Noget mærkeligt noget…

af Brian - fotomalia.dk

Kommentering på blogs, det bliver jeg vist aldrig helt klog på, hverken hvilke af mine indlæg der får en kommentar eller hvilke jeg skal kommentere…

FotoMalia..

På FotoMalia er vi rigtig glade for at der er så mange der kommentere, og vi sætter rigtig stor pris på jeres input, det er jo i virkeligheden jer der er med til at forme bloggen, for helt naturligt vil vi jo hellere lave indlæg der for meget opmærksomhed – det er jo meget basal etologi.. Så mange tak for alle jeres kommentarer (omkring 2000 på omkring 9 måneder – sejt) som sagt så sætter vi stor pris på både positive og negative kommentarer så bliv endelig ved…

Noget der ofte kommer bag på mig er hvilke indlæg der ender med at få mange kommentarer, og hvilke der får meget få – det kan jeg ikke blive klog på, og det er i virkeligheden slet heller ikke vigtigt, men det er altid sjovt at følge udviklingen i kommentar trådene for de er ofte ret uforudsigelige.

En anden ting jeg syntes der er sjovt, det er at jeg kan se at der rigtig mange der kigger forbi, men ikke kommentere, hvem er alle de mennesker? De er mere end velkommen, og jeg er nok i virkeligheden også selv, sådan en på mange andre blogs – så kig i bare med, i er som sagt mere end velkommen..

Andre blogs

Det at kigge med uden at skrive en kommentar, det begynder jeg måske bedre at kunne forstå. For nu har jeg flere gange på andre fotoblogs (for nej FotoMalia er selvfølgelig ikke den eneste) forsøgt mig med at kommentere, enten positiv eller negativt på et emne (altid konstruktivt, syntes jeg selv) men mine kommentarer er aldrig blevet godkendt, eller de er blevet slettet kort tid efter jeg har kommenteret….?

Det er “noget mærkeligt noget” syntes jeg, hvorfor ikke godkende en kommentar? og hvorfor ligefrem slette den?  jeg forstår det simpelthen ikke – det giver simpelthen ingen mening i mit hovede… jeg har jo ikke svinet nogen til eller været ubehøvlet?

Mit eneste bud er fordi man er bange for at man mister sine læsere til en anden blog, og altså ser kommentarer fra andre der selv har en blog som reklame. Hmm mon ikke de fleste mennesker godt ved at internettet er ret stort og at der findes en million sider omkring fotografering…, så det gør nok ikke den store forskel. Det er også muligt at andre bare ikke kan lide mig og derfor ikke gider have mine kommentarer stående, jeg ved det ikke.. men det er noget mærkeligt noget..

Sprede viden

Da Kasper, Mads og jeg startede FotoMalia var vores primære mål at have det sjovt! faktisk er det stadig det vi køre efter.. Men en anden ting vi rigtig gerne vil er at vise hele varden hvad det er vi render og laver, både det der var godt, men bestemt også det der er mindre godt (bare tag Kaspers indlæg – det er lige meget hvilket, det er aldrig helt godt). At sprede erfaringer og fejl, det er fedt og det er der heldigvis mange der gerne vil.

Og der er heldigvis massere af blogs som gerne vil lege med og det sætte vi stor pris på.. så tak til alle jer der følger med, uanset om i kommentere, har jeres egen fotoblog eller følger med i det skjulte.

I skal også nok få et fotorelateret indlæg idag, men det er ikke helt klar – så det kommer senere..

Relateret indlæg

14 Kommentarer

Catarina februar 1, 2011 - 2:41 pm

Jeg skrev et indlæg i april sidste år, hvor jeg også undrede mig over alle dem som jeg kan se læser med, men aldrig kommenterede og det fik faktisk en del til at melde sig på banen og en del kommentere stadig væk indimellem.

Jeg bryder mig heller ikke om at folk slettet kommentare og vil nok skrive endnu en kommentar på vedkommendes blog, og hvis kommentaren igen blev slettet eller ikke godkendt, ville jeg nok skrive et lille harmløst indlæg på min blog, hvor jeg ville stille spørgsmålet om andre også har oplevet det hos den pågældende blog. For når man linker til en blog, kan det jo også ses i state stikken hos blogejeren. 🙂

Besvar
Catarina februar 1, 2011 - 2:42 pm

PS. Jeg bliver heller aldrig klog på hvilke indlæg som giver mange kommentarer og hvilke ikke. Jeg overraskes stadig. 🙂

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk februar 1, 2011 - 3:34 pm

HVA FAEN ER DET NU FOR NOGET?!?!? Hvad har jeg dog gjort siden jeg lige skulle have smidt den i ansigtet?
Det er en fotoblog det her Brian og dit indlæg i dag har ingen fotos?? Selvom mine indlæg er af meget ringe kvalitet, så ER der trods alt fotos i dem! 😉

Se med den udtalelse du kom med der, så var du jo helt sikker på ihvertfald én kommentar og hvad kan man så lære af det? JO man skal bare svine så mange folk til som muligt i sine indlæg, så vil de helt automatisk kommentere for at forsvare sig selv 😉

“Catarina, vi sletter aldrig kommentarer og vi godkender alle, medmindre at det ikke passer os det folk skriver 😉 Ej faktisk tror jeg kun vi har slettet én kommentar, men det var fordi den var for grov og det synes jeg også er ok.

Besvar
Jesper Videbæk februar 1, 2011 - 6:05 pm

I de blogge jeg følger kan man dele mit kommentarniveauet op i 3. Jævnligt, sjældent og aldrig. Det har meget at gøre med bloggernes kommunikationsfacon. Jeres er åbent og udadvent og lægger op til snak og drillerier, mens andre kommunikerer på en facon der gør det svært overhovedet at finde på noget at skrive.

Men det tager jo tid, det der kommentering og det er ikke altid man lige har tid når man læser et indlæg, og det er meget sjældent at man flere dage efter, finder indlægget frem igen, især på en blog der opdateres dagligt.

Jeg er blevet modereret én gang. Der brugte jeg en halv time på at skrive en sober og saglig kritik af en video han åbentbart var uhyre glad for. Det blev så til et stille og roligt farvel til den blog. På samme, og mange andre blogge, kan man også se at bloggeren meget sjældent svarer på folks spørgsmål og så ser jeg ingen grund til at bruge tid på kommentering.

Jeg har aldrig selv haft ubehagelige kommentarer på min blog. Hvis indholdet er sobert og sagligt kan det være nok så negativt og vil aldrig blive modereret. Hmm – der var godt nok en sjuft ved navn Brian der rakkede ét af mine billeder ned en dag – han får sgu en olfert hvis jeg nogensinde møder ham. 😉

Besvar
Michael Lundsgaard Laursen februar 1, 2011 - 8:13 pm

En lille hilsen fra en lurerne…
Som førstegangskommentar herinde, så lad mig da give mit besyv med på hvorfor jeg ikke tidligere har ladet min røst komme til udtryk her på bloggen. Dette til trods for, at jeg har fuldt bloggen igennem efterhånden lang tid. Tror jeg kan dele begrundelsen op i tre dele.
1. Manglende tid. Tit når jeg kigger herind, så kan jeg lige nå at læse indlæggene, trække lidt på smilebåndet, og så må jeg hastigt videre.
2. Netop fordi, at det tit er de samme som kommenterer på bloggene kan man få fornemmelsen af, at det er en indgroet skare som det kan være svært at komme ind på livet af. Det er ihvertfald min iagttagelse fra andre lignende oplevelser udi online-mediet.
3. Har nok egentligt også haft følelsen af, at jeg ikke var seriøs nok i min passion for fotografering som de ærede forfattere og medkommentatorer. For mig er fotografering en hobby, som dukker lidt op i perioder.
Og hvad vil jeg så sige med alt dette, egentligt ikke så meget andet end, at I nok ikke kan gøre så meget for at tvinge os lurer ud af træværket end ved sådan nogle små-provokerende indlæg som dette… 🙂

Besvar
Theis februar 2, 2011 - 10:42 am

Det er noget rigtig sjovt noget som jeg også ofte undre mig over.

Jeg har en del læsere på min blog, men der er meget langt imellem kommentarerne hvilket jeg da syntes er synd.

Der kommer ofte noget godt ud af kommentarer så ville da ønske flere var aktiv på det punkt.

Som du også er inde på giver det ikke altid mening hvilke post der for kommentarer. Jeg skrev en den anden dag hvor jeg opfordrede til debat, den har fået en kommentar så ikke den helt store debat det fik afført.

Så er spørgsmålet om indlæget er for ringe eller folk bare mist lurer 🙂

Besvar
Brian februar 3, 2011 - 10:18 pm

Det var pudsigt…dit indlæg er først lige tikket ind nu, men jeg kan se at du har skrevet det for flere dage siden..

Jeg har faktisk været forbi din blog et par gange, og må indrømme at jeg nok bare er en af dem der har luret, men som andre er inde på så er det nok et spørgsmål om tid, der er så mange informationer på nettet og man suger bare til sig – og desværre glemmer folk nok at der faktisk er nogen bag som ville værdsætte den anderkendelse en kommentar ville give..

Tak for din kommentar 😉

Besvar
Per Vemmelev februar 2, 2011 - 11:47 am

Jeg er en af dem med få indlæg(3-5 stk.), men ser oftest jeres nyheder, da jeg benytter RSS-feed. En genial opfindelse!

Besvar
;0)fif februar 2, 2011 - 5:37 pm

Utrolig meget rigtigt er vendt i de tidligere kommentarer, og det kan jeg sagtens hægte mig på. Specielt det med tid. Har man mange blogs som følges er det svært at finde tid nok til læsning, ordenlig/saglig kommentering og ikke mindst sin egen blog/hjemmesides krav på opdatering samt hvad man nu ellers har af daglige gøremål.
Jeg udvælger normalt perioder hvor nogle af dem jeg følger får mere opmærksomhed end andre, samt nogle gange er det tiltrænkt med en pause så jeg ikke løber sur i mine egne forventninger til hvad jeg tror andre forventer af mig.
Det kan, til tider, være en svær ballancegang.

Besvar
Jesper Elgaard februar 3, 2011 - 10:06 am

Jeg opdagede jeres blog omkring 1.dec efter et link i fotoklubbens forum, iso8000.dk. Siden da, har jeg været forbi næsten dagligt. 4-6 dage om ugen i hvertfald. Jeg er vild med den afslappede tone, jeres indbyrdes spil, men særligt inspirationen fra billederne og andre måder at fotografere på. Selv om jeg selv er fotograf på fuld tid, så er man jo aldrig så klog at man ikke kan lære. Samtidigt er jeg vild med dyr. 🙂
Jeg har selv 3-5 kommentarer om måneden på min egen blog, som jeg altid bliver glad for hver gang, så jeg forstår godt jeres glæde for interessen, men også spørgsmålene. Tit har jeg bare 5-10 minutter til surfing, og med 14-15 blogs i mit rss feed, så er det ikke altid, jeg lige kommenterer eller har et spørgsmål. Andre gange har andre læsere, allerede stillet mit spørgsmål. 🙂
Vi ses.
Venligst, Jesper

Besvar
Brian februar 3, 2011 - 12:38 pm

Ha ha… ja så var det mig selv der ikke havde tiden til at kommentere – men nu er jeg tilbage, og jeg snart kommer der et fedt indlæg. Jeg syntes ihvertfald at det er fedt..

Jeg takker mange gange for jeres indput, og det er dejligt at se et par af jer der lurepasser 🙂

Syntes det har været spændende at læse jeres input!

Besvar
Jesper Elgaard februar 3, 2011 - 2:17 pm

Lurepasser… En der passer lure? 😉

Besvar
Brian Rasmussen februar 3, 2011 - 2:44 pm

Nemlig.. det er ikke meget man ser til dem, men de er der..

Også er der jo nød til at være nogen der passer på dem..

Brian

Besvar
Mads februar 3, 2011 - 7:51 pm

hehe – har været forbi dette indlæg nogle gang nu for at se, hvad folk har skrevet og pludselig indså jeg, at jeg selv er som de fleste, man kigger forbi – snupper det info man har brug for og smutter igen. Men nu har der været så mange fine input, så jeg vil også lige sige hej og dejligt at høre fra nye og gamle læsere.

Besvar

Smid en kommentar til os