfordrende.

 

JON DETLEFSEN

November er den tunge, grå og mørke måned, der føles som en ørkenvandring. Dog uden varmen… Eller som Henrik Nordbrandt siger i sit digt – “Året har 16 måneder: November, december, januar, februar, marts, april, maj, juni, juli, august, september, oktober, november, november, november, november.” Men faktisk var november også ganske smuk med koldt og klart vinterligt vejr. Og masser af blæst.

Fotomalia - Fsnaps - Novemeber - Jon

Der sker noget, når elementerne raser om ørerne. Eftertænksomhed. Og ydmyghed. Jeg tilbringer mange weekender med mine piger i familiesommerhuset ved Tranum Strand. Her er stranden altid ny. Vinden og vandet bringer konstante forandringer. Her er vildt. Hård blæst og voldsomme bølger. Ydmygheden og ærefrygten tager fat, når brændingens bølger rejser sig som en mur højere end ens seksårige datter. Her er bølgerne dog aftagende men vinden stadig nådesløs isnende. Og lyset. Nogle rejser ganske langt netop for dette lys. Og så falder selv en seksårig i staver over naturens forunderlige helhed.

 

KASPER DUNVAD

 

Fotomalia - Fsnaps - November - Kasper

Kaspers november billede

 

Del dit november snap med os!

Fotomalia - Fsnaps - November - Dit billede

Smid en kommentar her med et link til dit november snap og lad os allesammen se hvad du løber rundt og laver 🙂

Dagens lodder

I dag gemmer der sig to lodder i indlægget og de er ikke så slemme i dag så de fleste burde kunne være med.
Ikke nogen kryptering, ikke nogen usynlige ting eller andet fancy – god jagt og husk at del med venner og familie så alle kan være med i legen 🙂

Relateret indlæg

10 Kommentarer

Kim Sørensen december 16, 2015 - 12:37 pm

Kasper – Var det det eneste foto du tog i November?

Ard – Det kan godt være at det bare er mig der er lidt sløv i dag, men jeg kan ikke lige lure hvordan du fotograferede igennem lysekronen – kan du give et hint?

Besvar
Ard Jongsma december 16, 2015 - 5:45 pm

Kasper: Ja
Ard: Under Lars’ kommentar finder du svaret! Skal skynde mig. Har travlt med at finde en kode som en vis Kim Sørensen ikke kan knække.

Besvar
Lars december 16, 2015 - 3:49 pm

Hej Ard! Det ser ud til at du fotograferer “lige på” både det ene og det andet mørke gelænder. For at det skal kunne lade sig gøre må du enten være _meget_ langt væk eller også har du sammensat billedet af flere optagelser. I første tilfælde ser det ud til at prædikestolen ville dække for træfiguren i venstre side (og du ville ikke undgå korset med kristus) så jeg hælder til sidste mulighed.

Besvar
Ard Jongsma december 16, 2015 - 5:33 pm

Godt spottet Lars. Billedet er sammensat af to TOTALT forvrængede billeder skudt i vinkel fra venstre og højre side ‘forbi’ lysekronen, som endda hænger bag korset. Det, som giver det væk til den opmærksomme beskuer er at blyindfatningen (sort) mangler i inderste parti, da begge blyindfatninger er skudt i vinkel og forsvandt bag puds. Den kunne jeg så godt også have rekonstrueret, men det var ikke et museumsjob. (Så skulle jeg også have sat lys af en matchende K-værdi op udenfor.) Jeg syntes at den resultatforbedringen i dette tilfælde ikke vejede op til den højere pris der ville have været for ekstra redigering.

Besvar
Kim Sørensen december 16, 2015 - 5:57 pm

Held og lykke med det projekt Ard, jeg har hørt at han er skarp til det der med koder, men at han til gengæld er farveblind…

Besvar
Kim Sørensen december 16, 2015 - 6:01 pm

God fornøjelse Ard, jeg har hørt at han er skrap til koder, men at han til gengæld er farveblind….

Besvar
Jacob Almtoft december 16, 2015 - 10:30 pm

Gik lige mine novemberbilleder igennem… jeps… lidt af en ørkenvandring (kombineret med travlt på arbejde). Men billedet her tiltaler mig underligt nok, da det er taget et usandsynligt sted. https://500px.com/photo/132564415/let-the-be-drums-by-jacob-almtoft?ctx_page=1&from=user&user_id=1978647 Billedet er taget til en lektion i photostories, hvor billedet her hang sammen med tre andre.

Besvar
Brian - fotomalia.dk december 17, 2015 - 8:38 pm

Fedt fedt fedt billede!!

Godt set!

Besvar
Anja Robanke december 17, 2015 - 10:27 am

Mads, jeg er vild med dit billede 🙂 Jeg har set flere på nettet gøre det og det er en ski’e go’ idé 🙂
Jeg har dette billede at vise frem: http://robanke.dk/billeder/Janni.jpg

Besvar
Brian - fotomalia.dk december 17, 2015 - 8:38 pm

Dejligt billede Anja!

Besvar

Smid en kommentar til os