Video – Farveændring med Hue & Saturation

af Mads - fotomalia.dk
klik på billedet

I dag skal vi lege lidt med at ændre farverne i vores billeder.

I photoshop er der MANGE forskellige måder at ændre en ønsket farve til en anden. Jeg arbejder dog næsten altid med et Hue/saturation adjustment-lag – eller et indstillings-lag om man vil. Det giver mig den fleksibilitet som jeg ønsker i min masterfil. Dvs. at jeg aldrig ændre mit orginalbillede, men kun ændre min farver i mit adjustmentlag. Det er en super mulighed at have, ifht. til kunder som gerne vil se flere forskellige eksempler på et element i flere forskellige farve-varianter og jeg kan hurtigt ændre farven fra f.eks blå til rød på et element.

Man behøver selvfølgelig ikke kun ændre sin farver, man kan også fremhæve sin valgte farve – blot ved at justerer saturation-slideren mod højre eller de-saturate sine farve som jeg har vist i en tidligere video. Der er uendelige muligheder for at ændre farverne i jeres billeder og det er bare med at lege løs.

Jeg vil anbefale at man laver ét adjustment-lag for hvert element man ændre i sit billede og husk at navngive jeres lag f.eks “græsplænen” “bilen” osv. osv… Det gør det meget lettere, hvis i skal ind og lave fin-instillinger på et senere tidspunkt i jeres master-fil.

Jeg ved ikke hvorfor man skulle ændre en gekkos farve – men her kan i se den berømte “rainbow-gekko” 🙂

klik på billedet

God fornøjelse med videoen – og som altid skriv endelig en kommentar, hvis der er noget i gerne vil have forklaret nærmere.

Relateret indlæg

6 Kommentarer

Kim Pedersen april 2, 2010 - 8:14 pm

Hej
Jeg har lige fundet jeres blog og den er super.
Jeg håber at der kommer flere Photoshop videoer, dem kan jeg rigtig godt lide 🙂

Besvar
Brian april 2, 2010 - 9:51 pm

Hej Kim

Det kan du bande på at der gør, mon ikke den gode Doktor Mads tryller noget frem allerede imorgen

De bedste fotohilsner

Brian

Besvar
Photoshop quick tip – Liquify | Fotomalia.dk august 20, 2010 - 12:22 am

[…] hvis man kombinere lidt Liquify med lidt Hue og Saturation farveskift, som vi tidligere har skrevet om, så kan man nå frem til noget der ligner det her (ja ja jeg ved […]

Besvar
Photoshop quick tip – Liquify | FotoMalia juli 2, 2012 - 11:01 pm

[…] hvis man kombinere lidt Liquify med lidt Hue og Saturation farveskift, som vi tidligere har skrevet om, så kan man nå frem til noget der ligner det her (ja ja jeg ved […]

Besvar
Pernille februar 22, 2013 - 3:15 pm

Hejsa.
Super god og præcis video.
Har dog en udfordring: Kan man definere sin farve nærmere, eller kan man “kun” få de farvetoner frem, der kommer, når man kører Hue slideren frem og tilbage? Jeg skal ændre en kuffert til en specifik farve, og der er ingen, der ligner, når jeg arbejder med Hue værdierne… ;o)

Besvar
Mads - fotomalia.dk februar 22, 2013 - 4:00 pm

Hej Pernille, tak fordi du har fundet et af mine gamle indlæg. Fedt at de stadig kan bruges til noget.
.
Du kan faktisk godt ændre en farve til en anden helt specifik farve – jeg skal se om jeg kan skrive mig ud af det. Beklager hvis det kommer til at lyde lidt kryptisk 🙂

1. Åbn dit billede som indeholder den farve som du ønsker kufferten skal have efter ændringen.
.
2. Åbn din “Info” palette. Der står øverst til venstre RGB. Hvis du højre klikker der, så kan du vælge HSB. Så holder du herefter din cursor hen over et neutralt sted på farven – altså ikke i højlys og ikke i skygge.
.
3. Noter de tre værdier i din Info-palette under HSB. (Den måler HUE (farve) SATURATION (hvor meget farve) BRIGHTNES (lys) )
.
4. Så kan du gå over på dit kuffertbillede. Så tilføjer du et Hue/sat udjustment lag. Klikker din curser inde i den øverste boks ved Hue-værdierne, så tallene er aktive/markerede. Flyt så din cursor ud på kufferten på et neutralt sted.
.
5. Så kan du se dine HSB-værdier i infoboksen. Nu skal du så i gang med at tune farverne ind. Det gør du ved at trykke med dine piletaster op eller ned. Du skal få din nuværende HUE-værdi til at matche din HUE værdi som vi noterede ned fra punkt 3. Når tallene matcher, kan du trykke på din tabulator-knap og så skulle dine tal i Saturation blive aktive, nu kan du så få tallene til at matche os ligeledes med Brightness.
.
6. Du vil nok opleve at dit billede nu ser meget underligt ud. Så kan du fylde din maske med sort, så vores jurstering bliver skjult og så kan du male med hvid på kufferten og så skulle den gerne have præcis den farve du har på dit source-billede.
.
– du må også gerne sende mig billederne. Så kan jeg evt. optage en tutorial og bruge det i indlæg, så kan du få min PSD-fil og andre kan måske bruge tippet.
.
Venlig hilsen Mads
.
PS. Beklager hvis min skrevne guide lyder utrolig kompliceret 🙂

Besvar

Smid en kommentar til os