De tre vigtigste knapper!!!

af Brian - fotomalia.dk

Kender du de rigtige knapper på dit kamera??? Mine tre mest brugte knapper på mit kamera er On/Off, udløserknappen og så eksponeringskompensationsknappen (pyha det var et langt ord), men det betyder jo ikke det behøver at være svært.. gør det??

De tre vigtigste knapper

Når du har læst artiklen er der en lille øvelse.

Tror du jeg har brugt eksponeringkompensation på det to billeder her, og hvordan giv dit bud.

Lad mig høre dine bud..

Relateret indlæg

4 Kommentarer

Mads februar 12, 2010 - 5:23 pm

Det nemmeste ville være at skrive nej og så behøvede jeg jo ikke komme med nogen forklaring – men mit svar må være; Ja det har du. Men jeg kan simpelthen ikke få min hjerne til at regne ud, hvad du har gjort 🙂 Jeg læser lige din artikel igen og vender tilbage med et rigtig godt svar!

Besvar
Thomas februar 12, 2010 - 9:08 pm

Mit gæt er, at billede med piphans har du undereksponeret et par trin for at fortælle kameraet at du gerne vil have billedet mørkt. Ellers ville kameraet prøve at få det lysere, så baggrund og blade ville blive normalt belyst og piphans overbelyst? Det andet med din kollega (formoder jeg det er) har du bevidst valgt at overeksponere lidt, måske med et par blitzudladninger i baggrunden, så den har tildens til at udbrænde lidt?

Hvad har jeg vundet? 😀

Besvar
Bornholmeren februar 12, 2010 - 10:14 pm

Fulgen, kunne jeg tro du brugte (M), sat en lukketid så eliminere alt naturligt lys, og brugt flash lys til at “overeksponere” fuglen og bladene med, men kræver selvfølgelig du har haft en tålmodig fugl 🙂

Medarbejderen, kunne være underbelyst (ifl. kameraet eksponering) da rummet virker godt belyst, også brugt flash fra højre side som fillflash, så hendes kind bliver belyst (kan selvfølgelig være naturligt lyst fra siden også), da venstre side virker mørkere.. (ansigt, samt en mindre mørk skygge på hendes hals)

Besvar
Kasper februar 14, 2010 - 2:25 pm

God artikel. Tak for det 🙂

Jeg tror du har brugt eksponeringsfætteren på begge billeder.
Begge billeder er tydeligt “forkert” belyst i forhold til hvad kameraet nok ville mene.
MEN du kan jo også have brugt pinpoint lysmåling ihvertfald på det med fuglen.
Eller er jeg helt forkert på den..?

Besvar

Smid en kommentar til os