Fotodag i Randers Regnskov

af Brian - fotomalia.dk

For snart mega lang tid siden havde jeg en super dag sammen med to dygtige fotoentusiaster i Randers Regnskov

Charlotte og Lennard havde hyret mig i en hel dag til at give dem tips og tricks til hvordan man kan lave gode billeder i en Regnskov, og vi brugte stort set hvert eneste minut der var lys nok til at fotografere.

FotoDagen

Dagen før Charlotte og Lennard skulle mødes med mig havde de selv været i Regnskoven for at fotografere og  vi startede derfor dagen med at gennemgå deres billeder og snakke om eventuelle forbedringer. Efter en times tid foran computeren, hvor vi b.la. også snakkede lidt om billedeoptimering var det tid til at drage på eventyr i regnskoven, og første stop var bladskæremyrene som stod øverst på deres ønskeliste over motiver.

Det kræver fuld koncentration at fotografere bladskæremyre

En af de ting fotoentusiaster ofte gør forkert når de kommer til Randers Regnskov er at forsøger at tage billeder af alt det der fascinere dem, og det er næsten umuligt, for der er SÅ mega meget at tage billeder af og man ender derfor ud med kun at tage en masse intetsigende middelmådige billeder.

Her Lennard i den lille “fototrane”, en af de 19 grund fotopositurer

For virkelig at komme i bund med bladskæremyrene blev vi siddende og arbejdede med dem indtil vi var tilfreds med billederne, og resultaterne blev også helt fantastiske.

1. Læg mærke til at der sidder en lille myre på bladet, det er ikke nemt at fange – og dejligt med modlyset igennem bladet

2. Et lidt anderledes portræt af Bladskæremyrene – I mine øjne et fantastisk billede!

Efter en velfortjent frokost drog vi atter på opdagelse i regnskoven, denne gang på jagt efter springtamarinerne, og opgaven her var at blande naturligt lys med flash lys. Springtamarinerne er helt sorte, og de kan være rigtig bøvlet af fotografere, men med lidt flashlys til at fylde deres sorte els ud gik det ret godt.

3. Springtamarinerne sidder ikke stille i lang tid af gangen, så det kan være svært at fange dem, specielt når der er en masse ny viden man skal forholde sig til samtidig.

Efter lukketid, var vi på vej mod sidste stop, her havde jeg arrangeret noget ganske særligt, og Charlotte og Lennard fik her mulighed for at komme helt tæt på nogle at Regnskovens mindre beboere.

4. En grøntræpython er med sin gule juvenil farve virkelig en af Regnskovens juveler

5. Mælkefrøens gule øje lyser næsten op i mærket – lækkert portræt

Som i kan se fik Charlotte og Lennard nogle fine skud i kassen, men hvad siger i læsere, var der noget i ville gøre anderledes, kom med lidt konstruktiv kritik, det er jeg sikker på at Charlotte og Lennard gerne vil have (ellers må i lige sige til).

6. En vandrenepind på vandre tur – Lækre farver

Skriv et par ord om hvad i syntes om billederne, men hold det lige på en ordentlig tone, der skal ikke gå fotostart.dk i den 😉

Relateret indlæg

6 Kommentarer

Lennard august 19, 2010 - 2:04 pm

Hej Brian

Endnu engang tak for en super dag. Dejlig artikel du har fået lavet om vores dag hvor vi begge lærte en hel del.
Glæder mig til at se reaktionerne.
Fotohilsen
Lennard

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk august 19, 2010 - 2:45 pm

Rigtig gode billeder og lækker lyssætning.

Ja han kan godt lære fra sig den kære Brian 🙂

Besvar
Lennard august 19, 2010 - 3:03 pm

Tak for rosen.

Ja det har du ret i Kasper …. en dygtig læremester det er han.

Besvar
helle ibsen august 19, 2010 - 3:11 pm

Tak for kigget.
Fotoet med det sorte myrer og den lyse baggrund fangede mine øjne, der er noget ganske særligt dejligt over det. Jeg synes det er vildt godt!
Jeg synes aben er flot portrætteret og lyset falder flot i dens pels, men det er baggrunden der fanger mit øje. “Dabbled sunlight” er svær at fotografere i, men ret stemningsgivende og det er genialt at det kun er i baggrunden.
Hilsen Helle

Besvar
Brian august 19, 2010 - 7:35 pm

Hej Allesammen,

Dejligt at der er nogen der giver sig tid til at kommentere, jeg ved at det betyder meget for dem der har taget billederne.

Og tak Lennard for roserne (og Kasper)

Besvar
Mads august 19, 2010 - 7:41 pm

Jeg er helt vildt med nr. 4 – den er bare superlækker at se på den slange! Og også frøen på nr. 5 er megacool …og ja silhouet-billedet af myrerne er fedt!

Besvar

Smid en kommentar til os