Ecuador nedtælling – 3 dage (forsikring)

af Brian - fotomalia.dk
Kødædende plante

Okay det lyder kedeligt, og det er det sku egentlig også lidt, så jeg har krydret det med lidt lækre billeder som overhovedet ikke har noget med forsikring at gøre..

På vores kommende tur har selvfølgelig en almindelig rejseforsikring, men idet den dækker ikke alt det grej vi har med, har vi derfor også skulle  have en Udstyrsforsikring….

Teknisk Udstyrs Forsikring

Ja Asser og jeg har jo en hel del grej med, og det skal selvfølgelig forsikres, og faktisk var det også et krav fra Goecker at det grej jeg lånte var forsikret.

Hold da op en jungle. Jeg kan lige så godt starte med at fortælle, at jeg virkelig er en skovl til sådan noget , og det er muligt at det tog alt for lang tid fordi jeg – ja er en skovl, men der er virkelig meget man skal tænke over når man skal forsikre sig…

Kødædende planteVenus fluefanger, jeg glæder mig fanme til at komme ned og nørde med nogle fede ting

Selvrisiko, nedskrivning, dæknings grad og forsikrings summer bare for at nævne et par stykker. Der er også rigtig stor forskel på hvordan man er dækket alt efter hvilken forsikring man vælger, og faktisk er det, til min store overraskelse, ikke sådan, at man bare kan købe en dyr forsikring og så er man dækket godt ind.

De flest forsikringer har enten en max forsikrings sum på kr. 100.000,- eller en selvrisiko på 25% hvilket jeg ikke var helt vild med, men her var der ikke noget at gøre, så vi valgte en forsikring der havde en selvrisiko på max kr. 3000,- og en max erstatningssum på kr. 100.000,- pr skadestilfælde. Tja det var det bedste bud, sikke noget fis..

Luxor – Egypten, det er fedt at rejse og møde nye og spændende mennesker

Prisen svinger også lidt, fra 1-3% af forsikringssummen, og det sjove her er faktisk bare, at dækningen ikke bliver meget bedre hvis du vælger den til 3% af forsikrings summmen – DET GIR JO INGEN MENING MAN! –  Den vi valgte kostede 1% af forsikringssummen.

Når man regner sin forsikringssum ud skal man huske at tage højde for at brugt udstyr (over 2 år i de fleste tilfælde) ikke har samme dækning som nyt – tja det siger jo næsten sig selv, men hvordan man regner det ud svinger også fra selskab til selskab. På den vi valgte var det lidt svært at finde et helt klart svar, de sagde bare at de erstattede for det beløb man kunne få en tilsvarende til?

Hmm lækker lille pilegiftfrø – Ecuador here I come

Nå alt i alt, vi valgte at tegne en Teknisk Udstyrs Forsikring hos Gounda, hvilket også er der hvor vi har vores rejse forsikring.

Jeg syntes egentlig at det er en rigtig fin forsikring, men fuck jeg syntes det var noget bøvl at finde frem til den.. Hmm her ville jeg rigtigt gerne give jer et link, men det kan jeg ikke for det er faktisk ikke mig der har fundet forsikringen – det er faktisk vores administration, jeg skulle bare se om jeg kunne brokke mig over alting, sådan lidt som Kina Kasper plejer at gøre – hmm det kan godt være at jeg skal lade ham om det i fremtiden..

Kort og godt få nogen der ved noget om forsikring til at hjælpe jer hvis I skal forsikre jeres grej – eller ring til Gouda 🙂

Nå jeg håber I fik lidt ud af dette fuldstændigt ubrugelige indlæg, og ikke andet at I nød billederne 😉

Relateret indlæg

1 Kommentar

Kasper - Fotomalia.dk september 10, 2010 - 12:07 pm

Det er på ingen måder ubrugeligt.

Jeg har selv stået i den situation at skulle forsikre mit udstyr og jeg er bare en ydmyg amatør i forhold til, men man har alligevel for en del penge grej når man tæller det sammen.

Jeg var dog ikke helt ude i de problemer i har haft, mit grej gik fint ind under den normale dækning for dyrt elektronik.

Min police havde en sjov tilføjelse dengang og det var at hvis kameraet skulle dækkes for vandskade skulle det have været sket med over 50 liter vand!!! Hvorfor det??? “Nej desværre dækker vi ikke når det er sket i akvarier på 49 liter??? Man skal virkelig huske at læse og fortolke det hele og især inden man andmelder en skade – skulle der nu ske noget.

Håber alt går vel 🙂

Besvar

Smid en kommentar til os