Forunderlig Fotogrej (Vand dråber)

af Brian - fotomalia.dk

I dag havde jeg en lille opgave, som jeg egentlig anså for at være ubetydelig. Ret hurtigt udviklede den sig dog til at være fuldstændig umulig, og jeg kunne ikke få noget som helst til at virke, Hvad gør man så? – Tænkebox…

Nogle gange finder man løsningen de mest utænkelige steder – I dag var lige præcis sådan en af de gange..

Opgaven

Jeg havde fået til opgave at lave et billede, med en detalje, fra et ferskt grønt blad, med dejlige friske dråber på – Altså sådan nogle fine runde perledråber… Dråbernes karakter var afgørende for om billedet blev som det var ønsket.

Altså et billede der så cirka sådan her ud:

Flot, det er nemlig smart at afsløre at du ente med at lave billedet, så er der da ingen der gider læse alt det du har skrevet – eller er der?

Jeg tænkte at opgaven skulle løses nogenlunde sådan her; Punkt 1: Find et blad (ikke svært når man arbejder i en regnskov), Punkt 2: spray lidt vand på (også overkommeligt) Punkt 3: rode lidt med lyset (det har man jo også prøvet før) – Altså – No Problemos! – jeg kan sagtens bestille en mexiburger til kl. 12!

Så var det jo bare at få bestil min burger, få knipset de par billeder af, så jeg kunne få noget at spise.

Punkt 1

Punkt 1 gik faktisk også rigtig godt, jeg havde hurtigt favnen fuld af dejlige ferske grønne blade, og var egentlig klar til punkt nummer 2. Men her sagde min erfaring mig at det nok var en god idé at starte med punkt 3 for det er som regel altid, lyset der driller også ville mine dråber nok bare fordampe eller på anden måde gå i kludder – så videre til punkt 3

Punkt 3

Punkt 3 gik faktisk også forbavsende hurtigt, og jeg havde meget hurtigt det udtryk på bladet som jeg ønskede – Videre til punkt 2

Punkt 2

Nå jeg hentede en sprayflaske og sprøjtede nonchalance et hurtigt sprøjt på mit blad og tænkte, nu er den da hjemme! – men ret hurtigt gik det op for mig a min burger nok ville ende med at blive temmelig kold, og at jeg ikke lige ville komme ud af studiet foreløbig, for mine “dråber” var mere våde splattede vandpytter end de var dråber. Hmm jeg prøvede lidt mere ydmygt at sprøjte lidt vand fra den ene side, så fra den anden, så nede fra, men uden nogen resultater der bare mindede om det jeg havde i mit hoved – det hele var mest bare noget splatværk

PIS!

Det Forunderlige Fotogrej

Nu var gode råd dyre, og jeg må indrømme at jeg var lidt på bar bund, derfor valgte jeg at hente min mexiburger, i håb om at den kunne tilføre min kreative sans lidt ekstra energi. Også lige der, imellem en jalapenos og en tomat, slog det mig… MAD OLIE! – Hvilket jeg med det samme kan sige ikke var nogen succes!.

Hmm tilbage til tænkeboxen!

Med maven fuld, og en kreativ sans på normalt blus igen, tænkte jeg…. STØVLE IMPRÆGNERING!

Så ind i tøjdepotet for at se om jeg kunne finde min nye bedste ven der, og ganske rigtigt lige der mellem praktikant T-shirts og kakifarvede jungleshorts lå min redningsmand – Nemlig Støvle imprægnering til ruskinds støvler. Den lækre lille spray fungerede fremragende til at imprægnere mit blade, og vanddråberne lå snu om perler på en… øhh.. de var rigtig flotte og lå på præcis den måde jeg havde håbet på.

Derfor har Støvle Imprægnering fra dags dato fundet en fast plads i mit fotostudie!

Jeg har gang på gang erfaret at de opgaver som man regner for at være nemme, de ender med at være dem som man bøvler mest med!

Relateret indlæg

29 Kommentarer

Thomas august 16, 2011 - 10:54 pm

Hmmmm, sådan kan det jo gå; og selvfølgelig står der en dåse imprænering i skabet!! Standardudrustning i ethvert omklædningsskab, med respekt for sig selv… Ihvertfald når man arbejder i troperne 😉
Godt tænkt! Men hvad skal billedet bruges til, om jeg må spørge??

Besvar
Brian - fotomalia.dk august 17, 2011 - 10:41 pm

Billedet er en del af et nyt hjemmeside design som vi arbejder på…

Besvar
Kasper - fotomalia.dk august 17, 2011 - 7:03 am

Superfedt beskrevet Brian! Du har helt ret, det virker jo umiddelbart som en MEGET nem opgave og jeg tror faktisk ikke at jeg ville have kommet på den med imprægneringen – heller ikke efter 3 mexiburgere… Godt tænkt og flotte dråber 🙂 – Jeg smutter i skoringen NU!

Besvar
Catarina august 17, 2011 - 7:24 am

Hæhæ super godt trick og super godt billede. 🙂

Men det kan godt forurolige mig

“Med maven fuld, og en kreativ sans på normalt blus igen, tænkte jeg…. STØVLE IMPRÆGNERING!”

at man kan have sådanne tanker efter at have spist en burger. 😀

Besvar
Brian - fotomalia.dk august 17, 2011 - 10:43 pm

Tænker du ikke på imprænering når du har spist burger? Så er det nok bare mig… 😉

Besvar
kim august 17, 2011 - 7:50 am

Når du får en tilsvarende opgave og skal lave dråberne på en overflade som vil komme til at se ” dårlig” ud på grund af sprayen, ville du gå på apoteket og købe noget glycerin.
Det har en meget høj overfladespænding, og vil stå som små eller store vanddråber eller ” kugler” om du vil.
Bare et tip, herfra 😉

Besvar
Catarina august 17, 2011 - 4:02 pm

Tak for tippet Kim. 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk august 17, 2011 - 10:44 pm

Det må jeg også lige prøve, mener faktisk jeg har noget glyserin i skabet, det er vist også godt til sæbebobler

Besvar
Michael Bunker august 17, 2011 - 8:07 am

Hvad sker der lige med folk der går amok med imprægnerings gøgl!!????….. Jeg kom ud her til morgen og så var min bil oversprøjtet med imprægnering og der var et helvede at vanddråber over alt på bilen…..og det har regnet HELE natten så det er åbenbart ikke til at skylle af igen… fandeme træls!!

Besvar
Brian - fotomalia.dk august 17, 2011 - 10:46 pm

Er det det de onde bander render rundt og laver nu tildags – imprægnere biler?

Besvar
Theis Poulsen august 17, 2011 - 2:04 pm

Som Kim siger så er det glycerin du skal have fat i 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk august 17, 2011 - 10:48 pm

Det lyder ikke til at der nogen vej udenom, det må jeg prøve, og det er noknogså mere praktisk – der er jo nogen steder imprænering er lidt træls…

Besvar
Mads august 17, 2011 - 2:50 pm

Brush + layerstyle ‘Bevel and emboss’ med lidt tweaks 🙂

Besvar
kim august 17, 2011 - 5:53 pm

Jaja Mads 🙂
…men hvis du skulle gøres på den rigtige måde, ved du .
Jeg ville dog ønske, at jeg var lige så virtuos på PS som du 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk august 17, 2011 - 10:51 pm

Ja hvis man “bare” kan lave sine billeder så er det jo ingen sag 😉

Besvar
kim august 18, 2011 - 6:14 pm

Hehehe…

Besvar
Christian Holm august 17, 2011 - 8:08 pm

Photoshop er det eneste rigtige 😉

Besvar
Brian - fotomalia.dk august 17, 2011 - 10:52 pm

Aaarghh…. Nu syntes jeg lige tonen bliver lidt skarp….

Besvar
Brian - fotomalia.dk august 17, 2011 - 10:50 pm

Hmmm det lyder tilnat vi skal have gang i en ligge dyst…. Du får et billede uden dråber, og skal du lave dem i PS – så må vi se om læserne kan finde hvilket et af billederne der er “fake”…

Besvar
Christian Holm august 18, 2011 - 4:57 pm

Kom an Tonni 😀

Besvar
Præmieret som “Danmarks bedste hjemmeside 2012″ | FotoMalia februar 25, 2013 - 4:05 pm

[…] Der er faktisk flere af billederne på regnskovens hjemmeside som i også har set lidt til her på bloggen – jeg kan ihvertfald huske dette indlæg! […]

Besvar
Jacob Almtoft april 25, 2013 - 9:17 pm

Som Theis og Kim siger… Glycerin er fantastisk. Jeg putter det på med en pensel eller en pipette.

Besvar
Brian - fotomalia.dk juni 26, 2013 - 8:05 pm

Hej Mester – der er lige kommet et spørgsmål til dig herunder – vil du svare ham, jeg har aldrig arbejdet med glycerin
.
Takker

Besvar
Lauth juni 26, 2013 - 10:51 am

Bruger i ren glycerin? eller blander i det i vandet?

Besvar
Brian - fotomalia.dk juni 26, 2013 - 8:06 pm

Jeg tror at en af vores faste læsere nok lige skal smide en kommentar!

Besvar
Jacob Almtoft juni 26, 2013 - 8:59 pm

Hej Lauth

Ja det skal være ren glycerin. Det er meget tyktflydende og kan puttes på med pensel eller “duppepind”… kan også sprayes på, men det sviner lidt.

Det sværeste er faktisk at få dråberne til at se tilfældige ud.

Besvar
Brian - fotomalia.dk juni 26, 2013 - 10:02 pm

takker!

Besvar
Lauth juni 27, 2013 - 8:18 pm

Mange tak for hjælpen og hurtig respons 🙂

Besvar
Bella Jensen januar 29, 2015 - 2:25 pm

ganske alm polering middel gør tricket, en god blød polering af emnet med voks og du vil få fine runde perler af dråber

Besvar

Smid en kommentar til os