7. December Smadder Kina flash (Repost)

af Brian - fotomalia.dk

Jeg sad og kiggede gamle indlæg igennem og faldt over dette ÆLDgamle et hvor en kinesisk flash måtte lade livet… aaaaahhh det var tider dengang – Nogle gange tror jeg måske at jeg skulle snakke med en professionel….
MEN nu er våbnene jo blevet flere og større, så mon ikke vi snart skal have aflivet noget andet? Er der nogen der har et forslag til hvad vi skulle skyde i smadder?

Nå men god jagt! 🙂

 

Yes!! De tre store giganter sættes op mod hinanden. Eller….. To ukendte flash og en gammel Nikon… Men det var det jeg lige havde og det hele går egentlig ud på at jeg skal teste min helt spritnyindkøbte LumoPro LP160 Quad Sync Flash!! WOW!!

Jeg vil gerne starte dette indlæg med at undskylde på mine grædende knæ for at jeg har løjet overfor jer. Jeg har på et tidspunkt – hvor jeg sikkert var fuld eller påvirket på anden måde, anbefalet Yongnuo 460 som en flash der var god til prisen?????

Jeg retter hermed denne fejl! DET ER DET VÆRSTE LORT I KAN KØBE SÅ LAD VÆRE!! – men det vender vi tilbage til.

Her er bøffen det hele drejer sig om. LumoPro LP160 Quad Sync Flash i al sin magt!!!!

Godt så.

Lidt historie.

LumoPro startede med at lave en billigflash som hed LP120. Denne flash lavede de kun for sjov og for at teste markedet – tror jeg. Jeg har ikke selv set en, men efter hvad jeg kan læse om den var den fuld på ”højde” med min Younggonknupopisflash.
Det der så skete var at LumoPro fik en masse respons og kritik på denne LP120 flash og det tog de til efterretning og lavede LP160 som virker!! Vildt!

Younggonggnu lær af det for biiiiip….biiiiip…biiiip!!!! (Jeg er sur!).

Den ligner sådan en gammel kanon fra den amerikanske borgerkrig og den skyder også ligeså hårdt

Facts:

LP160’ern koster 200 $ (ca. 1200kr.).

Elektronisk zoom op til 105mm (Lækkert!).

Et ledetal som matcher Nikons SB-900 (wow!).

Den lader op med friske batterier fra fuld udladning på ca. 7 sek. (godtnok).

Bagpå er det vist med lysdiodeskala hvor meget flashen er zoomet og hvor meget guf man fyrer den af med (meget praktisk og overskueligt).

LP160 kan skydes som infrarød slave med to forskellige indstillinger. En som fyrer af på alt der ligner en flash og en der ignorerer den preflash der kommer når man bruger det trådløse TTL system som for eksempel på Nikon eller Canons topflashes. (smart!).

Der er en meget tydelig lampe som lyser både foran og bagpå som fortæller når flashen er klar (labert!) (Kunne dog godt have brugt et lille bip! når den var klar, men men.).

Nå men her har jeg stillet de 2 flash (SB-800 og LP160) op ved siden af hinanden i en mørk og skummel skov. Kameraet er indstillet på 1/200 sek, for det er jo den maksimale lukkertid de billige flash konsekvent kan følge med på begge flash er fyret af på fuld styrke og zoomet til 105mm. Den opmærksomme læser vil have lagt mærke til at jeg ikke har stillet youngtrut flashen op og det er helt korrekt, for jeg gad ikke..

SB-800 til venstre og LP160 til højre.

Som i kan se er der ikke meget forskel fra LP160 til SB-800, hvilket er et rigtig godt tegn. Hvorfor tester jeg i en skov? Jo fordi en skov har den egenskab at den æder alt lys. Der er intet der reflekteres og jeg kan derfor teste hvor lang LP160 kunne opfange de infrarøde signaler og det var meget langt. Faktisk kunne den opfange det en lille smule længere end SB-800, men hvem gider gå så langt i hverdagen.

Yuongong (flashen der ikke må benævnes) gider jeg slet ikke snakke om. Den er bare med som fyld i tasken, lidt ligesom de ekstra ”venner/bekendte” man inviterer til en stor fest bare så man kan fylde lokalet op men man gider ikke have noget med dem at gøre bagefter. (Nu skal du ikke føle dig truffet Mads).

SB-800 til venstre og LP160 til højre.

Jeg har haft LP160 igennem alle de prøvelser som jeg udsatte ”flashen der ikke må benævnes” for og den har bestået med glans. Jeg ville overhovedet ikke være nervøs for at skulle bruge denne flash til et vigtigt fotoshoot, men på den anden side, så køb lige 2 for en sikkerheds skyld :-).

Uanset hvilken vej jeg vendte og drejede LP160’s IR sensor væk fra flashen på min kamera, fyrede den af, også når den pegede ned mod jorden og det er lækkert at man ikke skal være så omhyggelig med sigtelinier.

Dog skal det siges at den på ingen måder kan hamle op med for eksempel Nikons flagskibe i flash, SB-800 og SB-900. Det er dyre flash, men de holder til alt (også vand – siger Brian) ogm så kan de det hele med TTL og highspeed sync og alt det pladder. LP160 er for den økonomisk bevidste fotograf (altså dem der er på røven).

Til sidst!

Her er hvad der sker med flash som ikke gør sig fortjente til en hæderskronet tilværelse hos fotomalia.

Jeg overvejede længe hvad der skulle ske med ”flashen der ikke må benævnes”. Jeg snakkede med en kammerat i Norge som har en Magnum 44. (lovligt! han går på jagt med den… så ka de små fasaner lære det!) men han mente ikke den ville gå igennem tolden ved postdanmark (det tror jeg heller ikke, der var nok bare en tidligere straffet postmedarbejder der havde stjålet den… nok om det..)

Jeg tænkte på at køre den over med en bil, men jeg har ikke en imponerende Hummer stående og det ville have set lidt fladt ud med min Citroen Berlingo, den har ikke helt samme pondus!

DSC5057

Hvad med rundsaven? Jaaaaa!! Men så alligevel, der skal mere til!

Så var det jeg kom i tanke om min lækre 70 punds compound dræber bue og mine labre carbon pile med sygeligt skarpe jagtspidser og tænkte he he he he harh harh haaarrggh!!

Buen er spændt!

Jagtspidsen er slebet!!

“Flashen der ikke må benævnes” har fået bind for flashhovedet og afventer sin dom!!!

Harh harh harh hargh aaaaarhhahahahaha haaaaaaaaaaargh!!!!!

Det er en fantastisk lyd når pilen flænser gennem plastik og print og man kan høre stumper fra flashrør og parabol regne ned i gruset.

De to mestrer fyrer en afskedssalut for en falden bekendt. De har trods alt delt taske længe….

R.I.P lille kineser…..

Tak fordi i kiggede med.

Relateret indlæg

35 Kommentarer

Brian Bannerskjold december 7, 2013 - 3:52 pm

hvor mange links er der idag ,har kun fundet et indtil videre 🙂

Besvar
Brian Bannerskjold december 7, 2013 - 4:04 pm

god dejlig humor den er skrevet med hahaha

Besvar
Brian Bannerskjold december 7, 2013 - 4:08 pm

har et forslag til at skyde den 3D printer i stykker fra sidste år ,den må da være pænt dårlig når der aldrig kom en anmeldelse af den 😛

Besvar
Kim Sørensen december 7, 2013 - 4:11 pm

Jeg har også kun fundet 1 – men det har jeg til gengæld fundet 1 gang før i år?

Besvar
Kim Sørensen december 7, 2013 - 4:40 pm

Sfandt jeg 1 til – og det var nyt 🙂

Besvar
Søren Skovsgaard december 7, 2013 - 4:13 pm

Fundet og afkodet – måske. Jeg har sendt mit bud, men er vi enige om at det er et bit.ly link i allerede har brugte tidligere i denne måned, som i nu bruger igen.

Med andre ord jeg vil gerne bruge af min street credit til at vide hvis jeg ikke har tydet svaret rigtigt.

Besvar
Brian Bannerskjold december 7, 2013 - 4:22 pm

er ret sikker på der er 2 indtil videre ,det er bare ikke nemt at læse det.

Besvar
Søren Skovsgaard december 7, 2013 - 4:42 pm

Tak Brian Bannerskjold. Så er link 2 fundet. Spændende om der er flere 🙂

Besvar
Brian Bannerskjold december 7, 2013 - 4:44 pm

jeg kan skutte få det andet link til at finde goecker 🙂

Besvar
Per Teilmann december 7, 2013 - 7:09 pm

Det er vist slut med max-score 🙁

Besvar
Kasper - fotomalia.dk december 7, 2013 - 11:28 pm

Jeg er ikke meget for at hjælpe, men der er to links i dag 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk december 8, 2013 - 7:44 am

Hold nu op du stinker til Photoshop…

Jeg har lige været dit indlæg igennem, og har fundet begge links, men det ene er jo stort set umuligt at bruge, da man skal kunne tyde dit Photoshop arbejde – og det er jo cirka lige så nemt som at sætte Mads til at forklare hvordan motoren på en bil fungere..

Det andet …………er rimeligt nemt at finde ………….. trods de snedige forhindringer…………… – du sætter virkelig læserne på prøve!

Besvar
Jesper Videbæk december 8, 2013 - 8:28 am

Har fundet den ene men kan simpelthen ikke tyde det Berlingodæk :-/

Besvar
Brian - fotomalia.dk december 8, 2013 - 8:34 am

Helt enig, den må han vist bare give som tegn på manglende evner!

Besvar
Kim Sørensen december 8, 2013 - 9:39 am

tror i ikke bare i skal have jeres syn tjekket? Jeg havde ikke problemer med at afkode det…

Besvar
Jesper Videbæk december 8, 2013 - 10:03 am

Jeg er blevet synet i år.
Havde du 3D briller på?

Jeg læser
l1LPkrimskramsx eller
I1LPkrimskramsx og synes krimskrams ligner et 5 tal og alt i alt bliver det til bit.ly/krimskrams og det fører ingensteder hen.

Besvar
Søren Skovsgaard december 8, 2013 - 10:37 am

Jeg er fuldstændig enig Jesper – det er ikke for mænd at læse det der. Jeg bad min kæreste kigge på det og hun mente at 1 tallet nok var et f (hvordan pokker hun kunne se det) – og det virker om end det er et genbrugslink – men når det nu er så utydeligt at læse, så må det være det rigtige.

Besvar
Jesper Videbæk december 8, 2013 - 11:19 am

Tak, det hjalp. Linket er genbrug men det er indlægget også så det passer jo meget godt sammen.
Ellers må han jo bare give os det ekstra lod < 😉

Besvar
Brian Bannerskjold december 8, 2013 - 1:04 pm

tak søren ,sådan havde jeg aldrig tydet det 1 tal.

Besvar
Jørgen Lawaetz december 8, 2013 - 2:27 pm

TAK til din kæreste, uden jeres hjælp ville jeg stadig forsøge med 1 🙂

Besvar
Jesper Videbæk december 8, 2013 - 8:32 am

Købte i øvrigt sådan en LP160 dengang og den er stadig min foretrukne nr.2 flash.
Den fungerer perfekt som optiske slave.

Det var tider dengang Kasper blamerede sit vanvid for åben skærm <;-)

Besvar
Brian - fotomalia.dk december 8, 2013 - 8:35 am

Ja det skal vi have tilbage!!! Så det er med st give ham noget ros når han gør det!!!

Besvar
kim december 8, 2013 - 1:11 pm

Kom hjem fra en tredages tur til London i fredags.
Efter at have pakket ud er jeg nu håbløst bagud, så hvis nogen vil hjælpe mig med at snyde og vinde over hende den anden, så send mig venligst jeres resultater til min mail.

#DiskretionErEnÆressagSelvfølgelig

Besvar
Jesper Videbæk december 8, 2013 - 2:22 pm

Vidste ikke de havde hollandske coffeshops i London.

Besvar
kim december 8, 2013 - 10:33 pm

heh,
London via Amsterdam.

Besvar
Dorthe december 8, 2013 - 2:08 pm

Så er begge dagens koder fundet 🙂

Rigtige mænd kører ikke i Berlingo – nul Street Credit der.

Besvar
Jesper Videbæk december 8, 2013 - 2:23 pm

So true … ;-D

Besvar
Kasper - fotomalia.dk december 8, 2013 - 10:28 pm

Rigtige mænd kører ikke i andet!!

Besvar
Dorthe december 8, 2013 - 2:41 pm

Åbner i snart dagens låge ?

#KanIkkeVente

Besvar
Per Teilmann december 8, 2013 - 3:50 pm

En god nats søvn og kraftig pudsning af briller (så f kunne ses) … så er vi oppe på max igen :p

Besvar
Christian Riise Wagner december 8, 2013 - 6:13 pm

Skal nu også lige siges til Yongnuos forsvar at de har lavet nogle gode produkter. Har deres YN560-II og III, og dem er jeg bestemt ikke utilfreds med! Når det så er sagt, så synes jeg også klart at buen og pilen var den bedste måde at ende en af de mindre gode modellers dage på.
Ét link fundet i dag… Oh well, det er vel bedre end ingenting 😉

Besvar
Jacob Almtoft december 8, 2013 - 10:29 pm

*@%# og pis… kan ikke få den med prikkerne til at give mening. Har dog efterhånden besøgt en helt del japanske sider.

Besvar
Jesper Videbæk december 9, 2013 - 6:49 pm

Punktum!

Besvar
Thomas Henning december 9, 2013 - 9:41 am

Jeg må vist opgive nr 2 for nu 🙂

Besvar
Bjarke Buus december 10, 2013 - 11:47 pm

Så blev 2. link også fundet, sikke en aften, nu kører det.
kommer til at drømme om Fotomalia i nat

Besvar

Smid en kommentar til os