Bliv en bedre fotograf

af Brian - fotomalia.dk

Forleden havde Regnskoven fint besøg – Grevinde Alexandra, og prinserne Nikolai og Felix besøgte nemlig regnskoven til årets store naturbevarelsesevent “Hurra for Naturen”.

Som altid var jeg indkaldt som fotograf, men denne gang prøvede jeg, at gå lidt en anden vej end normalt.

 

DE SIKRE SKUD

Ved et event som dette handler det som fotograf om, at fange de vigtige skud – altså de skud som giver mening at trykke i en avis, eller i et af de kulørte blade.

Derfor startede jeg også ud med at arbejde udfra denne strategi – men for at være ærlig, det blev hurtigt lidt kedeligt, og jeg fik jo “bare” de samme skud som alle de andre.

_D4A1736

Grevinde Alexandra hilser på en sort jysk hest – fint billede, som jeg sikkert ikke er ene om at have på kortet.

 

Nu er der jo intet galt med at skyde de sikre skud – specielt ikke når det er det man er der for, men jeg havde lyst til at lave noget andet, så det gjorde jeg!

I mellem hver af de oplagte fotospots hvor det “bare” handlede om at få “brød på bordet” gik jeg igang med at eksperimentere!

 

EKSPERIMENTER & BLIV EN BEDRE FOTOGRAF

Min plan var nu at lave noget anderledes, ikke med nogen fast historie, eller med tanker om at billedet skulle kunne bruges til noget specielt – kun tage billeder for at tage billeder og for at spænde den kreative muskel.

Hvorfor fotografere, hvis det ikke giver noget afkast?

Tja – måske giver det ikke afkast her og nu, men det kan jo være det er det der skaber dinleve vej på sigt! For mig giver det kreative rum også energi og lyst til at fortsætte!

_D4A2163

Prins Nikolai kun oplyst af lyset fra et akvarie – jeg kan godt lide den meget retningsbestemte lyskilde der giver det meget korte lys

 

Den kreative vinkel, og det at se noget ud over det oplagte er vildt sjovt, men det kan faktisk godt være rigtig svært – specielt når alt skal gå så mega hurtigt, ofte ser man først muligheden når det er for sent, eller også ser man muligheden og så er man bare for langsom til at få teknikken til at virke.

Når det lykkedes, er det til gengæld en fantastisk følelse!

_D4A2100

En udstoppet isfugl med familen bag – måske ikke det mest kreative billede, men lidt anderledes er det da 😉

 

Det at eksperimentere imellem de oplagte opgaver handler i høj grad om at udvikle nye teknikker og færdigheder, som man kan bruge næste gang man fotograferer “brød på bordet” – dette vil få niveauet af dit fotografi til at stige markant, og helt sikkert gøre dig til en langt bedre fotograf.

Og hvem ønsker ikke at blive en bedre fotograf? – Det gør jeg i hvertfald. Hvis man tror man på et tidspunkt er så god som man kan blive, så har man i den grad fejlet!

Det handler om, at vi udvikler os, flytter grænsen og presser det der er standard!

_D4A2156

Prins Felix med et koralrev bag sig – den store lysende flade (akvariet) er en spændende lyskilde at eksperimentere med

 

Prøv selv at lege med det krative – prøv f.eks. næste gang du er til familefest, eller når du står ved ungernes sportsevent – det kreative billeder holder som regel længere, end de skud som bare registrerer begivenheden!

Tak fordi du kiggede med!

Relateret indlæg

Smid en kommentar til os