Afrunding af “Hverdag” forløbet med Fotodag Viborg

af Jakob Kjøller

Måske kan du huske, at jeg fik rodet mig ud i et længere online forløb med Fotodage Viborg. Det har været vanvittigt spændende, da jeg aldrig før har prøvet at køre et online forløb som dette.

Og når resultaterne i oven i købet er blevet så gode, gør det kun det hele bedre 😉

Spændende har det været

Mine workshops- og projekter, er efterhånden gået hen og blevet små kunst projekter i sig selv. Jeg har altid en klar, grundlæggende idé om hvad jeg vil, når jeg går i gang, men så tager projektet helt selv over og hjælper mig i mål.

Nu var det jo et forløb i forbindelse med Fotodage Vibog, så vi startede det på Biblioteket i Viborg. Hvor jeg fik kørt min, knap 300 siders keynote igennem, bare rolig, det var billeder, det meste 😉

Derefter fik deltagerne ordet, hvor de kunne fortælle lidt om sig selv, samt hvad deres hverdags projekt skulle være.

Opstarts dagen i Viborg

Under selve forløbet, blev det til en håndfuld 1:1 samtaler med dem der havde brug for det, samt fire online gruppemøder. Begge møde‐typer gav rigtig god mening, da vi under 1:1 kan snakke super konkret om deltagerens projekt. Omvendt på gruppemøderne, kan vi vende projektet i fællesskab og få feedback fra alle deltagerne.

 

Men når man sammenligner de billeder, som man har taget før forløbet og dem man tager efter…så kan man godt set, at helt fjollet var det ikke, det ham Jakob sagde. Læs mere

Kim Lorentzens

 

Dialog er vigtigt!!

Mange fotografer de går meget for dem selv, måske med en enkel eller to fotovenner. Selv om jeg er selv er 100% sikker på, at vi ved bedst selv om vores projekter er gode eller dårlige, så er det vigtigt at vi får feedback af andre og helst ikke nogen af sine bedste venner, men folk der kender en godt nok, til at turde være ærlig og sige tingene som de siger det.

Det gælder bare om at finde den rigtige gruppe, den der passer til dig.

Feedback fra en gruppe hjælper med to vigtige ting:

  • Du holder dig i gang. Du kan kun sige så mange gange: “Jeg har haft for travlt i denne i uge…”, inden de kommer efter en.
  • Du får input fra mange forskellige mennesker, folk der ser forskelligt på tingene, står forskellige steder i livet og med forskellige erfaringer.

Niels (af deltagerne) var derfor også hurtig til at spørge gruppen, om de ikke skulle mødes løbende efterfølgende. Det sagde de heldigvis. “Ja tak” til 🙂

 

Dette har han gjort med sådan en respekt og ydmyghed at jeg som holddeltager har været inspireret til at prøve kræfter med en vinkel af fotograferingen som jeg ellers aldrig ville have turet at deltage i. Læs mere

– Kent Hansen

 

Efter forløbet stod vi tilbage med syv gode hverdags projekter

Desværre var der et par stykker, der ikke har mulighed for at vise deres projekt. Det ene blev for personligt, så personerne i projektet ville gerne undvære at det blev vist offentligt.

Det andet der blev trukket, ja, det var en helt anden årsag, han havde lært så meget, at han ville bruge det næste år, på at lave projektet endnu bedre.

Begge beslutninger har jeg selvfølgelig 100% forståelse for, og jeg gælder mig til at følge begge fotografer fremover.

Til projekterne

Unden mere omsvøb, er det tid til de fem super seje deltagere, der hverisær har taget udfordringen op, og kastet billeder på bordet.

Hvert projekt indeholder en lille intro til selve projektet.

Beate Hyttel

Beate fortæller om kontranten mellem Mennesket og naturen.

Find Beate på Instagram her: /beatehyttel

Jeanne Lehmann

Fortæller om livet på Medieskolerne Viborg, hvor hun går på fotolinien

Se hendes eget website her: www.jeannelehmann.com

Annette Pind

Annettes projekt gik ud på at indsamle øjeblikke i hverdagen. Nå ja, det endte i et mælkebøtte projekt 🙂

 

Niels Munk

Nielses projekt, det handler kort og godt om mennesker. I slutningen af projektet, der faldt han over en kolonihave, hvor han begyndte at undersøge og snakke med beboerne.

Pernille Hansen

Pernille valgte at forælle historier om hesteverden. Hvordan det er at er at knytte sig til så stort et dyr, om det er for at arbejde eller “bare” hygge og samværd.

Mød Pernille på facebook her www.facebook.com/pernille.hansen.777

Konklusion

Under sådan her et forløb, er min rolle primært at være facilitator og så pænt puffe folk tilbage på sporet hvis det er nødvendigt. Dog er der også kommet nogle “howto” videoer på bordet her og der, samt nogle præsentationer i møderne. Personligt der havde jeg sat alt for få timer af til det, og det resulterede i nogle pressede uger, da vi gik over tidsrammen på 3 uger.

Men helt ærlig, hvor tit sætter man nok tid af, til at snakke om noget af det vigtigste i livet (red mit liv) nemlig fotografi?

Det har været virkeligt lærerigt og interessant, at se hvordan de alle har grebet deres projekter an. De har også været rigtig gode til at kommentere hinandens arbejde, hvilket med 100% sikkerhed, at være med til at gøre det hele endnu bedre.

Nu mangler jeg bare at få samlet det sidste feedback ind fra deltagerne, og så håber jeg, at de har haft lige så god en oplevelse som mig 🙂

Ses vi til næste år?

Tjaaa, jeg vil ikke afskrive det 😉

Relateret indlæg

Smid en kommentar til os