Det her er ikke ferie. Det føles godt nok sådan, og det ligner det også, men det er det altså ikke. Jeg får løn for det…
Jeg er på højskole hele ugen, hvor jeg ikke skal foretage mig andet end at fotografere. Nå ja, jeg skal også undervise i at gøre det.
Det er en del af Hadsten Højskoles sommerkurser med fokus på natur og udeliv.
Kurset indeholder alt, hvad der hører sig til på et klassisk højskolekursus: Fællesmåltider, morgensamlinger, foredrag og aftenarrangementer, der foregår i fællesskab med deltagerne fra andre workshops – vandring, cykling og natur/kulturelle oplevelser.
Jeg har også et hold igen i uge 32 – vil du med?
Fotoworkshop – kreativ leg
Med vores kameraer som værktøj arbejder vi kreativt med landskab og makro. Vi arbejder bl.a. med motivet, lyset, den rette vinkel og kompositionen. Og vi udforsker grænsen mellem fotografi og kunst.
Hjemme i fotolab på skolen går vi i det digitale mørkekammer og arbejder med grundlæggende billedbehandling. Vi redigerer billederne i Photoshop Elements og bruger højskolens Mac-udstyr, så du behøver ikke selv medbringe computergrej – men du må gerne.
Forløbet er en skøn blanding af teori og praksis, hvor vægten ligger på det praktiske. Vi tager på ture til Mols Bjerge og stranden og skovene ved Moesgaard.
Grej og erfaring
Her er plads til alle, så du behøver ikke have den store erfaring med foto. Vi tager den grundlæggende teori på højskolen, men teknikken dominerer ikke.
Vi vil hellere ud i virkeligheden og se, mærke, føle, hvad der virker, og hvad der ikke virker.
Du behøver heller ikke have grej for adskillige tusinder af kroner. Men workshoppen er dog tiltænkt fotografi med spejlreflekskameraer eller tilsvarende systemkameraer. Desuden anbefales det at medbringe et makroobjektiv.
God tid til fordybelse
Det meget store plus ved at have en hel uge sammen er naturligvis tiden. Vi får tid til at fordybe os. Til at fortabe os. Vi får tid til at tale sammen, debattere, om motiverne, kameraerne, naturen.
Der bliver tid til hver enkelt deltager på workshoppen, så ingen bliver overset, og alle får noget, MEGET, ud at forløbet.
Og så er det bare hamrende hyggeligt at slænge sig i græsset i skønne naturomgivelser på en solskinsdag med madpakken og have tiden og friheden til at snakke foto.
Et kreativt los bagi
Jeg vægter praktikken højt, og jeg fokuserer på at bryde rammerne og på at udfordre. På kurserne vil mange af deltagerne komme på dybt vand fotografisk, for jeg vender op og ned på opfattelsen af det “rigtige” eller det “gode” billede. Men jeg holder alle i hånden, og alle kommer fotografisk styrkede tilbage på sikker grund.
Dette er kreative workshops, hvor vi bryder reglerne og udforsker nyt, ukendt territorium. Som kursist vender du hjem herfra med et ton ny viden og inspiration i din fotorygsæk, som du både kan bruge koncentreret fremover eller implementere i de teknikker og metoder, du i forvejen benytter dig af.
Du vender hjem opfyldt af ny fotografisk viden og inspiration – både fra undervisningen og fra samværet og sammenholdet med dine medkursister.
En højskoleuge med naturfoto er en koncentreret og intens oplevelse. Vi opnår en helt særlig nærhed og et helt særligt fokus på vores lange dage sammen, hvor vi fordyber os i fotografiet og i naturen og lukker alt andet ude.
Jeg glæder mig til de to uger, som var det ferie og ikke arbejde!
Vil du med i uge 32?
Vil du med næste gang, skal du tilmelde dig via Hadsten Højskole.
Fotoworkshop i naturfoto på Hadsten Højskole uge 32, d. 07. – 13. august 2017.
Pris: Kr. 4.346,-
2 Kommentarer
Har læst om kurset og er lidt i vildrede om, hvorvidt jeg skal bruge 1 uge af min ferie og pengene på det, eller lade være.
Er teamfotograf i et racerteam og fotografere derfor primært racerbiler i fart og stemningsbilleder fra pitten, men spekulerer på om mon ikke noget af det der læres på kurset, kan overføres dertil?????
Mvh Henriette 🙂
Hej Henriette – jeg glæder mig til at se dig på højskolen:)