Ugens dummeste indlæg..

af Brian - fotomalia.dk

Okay jeg må jo nok krybe til korset og tilstå at jeg har lavet en Kasper (altså lavet noget rigtig rigtig dumt) for der var jo ikke meget udfordring i den sidste udfordring.. Men så kan i få en lille bonus historie i stedet for..

Graviditetstest!

Som alle efterhånden har fundet ud af, så var dyret på billedet fra den anden dag, en haletudse fra en sporefrø. Jeg bukker mig i støvet for de skarpe hoveder der følger med her på bloggen – blir helt nervøs for at skrive noget mere, for det køre da ikke lige for mig, men så kan jeg jo se hvordan Kasper har det til dagligt (jeg sviner lige Kasper lidt i håb om at dette, måske tager lidt fokus fra at jeg er en spade)..

Her får i lige et billede hvor man kan se lidt mere af haletudsen – læg mærke til nervebanerne der løber til øjne, næse og øre…SEJT

Anyways… Sporefrøen er en rigtig spændende lille frø, og man har faktisk brugt den som graviditets test helt frem til 1960érne, den var, efter sigende, ret pålidelig – Sejt! I 1930érne fandt forskere ud af at urin fra gravide kvinder fik hun frøerne til at ligge æg! (hvordan de opdagede det ved jeg ikke). Man fandt også ud af at det var hormonet gonadotropin i kvindernes urin der fik frøerne til at smide deres æg.

Her lige en voksen frø, så i også lige kan se hvordan sådan en ser ud..

Testen fungerede ved at man injicerede urin fra en kvinde ind i en frø, og hvis frøen så smed æg inden for 24 timer, så var der en stor sandsynlighed for at kvinden var gravid – så er det man tænker, stakkels frøer og godt man har fundet på andre løsninger, for det er da et usselt job!

Nå det var lige lidt bonus viden, efter en rigtig fesen udfordring, meen jeg skal nok se om jeg kan finde noget der kan rygge lidt i de små grå!

Relateret indlæg

Smid en kommentar til os