Fotoudstillingen SIKU ajorpoq ved Ragnar Axelsson og Carsten Egevang

af Jakob Kjøller

Carten Egevang har slået sig sammen med Ragnar Axelsson for at lave en udstilling i København.

Taget du et kig på udstillingenens hjemmeside , vil du se to fotografer, der med hver sit billedesprog fortæller den samme historie. Jeg har haft fat i Carsten, for at høre ham om, hvad det er vi skal ind og se på fredag?

Hvad handler udstillingen om?

Kunstudstillingen SIKU ajorpoq er en fotoudstilling med billeder fra Grønland af Ragnar Axelsson og Carsten Egevang. Temaet for udstillingen er de klimatiske ændringer i Grønland, hvor især udbredelsen af havis forandrer sig hastigt fra år til år. Dette har en gennemgribende effekt på både mennesker og dyr i Arktis.

Her har vi Ragnar til venstre og Carsten til højre

Det er første gang af den internationale kendte fotograf Ragnar Axelsson udstiller i Danmark, og jeg ser det som en stor ære at få lov til at udstille sammen med RAX (som han er bedre kendt som).

Hvorfor er RAX vigtig for dig?

RAX har haft en stor indflydelse på mit eget virke som fotograf. Da jeg første gang for mange år siden så hans fotos, så jeg pludselig det Grønland som jeg selv havde fotograferet i årevis – men portrætteret med sort-hvide fotos!

Foto: Ragnar Axelsson

Jeg havde på daværende tidspunkt kun fotograferet i farve, og brød mig egentlig ikke om monokrome fotos. Men RAXs billeder ændrede langsomt min opfattelse! Som en kreativ udfordring til mig selv begyndte jeg at konvertere mine farvefotos til sort-hvid, og en helt ny verden åbnede sig for mig. Nu har jeg følelse af at sort-hvide fotos af Grønlands natur, landskaber og mennesker er det eneste rigtige udtryksform for mig.

Foto: Carsten Egevang

RAX har en uovertruffen måde at portrættere mennesker i Arktis og Norden – og placere dem i kontekst af det miljø der omgiver dem. I hans billeder mærker man tydeligt et nærvær, og at der ligger et seriøst og tidskrævende arbejde bag hans fotografier. Det er en evig kilde af inspiration for mig, og jeg glæder mig til at se mine billeder ved siden af hans i det stemningsfyldte udstillingslokaler på Nordatlantens Brygge

Skulle du være interesseret i at komme med til åbningen på fredag, så tag et kig på begivenheden her på facebook.

Ses vi? Det tror jeg nok vi gør 😉

 

Relateret indlæg

Smid en kommentar til os