Ansøgnings billeder

af Theis Poulsen

Hej lang tid siden, kunne du ikke tænke dig at hjælpe mig med nogle billeder til min ansøgning? Kender du den sætning og siger du ja eller nej?

Sig nu bare ja

Jeg lever af mit fotografi, men det betyder ikke at jeg ikke vil hjælpe. Det er ikke sikkert det er gratis, men er det venner eller bekendte så må man jo lave en god pris til dem. Lever du ikke af dit fotografi og du har venner der spørger så sig for pokker ja. Det er god øvelse for dig og i kraft af du gør det gratis er der ikke noget pres.

Husk dog at der  også skal være plads til noget sjovt 🙂

Billeder til ansøgning

Forleden dag fik jeg en besked på Facebook fra en ven og tidligere kollega. Kort sagt gik den ud på at hun skulle til at søge praktikplads i forbindelse med hendes uddannelse, som journalist og derfor skulle bruge nogle profilbilleder. Jeg sagde ja det ville jeg selvfølgelig godt hjælpe med. Vi fandt ud af hvornår det passede og aftalte at mødes i mit studie, så kunne vi finde ud af hvad vi så lige gjorde.

Da dagen kom racede jeg ud i studiet og gik og gjorde lidt klart. Kort før aftalte tid ringer hun at bilen ikke vil starte, men at hun lige finder ud af noget. Lidt efter kommer beskeden om at hun er på vej.

Ankomst, store krammere og lidt hyggesnak om at det er alt for længe siden, du ved sådan som sådan noget altid går. Nå nu kommer så det store spørgsmål. “Hvad skal vi lave?” Øhh ja du ved jeg skal bare bruge noget til mine ansøgninger jeg ved ikke lige. Det er jo meget typisk og vi skal jo også lige i gang. Det skal jo hellere ikke være for nemt 😛

Starten… zzzzZzZzz

Vi startede meget stille og roligt ud med en hvid/grå baggrund. Så kunne vi jo ligesom komme lidt igang.

Første opsætning var ikke noget vildt og der skulle lige varmes op

Som i kan se herover så er første skud aldrig lige det bedste man ender ud med. Men der skal som sagt varmes lidt op og vi endte ud med bedre billeder på den hvide baggrund, men det blev aldrig rigtig unikt.

Sæt 2

Vi rykkede lidt videre og prøvede noget lidt andet.

Setup nr. 2 – nu sker der lidt mere

Så kom vi videre til setup nummer 2 hvor vi tog en væg i brug og fik skabt lidt mere dybde. Der er smil på og en fornuftig dybde i billedet. Helt ok og kan fint bruges, men det er stadig lidt hmmm..

Sæt 3

Nu skal der ske lidt mere og vi bliver lidt mere kreative, men stadig stille og roligt, meget brugbart.

Første billede i setup 3

Her har jeg brugt en v-flat board som baggrund, det har noget texture og den fordel at jeg kan placere det hvor jeg har lyst til i forhold til lyset. Billederne her er naturligt lys fra et vindue placeret ret højt.

 

Setup 3, med lidt mere dybde

Der skal faktisk ikke ret meget til for at billedet ændre sig en del. Her står modellen bedre og virker ikke tillukket, men derimod mere imødekommende. Jeg har taget et skridt tilbage og fået lidt mere med. Det gør at man ser lidt af baggrunden bag pladen. Der kan være for og imod i forhold til dette, men det er med til at give lidt dybde og virker i mine øjne rigtig fint.

Farve tid

Indtil nu har det hele været meget monokromatisk, men det ændre vi nu på og for sat lidt mere farve på.

Frisk rød baggrund der giver noget helt andet end den typisk hvid/grå/sorte

Den røde baggrund gør helt sikkert noget helt andet. Der er ingen tvivl om at det er noget, som ikke vil være i ret mange ansøgninger. Det ser jeg klart som noget positivt da det lige vil få folk til at stoppe op og se hvad det er for en størrelse.

Nu er det tid til det sjove

Da vi havde skudt en stribe billeder på den røde baggrund snakkede vi lidt frem og tilbage, skulle der laves mere? Vi havde en del forskelligt og kunne egentlig fint sige at det var det.

Sådan lidt i sjov og uden rigtig at ville sige det snakkede hun lidt om et citat med nogle citroner og at hun skulle have haft en med. Sådan noget skal man jo ikke sige til mig når jeg står med et kamera i hånden. Resultat var hun blev smidt ud i bilen og hen i Rema 1000 efter nogle citroner.

Mange bolde i luften?

Fokus på den enkelte opgave?

Så kom vi i gang og fik lavet noget der var lidt sjovere. Som ansøgning skal der laves en hjemmeside, så der er plads til mere end et billede. Disse er lidt sjove, lidt anderledes og der kan hurtigt kastes en typisk ansættelses metafor på.

Now let’s go CraZy

Nu var den seriøse del over og der skulle til at ske noget 🙂

Tæt på og mere vidvinkel så for man noget helt andet. Skørt og sjovt og i øjne faldende.

Så var det tid til at gå All-in 

Til slut var det selvfølgelig tid til at gå all-in og presse citronen lidt 😉 Der blev klemt, bidt og ja det der med at smile var egentlig nemt selvom citroner er sure. Skide sjovt det var det og største skade var da lidt citronsaft fandt vej til et øje.

Tør du?

Det er spørgsmålet, tør du være med til at presse dit motiv lidt til at prøve noget anderledes? Det er super fedt når man får prøvet lidt noget andet. Faktisk ender det ofte med at være de bedste billeder. Det er også ofte her at du har det sjovest og næsten altid her du lærer mest.

Så næste gang din gode kammerat, fætter, onkel eller din søsters venindes hunds fætters mor spørger om du lige kan hjælpe med et portræt. Så lad værd med at tænk at det gider du ikke fordi det er kedeligt. Skynd dig at sige ja og tænk så lidt ud af boksen. Det kan godt være du skal lave det almindelige portræt også, men prøv og få plads til noget sjovt og anderledes også.

Journalistelev / praktikant

Sider der nu tilfældigvis nogen som mangler en journalistelev så råb lige højt. Så skal jeg nok sætte dig i forbindelse med hende du skal bruge, for der er ingen tvivl om at vi her har med en vinder at gøre.

Relateret indlæg

Smid en kommentar til os