Verdens sværeste motiv!

af Brian - fotomalia.dk
Regnorme æg

Okay, nogen gange kommer man ud for nogle mærkelige opgaver, og jeg har efterhånden fotograferet en hel del –  lige fra lort til lagkage.

Men da jeg blev spurgt om jeg ville tage billeder af dagens motiv, var det alligevel noget helt nyt som jeg aldrig havde prøvet før, og jeg tænkte tjoh det lyder da meget spændende, men ikke specielt udfordrere – men hvor kan man bare tage fejl! Jeg må indrømme, at jeg virkelig undervurderede mit lille slimede motiv – REGNORMEN….

Ja ja nu er der nok nogen derude der tænker, pffff en regnorm, nu må han da lige tage sig sammen for hvor svært kan det være?

Og nej en regnorm er ikke specielt hurtig, nej den er ikke kun fremme i et øjeblik hvert syvende år, og nej man man behøver ikke ligge på lur i et skjul i 137 timer for at få et glimt af den. Men regnormen er nok det mest udtryksløse dyr der nogensinde har kravlet på denne jord – uanset hvad man gør så ligger den bare der, slatten, slimet og slasket.

MosormDe første billeder blev alle meget intetsigende og kedelige

Opgaven lød på at lave billeder af en Mosorm (Dendrobaena octaedra) i sit naturlige miljø, til en PHD opgave, der handler om kobbers indvirkning på regnormens frysetolerance. Billederne måtte gerne vise lidt af regnormens ”personlighed”…. Personlighed?!? okay det er så her at opgaven virkelig blev kringlet.

RegnormMen efter lidt tid, og mange forsøg begyndte der at ske noget

For at løse opgave var jeg nød til at kommet ind i ormens hovede..

Ind og tænke som den.

Men jeg måtte længere ind.

Helt ind i sindet.. og her blev jeg bange.

Hvem havde troet at en regnorm kunne være så dyb og at der var så meget substanse i sådan en lille slimet fætter?

Okay Brian tilbage på sporet!  Det lykkedes mig til sidst at få et par billeder som jeg faktisk er ganske godt tilfreds med, og det til trods for, at det var svært at finde den  rigtige vinkel at portrættere mosormen fra.

RegnormPå dette billede syntes jeg selv, at man får en fornemmelse af liv, en fornemmelse af at der er mere i en regnorm en bare slim, og jeg syntes at dette billede er et godt portræt af Mosormen.

Lidt ekstra

Jeg var så heldig at Anne-Mette, som lavede PHDén, havde både æg og helt ny udklækkede regnorme med, og det kunne jeg selvfølgelig ikke stå for, så de kom også en tur foran kameraet.

Regnorme æg

Regnorme æggene er kun få millimeter lange og meget skrøbelige.

Jeg elsker at blive udfordret, og elsker at opleve at jeg gang på gang kan blive fascineret af de fantastiske skabninger der findes her på jorden – Selv en “kedelig” mosorm.

Relateret indlæg

3 Kommentarer

Marie juni 3, 2010 - 10:36 am

He he sjov opgave – og super billeder – er speciel vild med det billed af æggene.. Det er ikke hver dag man ser sådanne billeder!

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk juni 3, 2010 - 5:58 pm

Hvem f…n skriver en PHD om regnorme??
Jeg hørte engang om en der tog en PHD i Shakespears brug af kommaer??

Nok om det.
Faktisk efter at have set dine billeder og læst posten sidder jeg med en mærkelig fascination af disse dyr.
Jeg synes du – som du selv er inde på, har fanget dyrets “personlighed” rigtig godt.

Fede billeder, sjov post 🙂

P.S. Du tænker nu ofte som en regnorm Brian.

Besvar
Mads juni 3, 2010 - 7:26 pm

hahaha “helt ind i sindet” (hvis folk ikke ved hvad det er; så hop lige på youtube) Det er rigtig godt skrevet det der Brian! Og jeg synes det er nogle superfede regnorme-billeder!

Besvar

Smid en kommentar til os