Det var slet ikke dette emne jeg ville skrive om i dag, men jeg havde ikke noget valg….

af Kasper - fotomalia.dk

Kender i de dage hvor intet virker og man fornemmer at Bill Gates, Steve Jobs og HP’s chefer sidder på et luksus resort en kold drink i hånden og et skjult kamera på dig og klapper sig på låret af grin?

Dette er en af de dage…

BRÆK!!!!!

Jeg skulle uploade noget video til youtube.. Simpelt ik´? NEEEEEJ!!

Jeg har optaget noget video med min iPhone og som alle ved, så er Apple sure på alle andre softwareproducenter og de her derfor lavet deres helt egne systemer som de konstant opdaterer så de er helt sikre på at de ALDRIG er kompatible med nogetsomhelst andet i verden!!! Her snakker jeg specifikt om videoformatet MOV!!

Hvis Apple så har været så fandens uheldige at lave noget som tilfældigvis kan bruges på en PC, så siger Mircrosoft HOV HOV… Det kan vi ikke have det der!! Vi må straks lave en opdatering på 8 millioner gigabyte kun til at forhindre at folk med en iPhone kan bruge vores programmer!!

MOV er ikke en understøttet filtype…… HVAD FANDEN!!!!! Alle bruger da MOV gør de ikke?!?!?

Nå men så tager man jo lige en dyb indånding og tænker….. Vi må finde noget videokonverterings software som nemt lige kan konvertere dette ubrugelige format til noget ældgammelt som hr. gates kan programmere i DOS!!!!!

Jeg søgte på Free MOV to MPEG converter på google og fandt en helt gratis konverterings fætter… Når tingene er gratis kan man jo ikke forvente det helt store… og det skal man heller ikke… Faktisk var programmet ikke skrevet færdigt, man fik bare en skærm hvor man selv kunne programmere… Så er det da klart det er gratis…!!

Jeg fik omsider programmet til at spytte en halvdårlig grynet gammel mpeg ud… Det er utrolig at der ikke fulgte et hulkort med..

SÅ kunne det jo smides i Microsofts latterlige Moviemaker og klippes sammen….. NEEEEEEEEJ det kunne det ikke….!!!!!

FILEN ER TOM!!!!! HVORFOR LIGE I DAG!?!?!?!!!!!!

Nå med nu er jeg så kommet til det punkt hvor jeg allerhelst vil brække mig ud over tastaturet, så jeg gik tilbage til mit meget dejlige program SPLICE på min iPhone. Det laver godt nok ikke super kvalitet, men jeg skulle jo videre…

EN  UVENTET FEJL !?!?!? Er alle fejl ikke uventede?!? ellers havde de vel fikset det? Eller hvad?
Man kan så læse på SPLICE’s hjemmeside at de arbejder sammen med apple for at løse fejlen, og der har vi den så igen. Den fejl SPLICE gjorde, var at lave noget som var kompatipelt med aplles produkter og det måtte hr. Jobs jo liiiige sætte en stopper for!!! Han får fandme ikke en nyre af mig!!! – Kun hvis han er med til at desgine iPhone 5, så gør han måske… Nok om det..

Så var der ikke andet at gøre end at ligge de rå filer op og forklare mig ud af det på bedst mulig måde i indlægget. Nu skulle jeg bare lige sende videoerne fra min iPhone til mig selv over mail, så var den klaret….

Men så nemt skal det jo ikke være i dag! TDC har valgt denne fine onsdag til at smadre vores forbindelse, bare for at gøre det hele komplet!! Jeg er sikker på at direktøren fra TDC har fået et memo fra Microsoft og apple i dag hvori de opfordrer til en practical joke på Kasper fra fotomalia!

Jeg er så sur nu at jeg ikke kan koncentrere mig om at lave det indlæg jeg havde tænkt mig og jeg vil derfor bruge lejligheden til at danne en folkebevægelse mod alle softwareproducenter og hardwareproducenter. Fremover vil fotomalia udkomme som et blad i den nærmeste kiosk!!!

FORRESTEN!! Kan i allesammen huske reklamerne for Vista da det skulle lanceres? Den der lækre film hvor alle rendte rundt og sagde WOOOOOOOOOW!!!! Hold da helt kæft mand!! Hvis det havde været enhver anden producent, var de kommet til at give alle forbrugerne pengene tilbage – ligesom Toyota..

Når jeg sidder ved min maskine med Vista, så er de fleste af mine reaktioner ikke ligefrem WOOOOOOOOOOOOOOOOW, men mere, WHAT!, eller WHAT THE F…!, eller DET ER DA LØGN!! og andre udbrud i den stil. Jeg har købt Windows 7 og overvejer at brænde den i en ceremoni inden jeg overhovedet prøver den og så tror jeg sgu jeg går tilbage til DOS!!!!!!

TAK FORDI I KIGGEDE MED!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Og først nu kom jeg til at se at jeg har lavet streameren i toppen af indlægget for lille, MEN JEG GIDER IKKE MERE!!!

Relateret indlæg

25 Kommentarer

Catarina februar 2, 2011 - 11:30 am

Du skal da bare bruge Windows Live Movie Maker (Win7), det bruger jeg da til mine mov filer. 🙂

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk februar 2, 2011 - 11:41 am

Tak for den – helt nede på jorden kommentar, i forhold til mit indlæg 🙂

Fint så! Jeg prøver at installere endnu et fejlslagen Microsoft produkt før jeg går over til at programmere et selv 🙂

Besvar
Catarina februar 2, 2011 - 12:15 pm

Næste gang spørger du bare inden du ryger op i det røde felt ikke. 😉

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk februar 2, 2011 - 1:43 pm

Jeg takker mange gange 🙂

Besvar
Per februar 2, 2011 - 12:14 pm

Om jeg fatter nogen gider at bruge iPhone m.v., men Windows 7 er trods alt mega meget bedre end Vista 🙂
God bedring 😉

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk februar 2, 2011 - 1:46 pm

Nej nej nej Per… Nu skal du da ikke begynde at svine min iPhone til, så blir jeg da først sur..! 😉

I har helt klart overbevist mig, jeg smækker Windows 7 på computeren, men inden da vil jeg finde et formateringsprogram der ikke bare fjerne Vista, men fjerner det i stumper så det lider mest muligt 🙂

Besvar
Frederik Overgaard februar 2, 2011 - 2:02 pm

Du skal slet ikke bruge Movie maker – eller windows for den skyld.
Køb en Mac, og det virker.

Desuden er .mov et dejligt format. Hvis du nu havde PremierPro eller andet prof kørte det perfekt sammen..

(fast du bruger mange udråbstegn!!!!!!)

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk februar 2, 2011 - 5:15 pm

Jaaaaa jeg ved det godt Frederik… Jeg skal nok få købt en mac.. og jeg gir dig ret, mov fungerer rigtig godt NÅR det er kompatibelt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Der var der lige et par udråbstegn mere til dig 🙂

Besvar
Anders februar 2, 2011 - 5:09 pm

Som altid: et super underholdende indlæg når de kommer fra dig Kasper 😉

Men du har da helt sikkert ramt “the mother of all computer problems” – codec og videoformater. Hvorfor f….. kan man ikke finde en standard ??

Men gør som Frederik; køb en Mac, så slipper du for mindst 2/3 af alle frustrationerne (håber ikke jeg nu puster til religionskrigen) 🙂

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk februar 2, 2011 - 5:18 pm

Jeg takker mange Anders 🙂

De aner ikke hvad standarder er i den verden!!

Ingen problemer med religion der. Jeg er selv inkarneret Appleoholiker hvad angår iPhone ihvertfald 🙂

Besvar
;0)fif februar 2, 2011 - 5:21 pm

Hæ… Kender det godt. En gennemgribende, allround møjdag. Ganske morsomt om en måned eller to.

Keep it up. Det er jo trods alt kun ettaller og nuller, så hvor svært kan det dog være? :0)

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk februar 2, 2011 - 10:22 pm

Tak for de gode ord fif. 🙂 det er helt korrekt at man skal prøve at se positivt på det. Faktisk har jeg det sådan at hvis der kun sker en eller to katastrofer på en dag, så bliver jeg mega sur, men når der sker SÅ mange ting oveni hinanden, så kan man næsten kun grine af det 🙂

Besvar
Daniel Stentz februar 2, 2011 - 5:24 pm

Jeg har haft problemer med filer i movie maker, den fil type den ikke gad og modtage ved mig var mp4 filer, men jeg fandt et program der hedder Any video Converter

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk februar 2, 2011 - 10:28 pm

Daniel, der ramte du et meget ømt punkt som jeg helt havde glemt. Jeg har et lille hd kamera som optager i mpeg4 formater. Mpeg4 er et super format, men det virker som om at det kun er kameraproducenterne der ved at det eksisterer, der er næsten ingen programmer der vil æde filerne og så bliver man nødt til at konvertere dem til noget ringere, det er da for dumt..

Mange tak for tippet med konverteringprogrammet, det skal jeg lige have prøvet 🙂

Besvar
Frederik Overgaard februar 3, 2011 - 9:56 am

Tja.. Adobe kan.

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk februar 3, 2011 - 11:37 am

Helt korrekt Frederik, men når mit Vista ikke vil lade mig køre nogensomhelst programmer der er bare lidt mere krævende end Paint, så kan det være lidt svært at få Premiere til at virke 😉

Jeg kører på en superhurtig 64bit maskine med masser af ram, men Vista er jo skrevet til en Commodore 64. 🙂

Besvar
Frederik Overgaard februar 3, 2011 - 11:42 am

Jahh, det er vel fordi det et 64-bit? Det fungerede ikke i vista.
Jeg har en 32-bit vista partition på min Mac til nogle programmer vi bruger i skolen, og havde på et tidspunkt (kan virkelig ikke huske hvorfor) Adobe på den – der virkede det faktisk okay. Crashede lidt, men okay af vista at være.

Catarina februar 3, 2011 - 11:11 am

Hvad så…… fik du klaveret til at spille med Win7 eller opgav du??

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk februar 3, 2011 - 11:39 am

Jeg har totalt opgivet at få nogetsomhelst til at køre.. Jeg har fået familiens computergeni (min far) til at kigge på det 🙂

Jeg skal nok vende tilbage med en “anmeldelse” af Windows 7 😉

Besvar
Catarina februar 3, 2011 - 11:46 am

Før jeg fik Win/ og dermed “Windows Live Movie Maker”, brugte jeg “VideoPad Video Editor” og det fungerede upåklageligt og det læser også .mov filer (og MPEG4 filer ligesom WIN Live M M gør), da det er det eneste mit lille Panasonic DMC-TZ10 laver, altså ud over AVCHD Lite.

Held og lykke Kasper. 🙂

Besvar
Brian februar 3, 2011 - 12:41 pm

Ha ha.. din sure gamle mand!!!

Jeg bruger Premiere pro og det æder alt tror jeg..

Godt nok har jeg haft lidt problemer med video fra iPhonen – men tror det er fordi jeg skal sætte mig lidt mere ind i det..

Og jeg glæder mig til a se hvad du syntes om Windows 7..

Besvar
Mads februar 3, 2011 - 7:46 pm

hehe jeg synes sgu det er fint dit lille bitte mini mikro topbanner 🙂

Besvar
Brian februar 3, 2011 - 10:13 pm

Ha ha ja det havde helt glemt at punke ham for, meen jeg tror hellere vi må være lidt søde ved ham en gang i mellem..

Det skal du bare ikke sige til ham

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk februar 4, 2011 - 8:51 am

Nu synes jeg liiige at i to skule skrue lidt ned for banjoen!

Besvar
Spændende nyheder… | Fotomalia.dk februar 4, 2011 - 4:14 pm

[…] tja ikke mere eller mindre end de altid har været (det er jo som regel Kasper der tester – se bare her, det skulle egentlig bare have været en anmeldelse af et ægge ur, men det endte lidt […]

Besvar

Smid en kommentar til os