Sommerferiekonkurrence! (En sommerhilsen fra Nikon)

af Batman

Vil du låne det nye Nikon D7500 med på sommeferie og samtidig vinde et Nikon KeyMission170?

Nikon har spurgt, om ikke en af vores fantastiske læsere kunne tænke sig at have et Nikon D7500 og et Nikon KeyMisson170 med på sommerferie og efterfølgende få lov at beholde KeyMission-kameraet – det mente vi sikkert godt, vi kunne finde ud af…

Så er det mon dig der, skal have et udvidet udstyrspakken her hen over sommeren? Så se her!

 

FEDESTE FOTOPROJEKT

Da vi forventer, at der sikkert er mere end en enkelt, der har lyst til at lege med Nikons nyeste skrig, har vi valgt at opstille en lille konkurrence.

Det er ikke en svær konkurrence. Du skal faktisk bare fortælle os, hvilket projekt du gerne vil bruge grejet til. Så vælger vi det projekt, som vi mener kan give de fedeste billeder.

Projektet kan være en rejse, et enkelt shoot, eller en fotoserie, som den Nikon har delt med os herunder. Det er faktisk kun DIN fantasi, der sætter grænsen for, hvordan projektet ser ud.

Nikon KeyMission 170 & Nikon D7500 et lækkert par, som helt sikkert kan klare opgaven – uanset hvad du drømmer om!

 

Hvis det er dig, der løber med sejren, så får du altså Nikons spritnye D7500 med et lækkert 16-80mm f/2.8-4E ED VR  og et Nikon KeyMisson170 ind ad døren, som du frit kan lege med hele sommeren.

Og når dit projekt er færdigt, så får du altså lov til at beholde KeyMission-kameraet.

 

VI VIL SE, HVAD DU KAN!

Okay helt så let slipper du heller ikke, for når du har lavet dit sommerprojekt, så vil vi selvfølgelig gerne dele det her på FotoMalia. Enten som en artikel, du selv har skrevet, eller som et interview, hvor vi finder frem til kernen i din idé.

Vigtigst er egentlig bare, at du får vist dine pletskud.

Hvis du har lyst til at deltage, så skal du bare beskrive dit projekt helt kort i en kommentar i dette indlæg, eller på dette opslag på Facebook – og ja vi bliver mega-glade, hvis du samtidig hjælper med at dele dette indlæg, for vi vil jo gerne høre om alle de fede projektidéer, der ligger derude.

 

NIKONS PROJEKT

For at give lidt inspiration og tips til dit projekt, så har Nikon været så flinke at sende Alberto Ghizzi Panizza til Sverige for at lave et makroprojekt i “Bilkyrkogården Kyrkö Mosse” – en bilkirkegård i nærheden af Ryd, Linköping.

Så tag lige et kig på det herunder, måske bliver du inspireret til at se anderledes på det gamle skrammel, du har liggende i baghaven.

 

Makrofotografi på bilkirkegård i Sverige

Denne slående modsætning er blevet indfanget af makrofotografen Alberto Ghizzi Panizza for at vise funktionerne i Nikons makroobjektiver. Bilkirkegården Kyrkö Mosse var en unik baggrund til serien med de mange bilvrag helt tilbage fra 1940’erne, der forsvinder i den sumpede skovbund og langsomt bukker under for Moder Jord.

Serien af fotografier indeholder billeder af bilsæder, der er hærget af ild, falmede hjulkapsler, der synker ned i tørven, og instrumentpaneler, der er dækket af et tykt lag mos.

Foto: Alberto Ghizzi Panizza

 

Alberto Ghizzi Panizza er en af de mest innovative, talentfulde og unikke makrofotografer i Europa. Italieneren er en berømt mester i makrokunsten og har en karriere, der spænder over næsten to årtier.

Alberto tog for nylig billeder med Nikon på Bilkyrkogården Kyrkö Mosse, en bilkirkegård i nærheden af Ryd, Linköping i Sverige for at vise “Det smukke ved rust”, som man ikke ofte ser. Her deler han ud af sine syv bedste tips til makrooptagelse.

 

  1. Leg med dybdeskarphed: Forståelse af dybdeskarphed er en af de første store forhindringer ved makrofotografering. Du skal vide, hvordan blænde, brændvidde og fokus arbejder sammen i harmoni for at styre dine billeders skarphed og opnå det særlige billede. Grundlæggende kan man sige, at jo mindre motivet og jo større gengivelsesforholdet er, jo mindre vil dybdeskarpheden være. Brug af en passende dybdeskarphed vil hjælpe med at tage detaljerede makrobilleder, f.eks. en blomst, et insekt, eller i dette tilfælde, at vise den skjulte skønhed ved rust.
  2. Det handler om blænden: En af de mest spændende og udfordrende aspekter ved makrofotografering er at finde den rette balance mellem motivets skarphed og den slørede baggrund med en god bokeh – og det bliver ikke nemmere, selv efter at have arbejdet med makrofotografering i næsten to årtier! Den korrekte blænde er efter min mening afgørende. Det er nemmere at isolere motiver med makroobjektiver med små blænder, hvorimod kortere objektiver er bedre til kontekstualisere motiver. Jeg vil fraråde at bruge blænder, der er højere end f/16 for at undgå det fysiske fænomen “diffraktion”, som kan fjerne den afgørende skarphed og kontrast.
  3. Invester i det rette tilbehør: Hvis du vil øge forstørrelsesfunktionerne i makroobjektivet, især for at overskride grænsen på gengivelsesforholdet på 1:1, er tilbehør meget vigtigt. Det gør du nemmest ved at bruge mellemringe, hvilket frigør objektivet fra kamerahuset. Jo længere vi bevæger objektivet væk fra kamerahuset, jo tættere på kommer motivet, så derfor: Jo flere mellemringe, vi bruger, jo højere er gengivelsesforholdet. Et problem, jeg ofte støder på, er at finde den rette afstand mellem kameraet og motivet. Hvis du er for tæt på, kan du ikke fokusere på noget, så det handler om at finde den rette balance.
  4. Arbejd med dine vinkler: Når du tager et enkelt billede, er kunsten til at få hele motivet i fokus at følge kameraet, og mere specifikt, med sensorens overflade mest parallelt med motivet. Det kan være vanskeligt at få et flerdimensionelt væsen, som for eksempel en sommerfugl, helt i fokus. Hvis vingerne er parallelle med dit kamera og sensoren, er det relativt let at tage et skarpt billede af hele vingen, men hvis vingerne er i en skrå vinkel, vil kun nogle få centimeter af vingen være i fokus. Her kan det hjælpe at “stable fokus”. En af mine foretrukne processer er at tage et forløb eller en serie af billeder fra det nærmeste til det fjerneste punkt på motivet. Det giver os mulighed for at få et billede, hvor motivet er i fokus og skarpt. Du kan derefter blande dem sammen under efterbehandlingen for at opnå et billede med hele motivet i perfekt fokus – det er en fantastisk teknik! Hvis du vil oprette en stabel, anbefaler jeg at bruge alt i manuel tilstand, f.eks. fokus, timing, ISO, blænde og hvidbalance.
  5. Håndtering af motiver i bevægelse: For at afhjælpe problemer med motiver i bevægelse kan du bruge flash, hvormed du kan bruge meget hurtig timing til at fastfryse motivets bevægelse. Dette er især nyttigt, når du forsøger at tage billeder af travle insekter såsom bier eller mine favoritter, vandnymfer.
  6. Brug af objektiver med vibrationsreduktion: Jeg synes ofte, at det ikke er muligt eller praktisk at bruge et stativ til at tage billeder af mit motiv. I dette tilfælde er objektiver med indbygget vibrationsreduktion (VR) gode til at undgå bevægelsesslør, som oftest opstår på grund af vores egne kropsbevægelser, når vi tager håndholdte billeder.
  7. Øvelse gør mester: Og endelig, som med alle fotos, er den bedste måde at forfine makrokunsten på at øve sig med en række forskellige objektiver, motiver og lystilstande. På denne fotosession var motivet med rust på forfaldne biler en helt ny udfordring, i betragtning af at jeg havde aldrig fotograferet noget lignende før. Men med det rigtige udstyr, tilbehør og kendskab til makrofotografering kunne jeg eksperimentere for at frembringe nogle usædvanlige og kraftfulde kompositioner. Jeg lærte en hel del fra oplevelsen.

 

Alberto Ghizzi Panizza

Alberto blev født i Parma i Italien og er en af de mest innovative, talentfulde og unikke makrofotografer i Europa.

Han var inspireret af sin bedstefars kunstneriske stil, men blev først interesseret i fotografering i 1997. Det, der startede som en simpel hobby, blev hurtigt en ægte passion og et omdrejningspunkt i Albertos liv.

I årenes løb har Alberto taget teknologiske fremskridt til sig for at få banebrydende fotos, fra bryllupper og dyreliv til landskaber og portrætter. Alberto elsker naturen i dens forskellige former og er mest kendt for sit bidrag til makrofotografering, hvor han fremviser et ekstraordinært detaljeniveau, som det blotte øje kan ikke registrere.

Hans projekter med vandnymfer, dugdråber og spindelvæv er blot nogle få eksempler, der fremhæver hans unikke stil og vision.

Alberto har modtaget adskillige priser i løbet af sin karriere som bevis på sine færdigheder og erfaring. Han vandt førstepræmien i Oasis International Photo Contest 2012 og førstepræmien i Natural Worlds International Photo Contest in 2015.

Alberto er en ivrig bruger af Nikon-kameraer og -objektiver og blev en del af Nikon Professional Services i 2013 og mester af Nikon School Program i 2015.

 

Alberto’s Grej

  • Nikon D810
  • Nikon D500
  • AF-S DX Micro NIKKOR 40mm f/2.8G
  • AF-S DX Micro NIKKOR 85mm f/3.5G ED VR
  • AF-S VR Micro-Nikkor 105mm f/2.8G IF-ED
  • AF-S Micro NIKKOR 60mm f/2.8G ED

Øvrigt udstyr:

Commander Kit R1C1. Sættet består af to SB-R200 fjernstyrede enheder, der er monteret på objektivet, og en SU-800 styreenhed, der er monteret på kameraets i-TTL-lysmålingssystem. Det er ekstremt smart, da al eksponerings- og udløsningskommunikation foretages med infrarød trådløs kommunikation.

Led-paneler, telekonverter TC-20E III, makroskinne, to stativer, sprøjte – til at lave vanddråber på motivet, som ser helt fantastiske ud tæt på.

 

SÅ ER DET BARE OM AT KOMME IGANG!

Så er bolden skudt over på din banehalvdel, så få sat et par ord på det projekt, som du godt kunne tænke dig at bruge sommeren på at skyde og husk; det behøver ikke være mere eksotisk, end en tur til Harzen eller i din egen baghave for den sags skyld.

Det er kun din fantasi, eller din sommerferiedestination, der sætter grænsen for, hvad dit projekt kan indeholde – vi glæder os bare til at høre om alle de fede idéer – og vi finder en vinder allerede på næste fredag!

Bemærk: deadline for kommentarer er Torsdag den 6. juli 2017!

Relateret indlæg

21 Kommentarer

Jesper Elgaard juli 3, 2017 - 8:32 pm

Jeg vil rigtigt gerne teste det kamera! Jeg skal besøge en lille ny babypige i Helsingborg her midt i juli, og skal lave en close-up billedeserie af hende til hendes forældre. Der skal arbejdes med makro, selvsalgt ved close-ups, men også mellemringe.
-Elgaard

Besvar
Jannik Kaas juli 3, 2017 - 8:42 pm

Jeg planlægger en trekkingtur til de norske fjelde med knægten og forventer en masse fantastiske billeder på turen. Skal det være med mit 6D eller et Nikon! 😉

Besvar
Frederik Frydendal-Oesten juli 3, 2017 - 10:54 pm

Turen går i år til Bulgarien og der skal skydes masser af rejsefoto undervejs og selvfølgelig også mens jeg er i Bulgarien. En tur som fotografisk set ikke kommer til at gå stille for sig. Derfor kunne det være fantastisk at have lidt ekstra grej med, så kan mit eget bruges som back-up på turen.

-Frydendal

Besvar
Henrik Jensen juli 3, 2017 - 11:00 pm

Jeg er så heldig, at vores datter skal til OL i Gyôr i Ungarn.
Her kunne jeg se fanstiske muligheder for gode stemnings billeder af håndbold pigerne lige før kampene.

Besvar
Søren Mortensen juli 3, 2017 - 11:21 pm

Jeg tager på en tur til Svalbard fra d. 13. til 18. juli. Det ville være helt fantastisk, hvis jeg kunne tage et Nikon D7500 med på den tur. Her skal jeg fotografere dyrelivet, hvilket forhåbentlig vil sige isbjørn, hvalros, sæler og en masse havfugle. Der ud over vil der blive en masse flotte landskaber, som Svalbard er kendt for. Og mon der ikke også vil være en enkelt bræ, der skal fotograferes. Resten af min sommerferie skal jeg tilbringe i det nordligste Jylland. Her vil den stå på makrofotografering. Og så kunne jeg godt tænke mig at få nogle billeder af de rådyr og ræve, der færdes mellem sommerhusene i de lyse sommernætter, mens sommerhusbeboerne sover.
/Søren

Besvar
Steen Brølling juli 4, 2017 - 3:36 am

Jeg vil gerne teste kameraet til projekt “lys/mørke”, som jeg i forvejen har planlagt i sommerferien. Planen er en række billeder med små enkelte (gerne uskarpe) elementer mod en mørk/sort baggrund – uden billedmanipulation vel at mærke.

Besvar
Torben Byfoged juli 4, 2017 - 6:07 am

Med et unikt naturliv på Sejerø, vil jeg bruge min sommer iblandt tejster, påfugle, fasaner, rådyr, rovfugle og meget andet natur relateret, hvilket også indebærer sommerfugle insekter osv.

Besvar
Andreas Larsen juli 4, 2017 - 8:57 am

Jeg vil bruge kameraet når jeg skal på tur til Island. Da jeg skal på international spejderlejr tænker jeg projektet bliver en blanding af natur/landskab fra Island og reportage fra lejren hvor jeg vil forsøge at fange de spændende ting som ellers bliver overset. Derfor tænker jeg at Nikon D7500 vil være perfekt til størstedelen af projektet, mens Keymission 170 vil hjælpe mig til at få de sidste skud i kassen fra steder hvor D7500 måske ikke egner sig lige så godt til at komme med.

Besvar
Jacob Jensen juli 4, 2017 - 9:37 am

Hej fotomalia.
Jeg er 17 år og skal på ferie med min familie, et roadtrip i Spanien. Jeg har en ide om af lave to forskellige serier, den første med landskabs fotografering, og den anden street/Beach fotografering. Til turen har jeg pakket mit Fujifilm X-T10, men jeg har længe tænkt på at skifte til DSLR i stedet for mirrorless, grundet batteri tiden. Derfor er denne mulighed for at låne et DSLR helt oplagt for mig. Jeg har taget billeder i godt et år, og har virkelig fået øjnene op for hvor fed en hobby fotografering er. Jeg har godt styr på basis færdighederne, så derfor tror jeg på at der kan komme nogle rigtig gode billeder ud af en ferie med et Nikon.

Jeg har også tænkt på at lave en lille video omkring hele vores tur, og der til ville keymission være perfekt.

Håber i vil give mig chancen for at prøve et DSLR, det ville i hvert fald gøre min ferie en del sjovere.

Besvar
Morten Andersen juli 4, 2017 - 12:46 pm

Tænker jeg vil udsætte D7500 for nogle svære natoptagelser i den svenske skov under udøvelse af jagten på Sveriges mest fantastiske dyr, Vildsvinet.

Besvar
Per Pedersen juli 4, 2017 - 4:29 pm

Per Pedersen. Hvad nu hvis……. Mit gamle D 90 har nået sit max. Men sommeren bruges på at samle de bedste fotos af børnebørnene på diverse sommerferier og aktiviteter. Alt dette til årets fotojulegave til forældrene, en dejlig stor fotobog. Måske en 7500er kan i samme kvalitet som min F2 kunne, D 90 når ikke helt derop. Så hvad nu hvis…… D 7500 kunne få lov at vise hvad den kan

Besvar
Carsten Heyde juli 4, 2017 - 6:46 pm

Tre uger i Japan. Imellem Tokyo, Mnt. Fuji, Kyoto og Hiroshima er der masser af fabelagtige billeder der bare venter på at blive taget. Et D7500 ville være en god rejsekammerat til at hjælpe med at disse billeder også kom godt hjem til Danmark .

Besvar
Lars Bertelsen juli 4, 2017 - 6:57 pm

Kunne være vældig sjovt at teste på min ferie på Djursland hvor der skal laves en del landskabs foto og kyst hav fotografering med lang lukketid ikke noget fantastisk eksotisk rejsemål bare skønne danmark

Besvar
Karsten Mentz juli 5, 2017 - 12:55 pm

Jeg skal på bilferie med min kone til Wien og se de mange seværdigheder der – jeg er meget optaget af at lave by billeder i det naturlige lys – aftenen og natten især hvor bygninger og byens grafittimalerier bliver specielle. Vi skal også besøge nogle af byens mange slotte. efter Wien går turen til Tjekkiet (Prag måske – har været der mange gange før)

Jeg har læst at netop D7500 har gode specifikationer i low light og overvejer et køb af netop dette til Safari senere på året. Mit D800 blev købt fordi det netop har god performance i low light meeen ikke så god som D7500 så de vil sikkert blive et fint makkerpar.

Besvar
René Deleuran Mølgaard Andersen juli 5, 2017 - 8:51 pm

Det kunne da være fedt at teste det nye D7500
jeg skal fotografere den lokale openair i juli som strækker sig over 2dage begge dage ind i de mørke timer. Det er alt fra stemning til scenebilleder ??

Besvar
Anders Jacobsen juli 5, 2017 - 8:57 pm

Jeg arbejder som kystlivredder og er rundt på en masse strande i Danmark med flot natur hele sommeren. Keymission vil være helt genial til video i- og under vandet når vi træner og D7500 til landskab og actionfoto omkring stranden og naturen hvor jeg tror dens nye autofokussystem kommer til sin ret. Jeg har netop opgraderet min macrofotografering med mellemringe og reverse convertere, jeg er sikker på at der er en masse interessant at fotografere ved de danske strande i 1:1. Det kan også lige nå med til min brors bryllup hvor jeg mangler en makker til mit eget Nikon.

Besvar
Jørgen Lawaetz juli 8, 2017 - 4:40 pm

Jeg vil sådan set ikke låne kamera’et, men sikke fede billeder fra bilkirkegården 🙂

Besvar
Michael Brogaard Laursen juli 10, 2017 - 1:26 am

Jeg er en dreng på 13 år som ikke skal lave så voldsomt meget i sommerferien så det kunne være fedt at tage nogle gode billeder så jeg Ikke skal kede mig. Jeg har ikke et rigtig kamera men jeg er helt vild med at tage gode billeder.

Besvar
Mogens Hallwyl juli 19, 2017 - 1:12 am

Hej med dig
Hvor i landet bor du?
Hvilken type billed emner er du interesseret i?

Hej
Mogens Hallwyl

Besvar
Mogens Hallwyl juli 19, 2017 - 1:09 am

Vil godt holdes informeret.

Besvar
Brian - fotomalia.dk juli 19, 2017 - 10:53 am

Hej Mogens…

Hvad vil du gerne holdes informeret omkring?

Besvar

Smid en kommentar til os