Fotofælde version 1.0

af Kasper - fotomalia.dk

Så kom det længe ventede blogindlæg om fremstilling af billige hjemmelavede fotofælder.

Jeg har glædet mig til at jeg kunne komme med mit første blogindlæg, men her er det og dette handler om fotofælder.
Nej det er ikke dem der koster én penge når man kører for stærkt, selvom de virker på næsten samme måde.

Det var Brian der satte mig på opgaven; “lave en fotofælde for rimelige penge og som er hurtig at lave.”
Jeg ledte derfor efter noget som allerede var lavet og som nemt kunne bygges om og fandt denne ”INFRARED SAFETY BEAM” på ebay til 20$ (ca. 160kr med fragt).

Den fungerer praktisk talt på samme måde som en professionelle kamerafælder, bortset fra at den hverken har udgang til et kamera, den er ikke fokuseret som en stråle og der er en ringklokke som ringer når strålen bliver brudt (det er jo ikke smart når dyret helst ikke skulle opdage fælden), så alt dette skulle laves om.

Det tog det meste af en aften at finde et sted på printet hvor der kom en strøm ud som vi kunne bruge til at trække et relæ og dermed udløseren til kameraet – men vi fandt det.
Desværre var det kun 1,7 volt der kom ud og det var ikke nok til at trække et relæ. Vi måtte derfor lave et ekstra print som ”boostede” voltene til 4,5 volt via de 3 x 1,5 volts batterier der sad i apperatet.
Ja det bliver en smule langhåret det her..

Jeg må indrømme at jeg måtte have lidt hjælp (min far) til at bygge dette print, men her er hvordan det kom til at se ud.

For de mere nørdede læserer, er der her et billede af selve printudlægget som jeg brugte til at styre relæet og tiden fotofælden skulle aktivere udløseren.

Sættet jeg købte på ebay består som i kan se af to apparater, en IR sender og en IR modtager. Senderen var som den skulle være men modtageren blev jeg nød til at bygge ind i en ny kasse for at få plads til det nye print. Derved kunne jeg også sætte et rør på foran IR modtageren så strålen blev mere fokuseret og den derved kunne fange mindre dyr.

Som kontakt mellem fotofælden og kameraet, brugte jeg en almindelig fjernudløser med ledning, som Brian venligt havde doneret til projektet. Denne skilte jeg ad og forbandt kontakerne indeni til den ombyggede IR sender.

Jeg må indrømme at jeg var lidt spændt på tilbage meldingerne fra Brian da han fik fælden og gik igang med at teste. Det hele virkede efter planen og alt fungerede som det skulle da jeg testede det på værkstedet, men hvordan ville det hele holde til at stå i regnskoven igennem en hel nat. Tilbagemeldingen jeg har fået fra Brian er at den holder fint og fungere godt til jordlevende dyr, men ikke til flyvende dyr, da der er en lille forsinkelse på.

Det kan jeg selvfølgelig ikke have på mig, så inden længe kommer der et nyt indlæg fra mig med version 2.0.

Spørg endelig løs hvis i har nogle spørgsmål, jeg sidder klar til at uddybe og besvare efter bedste evne.

Relateret indlæg

5 Kommentarer

Brian marts 15, 2010 - 8:22 am

Hej Kasper “jeg har en idé” Dunvad

Og velkommen på bloggen, jeg arbejde stadig en del med fotofælden 1.0 og det køre bare der ud af.

Nu har den faktisk stået i skoven i over en uge og batterierne virker stadig, det er sku cool

Brian

Besvar
Fotofælde 1.0 (fra felten) | Fotomalia.dk marts 22, 2010 - 9:09 am

[…] Læs Kaspers beskrivelse af fælden her […]

Besvar
Mikkel marts 29, 2010 - 10:06 am

Fotofælde 1.0… I like!!
Bri (og Kasper og Mads), hvis du/i stadig er interesseret i noget der kan læse PIT mærker rundt i regnskoven, så giv lyd. Kasper, med sin flare for elektronik, kan evt. samle og tune antennerne selv (med lidt vejledning fra vores tekniker).
Ciao

Besvar
Brian marts 29, 2010 - 12:33 pm

Hej Mikkel

Det er vi bestemt, jeg skal inden længe igang men at lave nogen observationer omkring fodring af de fritlevende dyr og her kunne det være meget spændende at eksperimentere med.

Brian

Besvar
kasper vissing maj 3, 2010 - 8:35 pm

haha ser sgu godt ud “hr. krokodille næb” ;O)

Besvar

Smid en kommentar til os