Fra RAW til JPG

Kender du det, når du åbner dine filer i f.eks. Lightroom, så ser de rigtigt godt ud, og vupti, så er de flade og kedelige, hvad skete der lige der?

Raw filer er den ukomprimerede udgave af filerne, der er hverken tilføjet kontrast eller farve profiler, det er grunden til at den bliver flad og kedelig.

På RAW til JPG viser jeg dig, hvordan du kan håndtere dine billeder på din computer, hele vejen fra import fra kameraet til hvordan du få dem hurtigst ud og videre ud i verden, hvor de kan blive vist frem. 

Fra RAW til JPG

Med digital kameraet fik vi let adgang til at tage og dele billeder med resten af verden. Det vi også fik, var rigtig mange billede filer, nogle gange for mange filer, hvor det kan være svært af finde de billeder du allerde har taget frem igen.

På workshoppen lære du at arbejde og håndtere dine billeder, lokalt på din computer. Jeg vil komme ind på hvordan du lettest, kommer fra filen på kameraet, til en JPG fil du kan dele med familien, venner og ja, resten af verden. Men ikke mindst så lære du, hvordan du hurtigt finder billeder, du har taget frem igen.

 

Jakob er inspireret af “det fortællende” billede, som har påvirket hele hans billedesyn. Hvor fortællingen står i centrum for hans virke som fotograf. Selv formulerer han det således, at billedet ikke behøves at være perfekt, men at det skal fortælle en historie. Ikke noget man nødvendigvis kan se ud af fotografierne, da de står meget præcise, teknisk som æstetisk set. Billederne har allerede været udstillet i en række gallerier og andre udstillingssteder.  Sidste år, som optakt til udgivelsen.

Med øje for det enkelte, og balancen mellem det naturlige og det kunstige lys, samt op imod 1000 portrætter, af alt fra modeller, hr og fru Jensen til direktører og bestyrelser, har Jakob Kjøller skudt og belyst sig igennem de sidste seks år. Derud over er Jakob tilknyttet Nikon School, hvor han blandet andet underviser i speedlights.

Ellers kender de fleste nok Jakob Æbeløe Kjøller for sit flittige arbejde på nettet, først på sin egen blog, derefter på fotomalia.dk.