Det er så enkelt, men nogle gange gør vi det så stort

af Jakob Kjøller

Min Far: “Hvad laver du?”
Mig: “Øhh sidder med Asta i sofaen, hvorfor?”
Min Far: “Kan du lave pas billeder?”
… Tror i kan gætte resten..

Det er så enkelt at lave et fint billede.

Jeg har adgang til et kæmpe, lækkert studio, jeg kort sagt ELSKER at komme i. Når jeg kommer ind i det, så flipper jeg bare over i kreativ mode, lige så snart jeg kommer ind over dørtrinnet.

Men jeg har også et lille studio i hjemmet, der kan jeg lave forskellige portrætter. Faktisk så havde jeg et 16 m2 studio i hjemmet, der måtte lide fordi vi fik en lille baby og min store dreng fik studioet. Så jeg indrettede mindre nyt kontor med en portræt plads, men jeg har aldrig rigtigt brugt det.

En lille note, da jeg lavede studioet denne gang, lavede jeg væggene grå, da det er nemmere at styre lyset på måde.

Tilbage til det der pas billede

Da jeg forleden hørte jeg Waage Sandøs kommentar: “Når man nærmer sig nekrologens år…”, da han var model i “Danmarks bedste portræt maler”, er svaret da også “Jaja i kommer bare”, for det var min mormor på 89 år der skal have et nyt billede. Til trods for at hun er en sej gammel dame, der har været igennen et par omgange kræft, havde vi i forrige uge lige fået en reminder om at hun ikke er helt ung mere..

Men alt mit fine lys, det er ude i studioet og “alt” jeg havde hjemme var mine Speedlights SB-5000. Så jeg fik hevet en gammel wesscott softbox frem og monteret den på mine DIY Flashstraps og så var jeg ellers klar.

Småt og intimt.

 

Jeg brugte mit D850 + en SB-5000 og Nikons Advance Lighting system (Shit jeg elsker bare det setup…), på en hvid baggrund og en Sigma Art 135 f/1.8. Exifs var 1/160 – F4,0 – ISO 2500 og en 1/64 -0,3 flash udladning.

Grunden til at jeg brugte den relativ høje ISO er enkelt, jeg får stortset al fill light (grund lyset) fra vinduet bag mig også selv om at det sidder så lavt. Jeg bruger så softboksen til at lave skyggerne og kontrasten omkring ansigtet. Resultatet er et enkelt godt portræt med to smukke catch light i øjene, taget på under 15 minutter, 10 minutters montering og 5 minutters optagelse, med to test skud..

 

Hun må ikke smile på pas billederne, men heldigvis må hun godt grine til mig 😉

 

Så endnu en gang K.I.S.S.

Nogle gange er det godt, bare lige at skære ind til benet og komme huske på, hvad det egentlig handler om, nemlig billedet.

Jeg blev lige lidt forelsket i mit setup her, da jeg i forvejen er lidt skudt i fotografen Platons enkelte billeder.  Jeg skal da helt klart ud og finde folk til en række portrætter i hjemme studioet.´:)

Relateret indlæg

2 Kommentarer

Henrik marts 18, 2018 - 4:32 pm

Du har helt ret i KEEP IT SIMPLE! Jeg ender også altid op med et kæmpe setup, når jeg “bare lige” skal have et par snapshots af ungerne inden de bliver alt for store.

Jeg er vild med din b/w konvertering. Har du lavet et tidligere indlæg, hvor du gennemgår den? Jeg kunne ihvertfald godt tænke mig, at høre mere om hvad du har lavet af sort/hvid konvertering.

mange hilsner

Besvar
Jakob Kjøller marts 19, 2018 - 9:09 am

Det er godt jeg ikke er den eneste der har det sådan 😉

Nej, det har jeg ikke, men jeg kan lave en video her i ugen, så hold øje og det kommer 😉

Besvar

Smid en kommentar til os