Nikon D300 & iPhone vs Ægge-ur i timelapse shootoff!

af Kasper - fotomalia.dk

Jaaaaa jeg ved godt at i måske er ved at være træt af mine små dårlige timelapsesekvenser, men det blir mere og mere spændende det jeg finder på – synes jeg selv….

I dag vil jeg viser hvordan jeg har lavet en panorerende timelapsesekvens med mit Nikon D300 og min iPhone. Helt og holdent efter BBC’s principper om højeste kvalitet!

Æggeurstimelapse!

Indlægget starter i Kop og Kande, hvor jeg har fundet dette lille (kæmpe) ægge-ur til kr 49,95 og et mindre men nøjagtig ligeså dyrt ægge-ur.

Ja der skal jo et ordentligt ur til at bære sådan en slambert som et Nikon D300! Det var heller ikke helt nemt at få den til at dreje rundt…

Jeg har taget metaltoppen af æggeuret og boret en hul hvor jeg har sat en skrue i som holder et lille kuglehoved. Smart ik’!? :-)…. Det synes jeg også det var, faktisk var det så smart at jeg måtte klappe mig selv på skulderen. Meeeen som i ved fungerer tingene ikke altid som man havde tænkt sig, uanset hvor perfekt man gør det..
Det er selvfølgelig meget fint at Nikon har sat det sted man skruer kameraet på tripodden lige i vægtbalancepunktet af kameraet, men når man smasker en 105mm macro på som ikke har et selvstændigt tripod gevind, så bliver det godt nok alligevel lidt for meget for det lille ur….

Løsningen var meget simpel. Jeg stillede bare kameraet direkte ovenpå æggeuret så det stod så afbalanceret som muligt og det virker perfekt! Jaaaaa, så kan man ikke vinkle kameraet, nej, men jeg er i gang med at opfinde et helt nyt rig.. det kommer der mere af.

Nå men man kan jo ikke lave et timelapse indlæg uden at vise hvad en iPhone kan i den retning! Så jeg har lavet et lille miniæggeurspanoreringsholderstativ til min iPhone 🙂 Dette lille æggeur har jeg efterhånden med overalt, for det fungerer kanon til panorama timelapse og som almindeligt stativ. Hold kæft hvor er jeg genial!!…. Eller… faktisk fik jeg lidt af ideen fra en anden som havde lavet noget lignende.. men mit er bedre!! ja det er!

Jeg har brugt et lille program på iPhonen som hedder… ja… Timlapse…. til at lave sekvensen.. Billederne fra mit D300 har jeg sammensat i Windows Movie Maker til en video.

Nå men i skal jo vel også lige se en lille videosekvens jeg har lavet med æggeurene.
Jeg må starte med at beklage kvaliteten.. Jeg lærer aldrig at forstå mig på måden kameraer, videoredigerings og youtube samarbejder… Eller også er det bare mig..

Når jeg får lavet et mere “prof” rig til at smide mit D300 på, så skal der leges helt vildt! Panoreringen på sådan et latterligt lille æggeur er helt genial!
Jeg har sat kameraet til at tage et billede hvert sekund og videoen er lavet med 24fps.

Så kom ud i køkkenet og hent jeres æggeur 🙂

Tak fordi i kiggede med.

Relateret indlæg

20 Kommentarer

Brian februar 9, 2011 - 4:20 pm

Hej Kasper..

Du skal have props for kreativiteten i din idé, men dine videoer der er altså mulighed for forbedringer!

Men det skriver du også selv..

Videoen fra jeres stue er egentlig meget fed, men den i baghaven, kunne være bedre – måske du skal lade være med at grave kameraet ned i et hul næste gang..

Men fed idé og jeg er straks på vej i køkkenet 😉

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk februar 10, 2011 - 9:06 am

Nu skal du jo liiiige huske rollefordelingen her på FM! Jeg er den der laver mekanisk bras og du er den der gerne skulle få gode billeder ud af det! Det jeg laver er “proof of concept”.
Jeg prøver at holde mine billeder og videoer nede på et meget lavt niveau så de ikke overskygger dine middelmådige eksponeringer 😉 SÅDAN!!

Besvar
Brian februar 9, 2011 - 5:21 pm

Hmmm – Nu har jeg været ude og prøve med vores ægge ur, men det virker simpelthen ikke – kan det være fordi det vi har er digitalt??

Nogen forslag?

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk februar 10, 2011 - 9:03 am

Har du husket at trække det op?

Besvar
Catarina februar 9, 2011 - 6:57 pm

Fed ide og sådan et program findes også til Andreoid. 🙂 Men mit æggeur ligner et æg og derfor kan det ikke bruges. 😆 Men det ur du har fået fat i er da moster stort – troede sgu ikke de kunne fås så store – altså æggeurene. 😀

Men det skal da prøves, så nu må eg investere i et andet og jeg tror ikke at det bliver digitalt tror ikke helt det virker rigtigt. :mrgreen:

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk februar 10, 2011 - 9:02 am

Nej ham Brian er ikke helt 100% oveni hovedet.. Han har helt sikkert glemt at trække det op før han prøvede det 🙂

Jeg har nøjagtig samme æggeur som dig Catarina og det fungerer faktisk rigtig godt hvis man bare flår det fra hinanden, men det er nok bedre, hurtigere og billigere at købe et nyt i brugsen 🙂

Besvar
Mads februar 9, 2011 - 6:58 pm

Hehehe – det er godt nok sejt det der!! Du er simpelthen så sej til at finde på de der modificerede små dimser. 🙂

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk februar 10, 2011 - 9:00 am

Mange tak Mads 🙂

Næste projekt er et GIGANTISK æggeur til broadcasting kameraer og til brug i film som Ringenes Herre 🙂

Besvar
Jesper Videbæk februar 9, 2011 - 9:27 pm

:-O
Giv dig selv et klap på skulderen fra mig.

Besvar
Jesper Videbæk februar 9, 2011 - 9:29 pm

Hvor køber du de der små kuglehoveder? Er de gode?

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk februar 10, 2011 - 8:59 am

Hej Jesper.

Jeg takker mange gange for klappet 🙂

Jeg har købt et lille tripod ved Dealextreme, hvor jeg har skruet hovedet af. Hovedet er ganske udmærket hvis du ikke rykker for meget rundt på det når kameraet er monteret med en 400 – 800 mm f/1.0. 🙂

http://www.dealextreme.com/p/mini-7-inch-metallic-tripod-1308

Og til den pris er det ikke engang åndedrættet værd at spørge om det er godt eller dårligt, bare køb nogle stykker og test 😉

Besvar
Andreas Sahl februar 12, 2011 - 11:40 pm

Jesper, du kan også ind imellem finde de små stativer (med kuglehovedet på) i fx 10’er butikker rundt omkring..

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk februar 14, 2011 - 8:53 am

Lige en opdatering til snakken om mini kuglehoveder.

Jeg er i gang med at bygge et rigtigt lækkert rig til at lave timelapse optagelser (det kommer på bloggen 🙂 og til det ville jeg have noget ordentligt grej, så jeg har købt dette Micro Ball Head fra Manfrotto, det er sindsygt lækkert og rigtig god kvalitet, men selvfølgelig også lidt dyrere.

link: http://www.manfrotto.com/product/8374.31708.22608.0.0/482/_/Micro_Ball_Head

Besvar
Timelapse for sjov februar 22, 2011 - 10:44 am

[…] af Kaspers timelapse her for et par uger siden, har jeg i dag forsøgt mig ud i det at lave en panorerened timelapsesekvens med min telefon Det […]

Besvar
Jens marts 13, 2012 - 9:19 am

Hej! Tak for tips om det flade ur fra Kop & Kande. Er på udkig efter et til et lignende panorerings projekt, og dette er ju perfekt i formen. Disse ur er sgu ellers næsten altid formede enten som grønne kaniner, kør med vinger eller som…æg. Now we know where all failed designers go!
Laver dette flade ur fra K&K små tikke lyde når det drejer rundt, eller er det stille? Jeg arbejder nemlig også med lyd og skal fæste mic på samme rig.

Besvar
Kasper - fotomalia.dk marts 15, 2012 - 2:25 pm

Hej Jens. Ja hvad tænker de på når de designer æggeure!? De skal designes flade, store, og med kraftige fjedre, så vi kan sætte vores kameraer på 🙂
Urene tikker meget lavt, men det vil helt sikkert komme med på din lyd.

Besvar
jens marts 15, 2012 - 3:25 pm

Tak for svar! Så skal jeg vist en tur til Brincks elektronik og købe mig en discobold motor. Den gør dog 1.5 omdrejninger per minut, men så længe den skal bruges til film og ikke til timelaps så bør dette være et passende tempo for video panorering:-) Koster 99kr, den trækker op til 2 kg og roterer.

Besvar
Kasper - fotomalia.dk marts 15, 2012 - 3:41 pm

Har lige været inde og kigge på den og det ser ud til at være et rigtig godt valg. Jeg tror heller ikke de støjer så meget.

Besvar
Jens marts 15, 2012 - 4:11 pm

Et skridt foran:) tak for “leg work”.

Besvar
Søren Skovsgaard september 25, 2012 - 7:48 pm

Timelapse. HA!
.
Ej Kasper nu må du til at komme ind i kampen, og så kan vi snakkes ved om… skal vi sige 6 år for at få en midtvejsstatus 🙂

http://www.youtube.com/watch?v=iPPzXlMdi7o&feature=relmfu

Besvar

Smid en kommentar til os