Bag om – Et portræt af skuespiller Brian Hansen

af Brian - fotomalia.dk

Så er næste låge i FotoMalia´s julekalender åben, og jagten er gået ind for at finde dagens hemmelige link. I dag er den lidt svære end i går, hvilket betyder mere streetkredit!!

For snart en tidsalder siden lavede jeg et par portrætter af en skuespiller der hedder Brian Hansen, et af dem skal vi kigge lidt nærmere på i dag…

Opgave og idé

Der var ingen bunden opgave forbundet med dette shoot, jeg havde bare spurgt Hr. Hansen om han  havde lyst til at lege lidt med os, og måske få et par anderledes billeder for det – hr Hansen var frisk og vi fik fundet en dato.

Min idé bag dette billede var egentligt bare at benytte en af de fantastiske solnedgange der var på det tidspunkt til at lave et dramatisk billede, idéen var også at alle de forskellige farvernuancer der er i en solnedgang skulle referere til de mange nuancer der er hos en skuespiller – Altså give beskueren en fornemmelse af at han er en mand med mange karakterer. Det er der formentlig ikke en eneste af dem der har set dette billede der har tænkt over men det var min idé.

Opsætning

Billedet er taget ned til Gudenåens bred og det var helt bevist at jeg gerne ville ned til vandet for at tage billedet, da jeg så kunne udnytte solnedgangens spejling i vandet og på den måde få mere ud af det samme lys.

Vi placerede os så det passede med solnedgangen og så satte jeg mit lys op efter det. Lyset fra højre er en SB800 som står på et stativ og for at placere lyset fra venstre bruger jeg Kasper som VAL (Voice Activated Lightstand) og han holder en SB800 som skyder ind i en reflekterende paraply og en reflektorskærm.

Billedet er eksponeret manuelt for at have fuld kontrol over lyset fra solnedgangen, ellers køre begge de trådløse flash TTL.

Bag buskene ligger åen og i horisonten lå solen

Udstyr

  • Nikon D700
  • Nikkor 24-70mm
  • Nikon SB900 (master)
  • Nikon SB800 2 stk (gruppe A og B)
  • Manfrotto 5001B nano lampestativ
  • Bowens 93cm 2i1 paraply
  • 50 cm diffuser

Eksponering

For at have fuld kontrol over solnedgangen valgte jeg at køre på M, hvilket gjorde at jeg hele tiden skulle holde øje med min eksponering efterhånden som lyset forsvandt ned bag horisonten. Selv om det måske kunne virke nemmere at vælge en af de “automatiske” programmer (A / S) så syntes jeg som regel at det er nemmere at køre på Manuel på shoots som dette.

For at fremhæve farverne i solnedgangen og for at skabe mere “drama” i billedet valgte jeg at lave en ret mørk eksponering af det naturlige lys, da dette var det udtryk jeg gerne ville opnå. Både flash gruppe A og B er styret via TTL men begge er underbelyst manuelt (via flashkompensation instillingen på SB900eren) for igen at øge farvemætheden og give et mere kontrastfuldt look.

Jeg tog billedet på en lidt varmere hvid-balance (omkring 6200 kelvin) for at få den varme glød i billedet.

Brændvidde og blænde

Billedet er taget på 24mm for at få noget spil i baggrunden, men uden at den bliver dominerende. Blænden på f/:7.1 for at få en god skarphed på Hr. Hansen.

Resultatet

2010_maj_04_Brian Hansen < VIP < Kendte, Fotomalia, SolnedgangBrian Hansen (Nikon D700 – 24-70mm – 24mm – M – 1/200sek – F/:7.1 – ISO 200)

Jeg er ret godt tilfreds med resultatet, men hvis jeg skulle gøre noget anderledes så tror jeg gerne jeg ville have haft flashen, som skyder ind fra højre og giver kant lys, en tand højre op så jeg havde undgået den trælse slag skygge fra kraven.

Håber i syntes om dagens indlæg og høre gerne ris eller ros i forbindelse med dagens billede – ja og så skriv hvis i har fundet dagens link så i kan få jeres streetkredit..

Husk også at følge med i morgen, der kan man nemlig vinde den første ekstra præmie!

Relateret indlæg

6 Kommentarer

Frederik Overgaard december 2, 2010 - 8:51 am

Hurtig fundet – venter på en rigtig udfordring 😉

Men super fedt billede. Kan rigtig godt lide baggrunden.

Besvar
Lasse Bøgh-Dahl december 2, 2010 - 10:15 am

Os fundet:-) men hvordan vinder man ekstra gevinster, hvis man først skal sende julekalenderen den 24?

Besvar
Brian december 2, 2010 - 4:51 pm

Hej Lasse..

Vi skal nok forklare hvordan man kan vinde de ekstra præmier, men det kommer først i morgen..

Besvar
Brian december 2, 2010 - 4:50 pm

Godt gået drenge.. men bare vent, det skal nok blive svære og svære..

Hov jeg sender lige en dåse med street kredit til jer begge..

Besvar
Søren Skovsgaard december 2, 2010 - 5:54 pm

Blændende julekalender 🙂 og ja linket er fundet.

Derudover spændende indlæg.

Besvar
Søren Skovsgaard december 2, 2010 - 5:56 pm

Omkring billedet, så fed lyslægning. Kompositionsmæssigt ville jeg nok have rykket en meter til halvanden til venstre, så solnedgangs farverne var kommet i venstre dele af billedet, og dermed også det tomme rum her, så han kunne kigge på det, samt ud af billedet. Ligenu er der bare et tomrum bag ham.

Besvar

Smid en kommentar til os