Dolly ombygning efter MTB shoot.

af Kasper - fotomalia.dk


Ja det er jo nok ikke gået ubemærket hen at vi her hos fotomalia har været i skoven med alt vores grej, deriblandt den dolly jeg har bygget i en tidligere post.

Dollyen virkede faktisk helt efter hensigten og det har vist sig at være et uunværligt redskab når man skal filme nogle lækre flydene klip men der skal lige laves et par ændringer.

45mm rør

Jeg havde oprindeligt bygget den med 45mm PVC rør, men da vi skulle bruge et langt track til dollyen i skoven fandt jeg på at købe nogle billige “elektriker-rør” i Silvan – dem som man bruger til at føre ledninger i vægge med.
De var meget billige og den kørte helt perfekt på dem, men desværre sad hjulene nu så tæt på jorden at de hele tiden ramte blade og sten.

Tynde elektriker-rør

Nu har jeg købt nogle nye elektriker-rør som er 3/4tommer istedet for de almindelige tynde rør. Dem kan man få hos en el installationsforretning og jeg gav 10kr meteren, så det er meget billigere en de PVC kloakrør jeg startede med.

De nye 3/4 tomme rør

Disse nye rør er helt perfekte. Som i kan se holder hjulet stadig fint fat i røret med den lille diameter og det gør at selvom tracket ligger lidt skævt, så retter hjulene det op mens den kører.

Som i kan se er der meget gaffatape på dollyen. Det var for at holde et ministativ fast som Mads havde med, for at kunne spænde kameraet fast, det havde jeg nemlig ikke fået lavet inden 🙂
MEN nu har jeg købt et lille Manfrotto kuglehovede til næste gang.

Den grå pølse er en af de vægte som jeg opgraderet dollyen med. Den bruges til at give mere tyngde til dollyen så den bedre følger tracket.

Jeg håber i også har lært noget af denne omgang. Det kan kun blive bedre 🙂

Relateret indlæg

7 Kommentarer

Mads april 30, 2010 - 12:44 pm

Glæder mig til at afprøve Rollergirl v.2.0. Håber i får nogle fede skud i kassen i weekenden – satser på at mit kamera kan holde til at blive kastet ud fra 3 kilometers højde 🙂

Besvar
Frederik Overgaard februar 20, 2011 - 10:21 pm

På det første billede, sidder der noget rødt i elektrikerrørene. Hvad er det?
Jeg er selv ved at bygge, og mangler lige noget smart til at sætte rørene sammen med indvendigt..

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk februar 20, 2011 - 10:45 pm

Hej Frederik.

Det røde er bare nogle rør jeg fandt, som tilfældigvis passede indeni elektrikerrørende. Det er for at kunne samle det hele på lokation uden at skulle slæbe på så lange rør. Jeg mener jeg har lavet hver sektion 1,5 meter, og så samler jeg dem med de røde rør.

Besvar
Frederik Overgaard februar 20, 2011 - 10:48 pm

Hmmm.. Ved du hvor man sådan lige kan finde sådan nogle rør?

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk februar 20, 2011 - 11:06 pm

He he 🙂 det er dælme et godt spørgsmål. Fra starten ville jeg have brugt de ny plastik “korkpropper” til vinflasker, men jeg ved heller ikke hvor man får fat i dem..

Hvis jeg var dig, ville jeg tage en stump elektrikerrør med i byggemarkedet og se om de har en rundstok af træ der passer eller som nemt kunne slibes til, eller måske har denoget andet du kan bruge, det er det jeg normalt gør 🙂

Besvar
Frederik Overgaard februar 20, 2011 - 11:11 pm

Jamen det kan da være jeg skal til at gemme vinpropper..? 🙂
Sidst jeg var en tur i byggemarkedet fandt jeg ikke noget, men så må jeg jo af sted igen

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk februar 21, 2011 - 9:33 am

Ha ha ha 🙂

Ja hvis du skal bruge propper nok til 10 meter skinner, så tror jeg ikke at du kan få gode videoklip efter så mange flasker 🙂

Men jeg er sikker på at Silvan eller andre, har nogle trærundstokke der kan bruges.

Besvar

Smid en kommentar til os