Luk op for dit personlige fotografi

af Jakob Kjøller

Et af de spørgsmål, jeg oftest får, er: “hvordan finder jeg det gode motiv/billede?” Helt ærligt og ikke pakket ind: der er ingen formel og du skal selv ud og lede !

Det, jeg kan gøre, er at give dig nogle værktøjer og hjælpe dig undervejs. Det er den helt samme måde, som jeg selv bliver bedre på.

Jeg har altid et kamera med mig. Enten et lille lommekamera, et stort systemkamera eller bare kameraet i mobilen. Derudover har jeg et par mentorer, der hjælper mig med forskellige dele af fotografiet.

Otte torsdage aftener, vil vi mødes og dykke ned i den fotografiske verden. Vi vil snakke om store og små fotografer, og ikke mindst dit fotografi.

Vi skal lede efter dit personlige fotografi, hvorfor du fotograferer og finde din fotografiske stemme.

Bare fordi man har fast arbejde, betyder det ikke at man ikke kan fotografere hver dag.

Hvem er du?

Du har et kamera af en art. Og enten ved du, hvordan ISO, blænde og lukkertid virker, eller også er du bedøvende ligeglad.

Du har ingen anden interesse end, at få det rigtige billedet ind gennem objektivet og ind på sensoren (eller filmen). Det er det billede, der vækker en begejstring i dig selv og os andre (men mest dig selv). Og så er det fuldstændigt lige meget, om det er efter alle de fotografiske regler, eller skudt fra hoften i bevægelse eller bare sløret og uskarpt.

Du er interesseret i at finde din personlige stil og begynde at fortælle dine historier. Om det er et billede ad gangen eller større serier.

 

>> Læs evt. Har du noget at fortælle? – Del 1 og  Har du noget at fortælle? – Del 2  <<

 

Du har en idé om, hvad du vil fotografere.

Med et lomme kamera kan en flyvetur få helt ny energi.

Hvad kan du forvente?

Med udgangspunkt i dine billeder vil vi snakke om dig dine interesser, og hvor du vil hen som fotograf. Mit mål er enkelt: du og dine holdkammerater skal gå ud af døren som bedre fotografer. Det foregår ved “bordet”, hvor vi kigger på printede billeder. Jeps, måske “oldschool” men du forstår hvorfor, når du oplever det.

Vi vil tage udgangspunkt i andre fotografers arbejde. Jeg vil vise, hvordan de og jeg selv gør, samt give kritik på dine billeder. Det vil foregå i en blanding af præsentationer eller bøger (jeg har en ret god samling). Stærkt inspireret laver du nye billeder til næste gang.

 

>> Læs evt. Vil du også tage anderledes, skæve og ”ikke pæne” billeder med kant? <<

 

Opgaverne jeg stiller fra gang til gang, vil være emnebaseret. Men du vil også opdage, at et emne kan være meget bredt og åben for fortolkning

Men en ting er sikkert: du skal ud at stå på kanten, helst lidt ude over, og det kræver at vi alle sammen er klar.

Jeg har en undervisningsplan, men den er fleksibel og er der et emne som skal undersøges mere, gør vi det.


Hvad forventer jeg?

Jeg forventer, at du er åben for nye idéer, tanker og muligheder. Det er helt fint, at du er fasttømret i dit fotografi. Bare du ved, der ikke er een løsning der passer alle og husker på, at der er en grund til, at du har tilmeldt dig.

Første gang vi mødes kan du tage dine bedste skuffe‐billeder med. Men så er det også slut. Jeg forventer, at du møder op med nye billeder, fra gang til gang. Du skal simpelthen ud og lave billeder. Ellers bliver du ikke bedre.

Jeg har fået et “spark” til at komme videre med, hvad jeg vil med mit foto.
Øve mig i at sætte ord på billeder, også andres.
Tænke over hvorfor jeg tager dette billede eller mere, hvorfor gemmer jeg dette billede.
– Jette Nielsen

Lyder det som noget for dig ?
Så er der kun en ting at gøre. Sæt kryds i kalenderen, otte torsdag aften fra kl 18:00 – 20:30, og tilmeld dig nedenfor.

Hvem er jeg?

Jeg hedder Jakob Kjøller, og jeg er bogstaveligt vokset op med et kamera i hånden. Sidste år, stod jeg i december og en workshop og sagde “Det her skal jeg gøre hver dag” til min underviser.

I dag har jeg efter knap to årtier i IT-Branchen valgt at skippe mit dag job og kastet mig ud i fotografien, fra jeg står op om morgen til jeg går i seng om aften.

Jeg arbejder både med personlige projekter, samt kunde opgaver, og det spreder sig bredt, med alt fra dokumentariske opgaver til bryllupper, portrætter og landskaber.

Derudover har jeg bla., udover at afvikle egene workshops, været fast underviser for Nikon Nordic, afviklet et fem uger langt forløb på Fotodage Viborg, samt været dommer i nationale fotokonkurrencer.

DET PRAKTISKE

Sted:
Jakob Kjøller Studio på
Fuglebækvej 2 a, 1
2770 Kastrup

Deltagere: Max 10 deltagere

Tid de følgende torsdag aftner kl 18:00 – 20:30

  • Efterår 2019: 26/9, 3/10, 8/10, 22/10, 7/11, 14/11, 21/11, 28/11
  • Vinter 2020: 16/1, 23/1, 30/1, 6/2, 20/2, 5/3, 12/3, 19/3

For tilmelding skriv til workshop@jakobkjoller.dk med:

  • Navn
  • E-mail
  • Mobil nummer
  • En kort besked om dit mål med forløbet

Derefter sender jeg en opkrævning og denne er betalt, er din plads sikret.

Jeg håber vi ses 🙂

Relateret indlæg

Smid en kommentar til os