Så er der nyt fra Nikon – om det er lige, hvad du har ventet på, tja det ved vi selvfølgelig ikke. Men vi ved, at det er lækre sager, for vi har faktisk allerede haft det i hånden.
HEMMELIGT MØDE
For omkring en uge siden var FotoMalia indkaldt til tophemmeligt møde ved Nikon. Og JA, tophemmeligt og Nikon i samme sætning giver da en lille smule sommerfugle i maven, for hvad er der nu på vej?
Efter at fortrolighedsdokumenterne var underskrevet, blev vi pænt introduceret for det nyeste skyd på Nikon-stammen. Nikon D7500.
Uhh, det er spændende sager at få lov til at sidde med et kamera, der endnu ikke officielt findes. Ikke engang rygtesiderne havde gættet rigtigt på det tidspunkt, hvor vi sad med det nye kamera i hænderne.
Nå, nok om det. I vil nok vide, hvad kameraet kan, så herunder har vi samlet lidt af det, der fangede os ved det nye kamera.
EN KOMPETENT LILLESØSTER!
Nikon D7500 er ikke bare en normal opdatering af Nikon D7200. Nej, faktisk arver den en hel masse af de features, som har gjort Nikon D500 til det mest prisvindende kamera i 2016. Ja, til et af de kameraer, der har høstet flest priser nogensinde af alle kameraer.
Nikon D7500 ser lækkert ud og ligger godt i hånden.
Nikon D7500 har samme sensor, samme billedprocesser og samme 180k-pixel RGB lysmåling-sensor som Nikon D500 – men i et mindre hus og til en mindre pris.
Nikon skriver selv:
Ligesom D500 er D7500 udstyret med en CMOS-sensor i DX-format med 20,9MP og et ISO-følsomhedsområde, der kan udvides helt op til en værdi svarende til ISO1.640.000. Nikons EXPEED5-processor sikrer hurtigere og renere billedbehandling, og takket være en RGB-lysmålingssensor med hele 180.000 pixels er lysmålingen mere nøjagtig end nogensinde før. Der er mulighed for at optage 4K/UHD
Nu skriver Nikon, at ISO-området kan udvides op til ISO 1.640.000, men det er kun på Hi 5 – “naturligt” går den til ISO 51.200 hvilket også er ganske imponerende for et DX kamera. Og vi kender jo allerede ydelsen fra D500, så vi ved jo, at det er ganske imponerende.
Se vores test af Nikon D500 lige her
PICTURE CONTROL
Som noget helt nyt er Nikon D7500 udstyret med en ny “Auto – Picture Control”, som ved hjælp af oplysninger fra blandt andet den super sensitive 180K-pixel RGB-sensor automatisk optimerer JPEG-outputtet i forhold til indholdet i billedet.
Med “Auto – Picture Control” finder kameraet altså selv ud af, hvad det er, du fotograferer og indstiller så tone-curve, farve, skarphed og clarity, så det passer til dit motiv. Dette skulle angiveligt give blødere hudtoner ved portrætter og mere mættede farver ved natur- og landskabsbilleder.
Picture Control er selvfølgelig kun relevant, hvis du skyder i JPEG eller fremkalder dine billeder i Nikons egen Raw-konverter, da informationerne ellers går tabt.
8 FPS
Om end ikke helt så hurtig som sin storebror (D500), så er Nikon D7500 ikke en sløv banan. Med hele 8 fps (billeder pr sek) og en buffer med plads til 50 RAW-billeder, så er der rig mulighed for at fange selv hurtig action.
Lukkeren er testet til hele 150.000 skud, så den er bygget til at blive brugt.
Med hele 8 fps får lukkerne jo travlt, og man får nemt skudt en hel del billeder. Derfor er lukkeren også testet til 150.000 skud – hvilket er uhørt flot i et kamera i denne klasse.
AUTOFOKUS
Også autofokus-modulet er arvet fra en storebror. Dog ikke fra Nikon D500 men fra Nikon D4s. Så Nikon D7500 er altså udstyret med 51 AF-punkter. Og som du måske ved, så var det i Multi-Cam 3500 II, at Nikon introducerede “Group-AF”, og det kan man selvfølgelig nyde godt af i Nikon D7500.
Nikon Multi-Cam 3500II kender vi jo allerede lidt fra Nikon D4s, og det har altid været rost til skyerne.
Af de 51 AF-punkter er 15 af krydstypen, og det midterste virker til og med f/8, hvilket er fedt, da det betyder, at man stadig kan bruge 2x telekonvertere og stadig bruge autofokus. Autofokus virker ned til -3EV
GREB & BYGGEKVALITET
Nikon har virkelig fanget vigtigheden af at have et ordentligt greb, og det har de implementeret i flere af deres mindre kameraer, som vi tidligere har skrevet om.
Læs vores test af Nikon D5600 lige her.
Det dybe greb er også at finde på Nikon D7500 og tro os, når vi siger, at det ligger godt i hånden. Det er mindre end D500, men grundet det dybe greb, så ligger det faktisk lige så godt i hånden, som storebroren.
Selvfølgelig er Nikon D7500 vejrforsejlet så det burde ikke være et problem at have det med på eventyr.
Som tidligere nævnt, har vi jo haft kameraet i hånden, og selve byggekvaliteten virkede også lækker. Nikon D7500 er et kulfiberforstærket plast-hus, som i følge Nikon er stort set lige stærkt som storebroren. For at kunne klare elementerne, er Nikon D7500 selvfølgelig også vejrforseglet.
VIDEO
På videosiden har Nikon D7500 også virkelig fået et ordentligt spark i røven. Ikke bare fordi det skyder 4K UHD 30fps, nej det har fået en hel del fede features – nogen, som vi faktisk også gerne så komme på Nikon store huse.
Det er lækkert med en flipbar skærm, når man laver video.
For første gang på et Nikon DSLR (så vidt vi ved i hvertfald) er der kommet en funktion, hvor man kan se, hvis man udbrænder de lyse områder (Zebra-striber), hvilket helt sikkert vil hjælpe med at eksponere rigtigt. Nikon, det ønsker vi os i en firmware-update på D5!
Det er også muligt at styre blænden, efter man er begyndt at optage. Dette har været begrænset til Nikons helt store pro-modeller tidligere, men er altså nu muligt på et “entusiast”-hus, hvilket vi synes er på tide.
Ligeledes er det også muligt at bruge Auto-ISO, når man skyder video i Manuel (M) – en feature, vi bruger ofte, når vi laver video i varieret lys.
Kort sagt så er videodelen virkelig spændende, og stort set på højde med Nikons bedste kamera.
RADIOSTYRET FLASH
Med introduktionen af Nikon SB5000 kom Nikon med på radiostyret flash, men på det tidspunkt var det faktisk kun Nikon D5 og Nikon D500, som kunne bruge den radiostyrede enhed. Det ændrer Nikon D7500 på ved at have fuld kompatibilitet med det nye radiostyrede system via WR-R10.
Vi er måske ikke helt begejstret for placeringen af WR-R10 – den kunne måske godt sidde et bedre sted – eller det må tiden vise..
Det nye flashsystem giver mulighed for at styre på op til et uendeligt antal flash fordelt i optil 6 grupper, hvilket formentlig vil være nok til de fleste opgaver.
Det nye flashsystem er selvfølgeligt bagudkompatibelt, så det kan samarbejde med ældre IR-styrede enheder som Nikon SB-900/SB-700
KONKLUSION
Nu er det altid svært at konkludere noget, som man reelt ikke har arbejdet med. Vi har endnu ikke set filer fra Nikon D7500 eller arbejdet med et i felten, men ud fra vores hurtige møde med kameraet, og ikke mindst dets specifikationer, så tør vi godt konkludere, at Nikon D7500 er et spændende kamera.
På mange måder virker det næsten som om, Nikon har parret et Nikon D4s med et Nikon D500, og ud kom et lille Nikon D7500.
Nej, det er ikke helt blevet så stort som mor og far, men specifikationer og ydeevne (formentlig) vil nok tilfredsstille de fleste.
FotoMalia spår Nikon D7500 en fin fremtid.
10 Kommentarer
Der er også Zebra striber på d750 😉
En amputeret udgave af D500 til al for høj en pris, og kun et enkelt SD slot. Selvmål Nikon.
He he, du virker ikke begejstret for den nye bandit 😉
Der bliver godt nok knurret en hel del over beslutningen med kun et card- slot . .
Ja det virker til at det er noget folket er blevet ret glade for!
Hvis man vil beskytte WR-R10 eller for den sags skyld USB stikket når du fotograferer kablet kan jeg varmt anbefale en L-skinne fra ProMediaGear. http://www.iversen.company/shop/l-bracket-universal-3/
Ser smart ud – det kunne være vi skulle få testet sådan en!
Kan Nikons Tilt/shift optiker bruges på D7500?
Hmm ja det vil jeg da mene – hvorfor tænker du ikke det skulle det?
Da den nye serie T/S’er kom, var der nogle huse, hvor du ikke kunne shifte uden at komme i kambolage med den fremskudte del af spejlhuset. Vist nok kun på 24 og 45’eren.