Sømandens havfrue..

af Brian - fotomalia.dk

I dag har jeg lavet et billeder af en havfrue – det vil sige sømandens havfrue..

Havfrue?

I gammel tid – he det er ikke hver dag man ser et indlæg på FotoMalia starte sådan, nå men …. – I gammel tid troede sømændende at de så havfruer når de var kommet til havene omkring troperne. – Det var rent faktisk Søkøer de så.

Om sømændende har været meget svært trængende efter noget “dame”, eller om de har været  pænt stive af rom, det ved jeg ikke, men faktisk er Ordenen hvor søkoen tilhøre, faktisk opkaldt efter havfruerne – “Serenia” – SEJT
Fantastisk smil søfruen har her..

Nå til hvad det skal handle om idag… En af mine kollegaer er ved at lave en bog, og i den forbindelse skulle hun bruge et billede af en søko, faktisk skriver hun netop om myten med at sømændende så søkøerne som havfruer, så derfor måtte man gerne få lidt indtryk af en havfrue. Om det så er lykkedes på dagens to billeder ved jeg ikke rigtigt, jeg tror stadig man skal være pænt stiv (måske som da Mads var så stiv han faldt i Aarhus havn) for at syntes man har lyst til en søko.

Dette var det billede min kollega valgte, så det må jo være det der ligner i havfrue mest i hendes øjne 😉

Bare en lille hyggelig historie på sådan en dejlig mandag..

Relateret indlæg

8 Kommentarer

´Bente februar 7, 2011 - 8:53 pm

Lige præcis… føler mig lidt som en havfrue i dag…!!?? 😉

Besvar
Brian februar 8, 2011 - 11:10 am

Okay… tja det har jeg aldrig prøvet 🙂

Er det godt?

Besvar
Mads februar 7, 2011 - 9:02 pm

Sikke diskret du lige fik flettet mig med ind i det indlæg 🙂 Rigtig fedt billede af ‘havfruen’ 🙂

Besvar
Brian februar 8, 2011 - 11:11 am

Ja ikke, men jeg var da sød at undlade det meste af historien..

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk februar 8, 2011 - 3:55 pm

Ååååha Brian!! ha ha ha 🙂 Det var super du lige kunne få plads til den lille anekdote med Mads 🙂

Ja for udenforstående, så er der faktisk ikke meget mere til den historie med Mads end det som Brian skriver. 🙂

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk februar 8, 2011 - 3:58 pm

Hov! Jeg må jo også hellere kommentere indlægget…

Jeg kan godt forstå din kollega valgte billede nr. 2. En af Søkoens største og mest kendetegnede attributter, er vel halen og den er ikke med på nummer 1. Om det så var hendes tanke eller om hun rent faktisk syntes den lignede en havfrue mest..? hmm..

Besvar
Johannes februar 8, 2011 - 8:25 am

Hej Brian. Jeg er vist en af dem der følger med her på bloggen men sjældent kommenterer – så idag vil jeg lige smide et par sprg.

Dykkede du ned til havfruen eller er det flotte billede taget gennem glas ?
Hvad for noget flash har du brugt? – går ud fra at du har brugt flash.

Ellers kanon blog med en masse spændende emner.

Hilsen Johannes

Besvar
Brian februar 8, 2011 - 11:16 am

Hej Johannes – hyggeligt at du siger hej..

Billedet er taget igennem glasset, jeg ventede bare til hun kom forbi på den rigtige måde..

Jeg har ikke brugt flash, kun naturligt lys – så det er meget lige til dette billede..

Mange tak for roserne, og dejligt at du hilser på..

De bedste fotohilsner
Brian

Besvar

Smid en kommentar til os