6. December – Bigai – Ecuador

af Brian - fotomalia.dk

I august tilbragte jeg to uger i mudderet – nærmere bestemt: regnskoven i Ecuador…

Men hvad lavede jeg egentlig der, og hvorfor? Dét kigger vi på i dag!

 

AT REDDE VERDEN

I Randers Regnskov har har vi et mål om at vi vil redde verden. Vi erfarede dog ret hurtigt, at det er et ret ambitiøst projekt og har derfor valgt at etapeopdele det en lille smule. Lige nu er vi gået igang med første etape: et regnskovsområde i Ecuador nær floden Bigai.

Her er vi gået igang med at opkøbe regnskov, kun med det formål at bevare den fantastiske natur som området rummer. Men mere om det senere!

 

VIDEOGRAF BLIVER JEG NOK ALDRIG

For at udbrede budskabet om vores bevaringsarbejde, rejste Asser (min kollega fra Regnskoven) og jeg i august 14 dage til Ecuador for at producere en række små film, der skulle bruges til at forklare hvad vores projekt går ud på, og vise nogle af de fantastiske naturskatte området gemmer på.

ecuador_dsc8037En smuk lille løvfrø, en af de skatte der kommer frem når mørket falder på!

 

Jeg er på igen måde videomand, og jeg skal blankt erkende at jeg var noget på udebane da projektet gik igang. Jeg havde fint styr på det tekniske, og det med at tage billeder der ser godt ud, men jeg har stort set aldrig skulle fortælle historier med levende billeder, og det bekymrede mig lidt.

Grundet min bekymring, så gjorde jeg det eneste rigtige – jeg brugte en livline. Lige inden afrejse, tja faktisk var det fra Schiphol lufthavn i Amsterdam, kontaktede jeg en af Danmarks i mine øjne absolut bedste visuelle historiefortællere: min gode ven Nicolai Brix, og han var flink at give mig en hel håndfuld gode råd.

Kort sagt sagde han at jeg skulle tænke:

 • Stativ, stativ, sativ
 • Tænk, tænk, også optag
 • 10-20% Total billeder
 • 30-40% halvtotal
 • 50% nærbilleder

Hvis ikke jeg havde brugt min livline var min optage fordeling nok endt stort set omvendt!

Så, med tasken fuld af grej, en masse idéer, en god slat gå-på-mod og ikke mindst kyndig vejledning, drog vi afsted!

 

RESULTATET

Nu her i december, er resultatet endeligt klar – en julekalender på 24 små lækre videobidder som dagligt fortæller historien om vores naturbevaringsprojekt på Randers Regnskovs Facebook side.

Herunder er en af de længere videoer, der fortæller lidt og selve projektet og det arbejde vi i regnskoven laver for at bevare naturens mangfoldighed.

Wow – er det ikke et fedt projekt?

 

Kender du det, når man er stolt helt ned i maven? Altså sådan virkelig, virkelig stolt?

Det håber jeg du gør, for det er en dejlig følelse, og sådan har jeg det med vores projekt. Og faktisk har jeg det også lidt sådan med denne video – dels fordi jeg synes den fortæller noget vigtigt, og dels fordi jeg faktisk synes, at den er blevet ret god.

Mine videoskills er som sagt begrænsede, men i forhold til at klippe, så er jeg en haj til at filme! Så allerede inden afrejse var Asser og jeg klar over at vi skulle have hjælp til at få klippet det materiale vi kom hjem med – ellers ville det ikke blive godt nok, og helt sikkert ikke være umagen værd!

Da Nikolai helt ufrivilligt allerede var blevet involveret i projektet, og fordi han er en dygtig mand, så var det jo nærliggende at ham og hans team fik opgaven med at klippe vores rodede materiale sammen!

Som sagt – jeg er sku stolt af projektet, og jeg har glædet mig til at vise det frem her på bloggen! Jeg håber I vil nyde videoen!

Hvis I vil følge resten af kalenderen, så smut ind på regnskovens Facebook side og se hvad der sker!

 

JULEKALENDER

Nå, nu til det med koder, gåder og gætterier… – i dag er der to “dagens ord” – eller med andre ord, to lodder til konkurrencepuljen! Begge ord finder du ved at løse nedenstående spørgsmål

Hvilket objektiv er “løvfrø billedet” taget med?

 • Nikon 200mm Makro
 • Tamron 90mm Makro
 • Nikon 105mm Makro

Hvad hedder det regnskovsområde som Randers Regnskov har i Ecuador

 • Bugui
 • Bigai
 • Bagut

 

Send dine bud ind til jul.fotomalia.dk, så er du med i konkurrencen! Hvis de er rigtige har du to ekstra lod i puljen!

 

Relateret indlæg

6 Kommentarer

jacobadk december 6, 2016 - 8:05 pm

Fin lille video der Brian

Besvar
Brian - fotomalia.dk december 16, 2016 - 11:43 am

Mange tak – det var fedt at leve – tiltrods for at jeg bedre kan lide stills 😉

Besvar
Anja Robanke december 6, 2016 - 8:06 pm

Fantastisk Brian!! Forstår godt du er stolt. Det fisme mega godt!! Jeg følger julekalenderen gladelig hver dag 🙂 Asser har den dejligste fortæller stemme. Den stemme kunne han leve af og indtale til dyre dokumentarer 😀 Og du har sgu filmet det godt!!

Mega meget kredit til jer!! 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk december 16, 2016 - 11:45 am

Mange tak Anja – der er lagt mange timer i kalenderen, så det er dejligt at høre at der er nogen der følger med!

Besvar
Jens Ole Jensen december 6, 2016 - 11:11 pm

Jeg har set jeres udsendelser i tv fra Ecuador Regnskoven, meget spændende, jeg kender selv til området der jeg er født og opvokset i Ecuador af danske forældre, her gift med en pige fra Ecuador og nu bosat mig er i Danmark, mine tanker hvad at vis skulle bruge noget hjælp eller viden om landet er i meget velkommen til at kontakte mig. her glad for i er med til at opbevare området.

Besvar
Brian - fotomalia.dk december 16, 2016 - 11:46 am

Hej jens, Mange tak for det, det skal jeg huske!

Ecuador er et fantastisk sted!

Besvar

Smid en kommentar til os