I dag tænkte jeg, at vi skulle kigge lidt på noget af det fotogrej jeg skal have med, og jeg vil med det samme afsløre, at jeg er helt oppe og køre, for jeg har været i Goecker Århus, og de har valgt at hjælpe mig lidt – Fuck det blir tungt!!

Hvad skal med? Super Boss?

Som I nok kan regne ud, så skal jeg have en hel del grej med, og som jeg skrev i indledningen, så har jeg også lidt ekstra med som jeg har lånt af Goecker Århus – Nå nok snak, lad os kigge lidt på pakkelisten.

Jeg har valgt at udelade det grej jeg har med til fotofælderne, for det poster jeg lige i en anden post, der kun handler om det setup.

Boss, eller som min dejlige kone kalder ham,… Super Boss, han vil gerne med, men det kommer han ikke, han skal holde øje med mine tøser imens jeg er væk.

Nikon Grej

 • Nikon D3
 • Nikon D700
 • Nikkor 14-24mm f:2.8
 • Nikkor 24-70mm f:2.8
 • Nikkor 70-200mm f:2.8
 • Nikkor 200-400mm f:4
 • Nikkor 105mm f:2.8
 • Nikkor 1,7 telekonverter
 • Nikon SB900
 • Nikon SB800 (2)

Ja ja jeg ved godt at der mangler nogle speedlights, men jeg skulle jo bruge noget lys! D3, D700, 70-200mm, 200-400mm, 24-70mm, 14-24mm, 105mm, 1,7T.

Med dette setup er jeg godt dækket ind hele vejen fra 14mm, og ja, hvis nødvendigt, helt op til 680mm. Jeg har de vigtigste brændvidder dækket med rimlig lysstærke objektiver, og glas i meget høj kvalitet. Kameramæssigt er jeg også dækket godt ind med et D3 som primær hus, og D700 som backup og begge kamerahuse arbejder godt under dårlige lysforhold.

Stort set hele setuppet er vejrforsejlet, hvilket er rigtig godt i de vejrforhold som jeg kommer til at skulle arbejde i.

Stativ og lys grej

 • Manfrotto stativ
 • Manfrotto monopod
 • Manfrotto Lightstand
 • Manfrotto Magic arm
 • Manfrotto Justin Clamp (2)
 • Paraplyer
 • Speedlite pro kit
 • Gels
 • Trådudløser (med bulb-lås)
 • Trådløs trådudløser
 • Hvid og sort baggrund

Lidt blandet, men fra højre ligger mit kompakte portræt lys 😉

Tja, der er ikke så meget at sige til denne del af grej listen for det giver jo rigmeligt meget sig selv..

Tasker

 • Lowe pro Phototrekker AW
 • Lowe pro Dry zone 200 (vandtæt)
 • Lowe pro Dry zone Rover (vandtæt)
 • Pelicase 1550
 • Bælte bæresystem

Igen er det ikke det hele der er med, men det var lige det der var her hjemme, resten ligger i skoven..

Jeg har endnu ikke helt fundet ud af, hvordan jeg pakker alt grejet på den mest optimale måde, men jeg regner med at bruge bruge Phototrekkeren og pelicasen til at transporere det meste af grejet som “carry-on”, og så skal der pakkes en del af det i en af de to Dryzone som Asser så tager med på flyet. Vi skal på flere tidspunker på turen ud og sejle i kano, og her regner jeg med at pakke de meste af grejet i Pelicasen og den store Dryzone, da det kan ske at kanoen vælter.
Peli case styre!!! Det er da grej lir

Nikon D3 og Nikkor 200-400mm f:4 – Mange tak Goecker Århus

Goecker Århus er hermed lige blevet min aller ynglings grejpushier – de har nemlig indviliget i at låne mig dette setup, da de syntes projektet var vigtigt, og fordi de også mener at naturbevarelse er et vigtigt emne at skabe opmærksomhed omkring. Igennem den sidste planlægningsfase har Goecker været været en kæmpe hjælp for mig, og jeg har kun en kæmpe tak til dem, og især Claus for hans tid, og for hans tålmodighed, trods det at jeg har ringet til ham en del gange.

Nå til rigget…. Nikon D3 med Nikkor 200-400 f:4 VR fuck det er lækre sager og fuck det er tungt…

I ved hvad man siger om mænd med store objektiver ikke?

Man kan godt tage billeder håndholdt (tog flere på 1/80sek), men ikke lang tid af gangen – måske det er mine små arme der snakker. Jeg har brugt et par timer idag på lige at lære objektivet at kende, og her brugte jeg en monopod, hvilket fungerede rigtig godt, og den er rigmelig nem at tage billeder helt ned på 1/60sek (hvis motivet sidder stille).

Et meget hurtigt portræt af en trompeterfugl. D3 – 200-400mm – 400mm – f:4 – 1/125sek – ISO 1600

Objektivet er ret specielt, og det er nok ikke det jeg kommer til at bruge mest, men det sætter mig i stand til at fotografere motiver, som ellers ville være uden for min rækkevide – Fuck jeg glæder mig, kom bare Hr. Jaguar, jeg er klar!

Jeg håber I syntes det var spændende at komme en tur med i min fototaske. Hvis jeg har glemt noget, eller hvis der er nogle spørgsmål, så skriv endelig en kommentar, det varmer altid 😉

Relateret indlæg

7 Kommentarer

Jacob Almtoft september 8, 2010 - 9:14 pm

Savle savle… tror min venstre nød er klar til at ofre sig selv for det stykke glas!

Besvar
Bornholmeren september 8, 2010 - 9:40 pm

En fesen sag, på 3.3kg.. tsk ;o)
Fovitech havde foredrag for ISO8000 igår i århus, hvor de havde et mindre udvalg af Sigma objektiver.
De havde desværre kun deres 200-500mm f/2.8 (16kg) med canon morunt med, så jeg prøvede den med EOS 1000.. og det er bestemt ikke et objektiv man liiiige tager et par timer håndholdt med ;o) men har man råd til sådanne et objektiv, så burde er også være råd til fitness center medvidere…

Udvalget fra aftenen http://biiip.dk/_DSD8745_new_srgb_denoise_web.jpg ;o)

Besvar
mads september 8, 2010 - 9:57 pm

Er du nu sikker på at du har nok med 🙂 forresten megasjovt billede af dig og ham fra Ramasjang 😉

Besvar
Søren Skovsgaard september 8, 2010 - 10:48 pm

Som den grejnørd man jo er, er giver sådanne indlæg jo altid lidt ekstra mundvand.

Når jeg tænker tilbage på et gammelt indlæg hvor du snakker om glæden ved både at have et DX og et FX hus, hvad er så grunden til at der ikke er et D300 med til brug, når der skal bruges længere tele. Er det iso performance så meget bedre på FX kameraerne, og måske af højere prioritet i de omgivelser i skal ned i?

Besvar
Bent Vilain september 9, 2010 - 10:21 am

Jeg er bare “SÅ GLAD” for det ikke er mig der skal afsted! og så med det udstyr.Rigtig godt tur og gi den nu gas!

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk september 9, 2010 - 2:12 pm

Ha ha ha 🙂 Det er et genialt billede af dig og Asser! Tja hvad er det nu man siger om potensforlængere…..

Så er det lige at man ikke skal ud i at baggagen er sendt et forkert sted hen 🙂

Lækkert grej! Du er en forkælet mand Brian. 😉

Besvar
Brian september 12, 2010 - 10:15 am

Ha ha tak for kommentarene, Ja det er en ordenlig bandit jeg har lånt, hvis jeg nu bare lukker øjnene tror i så ikke at Goecker glemmer den..

-> Søren – Jeg har både DX og FX med, men jeg kommer primært til at bruge DX til fotofælder. Men Jeg vil faktisk også hellere bruge FX da jeg nok ofte kommer til at arbejde på ISO værdier på over 800-1000, og jeg tror at jeg primært kommer til at arbejde på under 200mm – 200-400mm er med, men kommer nok kun frem i 10% af tiden..

Håber det var svar nok..

Hov – Bornholmeren det er en Kanon det der, så er 200-400eren jo bare en lille spif ved siden af..

Besvar

Smid en kommentar til os